Colombo medicijnen

De medicijnen van Colombo zijn professionele aquariummedicijnen nu ook voor de particuliere markt. De aquariummedicijnen van Colombo zijn vaak net iets sterker dan die van de concurrentie daarom raden wij bij een hoge besmetting de aquariummedicijnen van Colombo aan. 

 


Colombo Alparex 100ml

Alparex werkt tegen ééncellige parasieten, witte stip en schimmels. Alleen voor gebruik bij siervissen in aquaria.

 

Medicijn tegen parasieten

Colombo Alparex helpt tegen onzichtbare parasieten die een grauwsluier op de vis veroorzaken.

 

Gebruik dit middel niet in combinatie met Flubendazole

 

Uitleg

Dit is een medicijn voor uw aquarium vissen.

Met dit geneesmiddel kunt parasieten bestrijden zoals:

1. Chilo­dinella

2. Trichodina

3. Ichtyobodo

Het medicijn werkt snel en effectief.

 

Advies

Met 100 ml. Colombo Alparex kunt u 500 liter water behandelen.

€ 11,90

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-2 werkdagen

Colombo Dactycid

Cerpofor Dactycid is een krachtig en veilig middel tegen wormen, huid- en kieuwwormen en allerlei inwendige wormen (zuig- en rondwormen) incl. Camallanus Cotti.

Deze zijn met een microscoop te zien, hoewel sommige wormen zich in de huid verankeren of bij de anus te zien zijn.

 

Het is tevens werkzaam tegen Planaria.

 

Het is schadelijk voor garnalen, slakken, kikkers, haaien en roggen.

 

Gyrodactylus is een huidworm, levendbarend en snel voortplantende worm.

De huid van de vis verdikt door het gekruip en er ontstaat een grauwe en slijmerige laag.

 

Datylogyrus is een eierleggende kieuwworm, deze beschadigd en irriteert de kieuwen waardoor deze verdikken en niet meer goed functioneren. De vissen gaan schuren aan planten en stenen.

Bij verslechtering zwemmen de vissen door benauwdheid met open kieuwdeksels en kunnen er aan doodgaan.

€ 12,90

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-2 werkdagen

Colombo Femsee 100 ml

Cerpofor Femsee – is werkzaam tegen schimmel en Witte stip.

 

Inhoudsberekening:

Bereken de inhoud van het aquarium zo goed mogelijk: de lengte x breedte x hoogte in decimeters levert de inhoud op van de kale bak in liters. Hiervan moeten dan de planten, de stenen, het kienhout, het zand en dergelijke afgetrokken worden. Meestal is dit 10%, maar in erg volle aquaria meer, tot wel 30%. Cerpofor Femsee is verkrijgbaar in 100 ml verpakking voor 500 ltr aquariumwater

 

Waterkwaliteit:

Voor een optimale werking van Cerpofor Femsee en een snelle genezing van zieke vissen is een goede waterkwaliteit essentieel. Test daarom altijd voor en na de behandeling de waterkwaliteit en corrigeer waar nodig.

€ 11,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-2 werkdagen

Colombo BACTYFEC 100ml / 500 liter

Bactyfec is werkzaam tegen externe bacteriële infecties, zoals vinrot, kieuwrot, bekschimmel en huidzweren. Bactyfec is gebaseerd op 100% natuurlijke grondstoffen die een bewezen antibacterieel effect hebben. Alleen voor gebruik bij siervissen in aquaria.

 

Bactyfec werkt tegen bacteriële infecties zoals:

- bekschimmel

- vinrot

- pseudoneonziekte

- buikwaterzucht

- huidzweren

- schubbenruigheid

- roodziekte

- schommelziekte

 

Voorkomt ook secundaire infecties na andere ziekten zoals witte stip, schimmel en gatenziekte.

100 ml is voldoende voor 500 liter aquariumwater. 

€ 12,90

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-2 werkdagen

COLOMBO FLAGELLEX 100 ML / 500 L

 

Colombo Cerpofor Flagellex is werkzaam tegen flagellaten, ook wel bekend als Discus- of gatenziekte. Ook aquariumvissen kunnen helaas door allerlei omstandigheden ziek worden. De belangrijkste oorzaken hiervan zijn slechte waterkwaliteit, hetgeen resulteert in stress en het plaatsen van nieuwe vissen

 

100ml is voldoende voor 500 liter aquariumwater.

€ 19,90

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-2 werkdagen


Colombo medicijnen - Zoutwater

Helaas is het in uw zoutwateraquarium ook mogelijk voor de vissen om ziek te worden, meestal is de oorzaak een parasiet. Dit komt 9 van de 10 keer door stress. U heeft nieuwe aquariumvissen geplaatst, u heeft de inrichting van het aquarium veranderd of misschien is de waterkwaliteit niet optimaal.  De Parasiet die de stip veroorzaakt is altijd aanwezig in het aquarium, echter krijgt vormt die pas een bedreiging voor uw aquariumvissen als de vis verzwakt (door bovenstaande redenen)

 

De Colombo medicijnen voor uw zeeaquarium zijn er in twee soorten, één met koper (Cobrasal) welke u uitsliuitend mag gebruiken als u beschikt over een quarantaine aquarium voor de te behandelen vis(sen) en Colombo Femsal welke u kan gebruiken in een aquarium met lage dieren. Het blijft echter wel altijd een medicijn, daarom nooit preventief inzetten en bij twijfel contact op nemen met ons, wij bekijken de situatie dan met u en wellicht zijn er alternatieven te vinden i.p.v. een medicijn.  

COLOMBO MARINE FEMSAL 500 ML 2.500 LITER*

Werkzaam tegen huidparasieten bij zeewatervissen zoals Oödinium, Cryptocaryon en anderen.

 

Femsal is veilig in gebruik in het zeeaquarium waar ook lagere dieren zoals anemonen, garnalen en koralen aanwezig zijn. Symptomen van deze ziektes variëren per parasiet: van puntjes of vlekken tot een grauwe fletse kleur en huid. 

 

 

Dosering:

- 1 ml per 5 liter. Indien nodig op dag 3 en 5 nadoseren met 1 ml per 10 liter. Eiwitafschuimer uitschakelen gedurende minimaal 8 uur, ozon en/ UV installatie uitschakelen en niet over kool filteren gedurende 24 uur na toediening. Indien het mogelijk is de vissen te behandelen in een quarantaine systeem zonder lagere dieren adviseren wij Colombo Cobrasal. Femsal niet gebruiken in combinatie met andere middelen. 

€ 19,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-2 werkdagen

Colombo Cobrasal

Werkzaam tegen huidparasieten bij zeewatervissen zoals Oödinium, Cryptocaryon en anderen. Te gebruiken in een quarantaine aquarium.

 

Cobrasal kan NIET gebruikt worden wanneer er lagere dieren aanwezig zijn zoals anemonen, garnalen en koralen. Symptomen van deze ziektes variëren per parasiet: van puntjes of vlekken tot een grauwe fletse kleur en huid.

 

 

Dosering:

- 2,5 ml per 100 liter. Doseren op dag 1, 2, 3, 4, 6, 8, 10 en 12. Tussen de doseringen alleen water verversen indien noodzakelijk. Eiwitafschuimer uitschakelen gedurende minimaal 8 uur, ozon en/ UV installatie uitschakelen en niet over kool filteren. Voor gebruik in een aquarium met lagere dieren adviseren wij Colombo Femsal. Cobrasal niet gebruiken in combinatie met andere middelen.

 

€ 19,50

 • Beschikbaar
 • Levertijd: 1-2 werkdagen

Alle aquarium medicijnen