Aqua medic catch bowl

De aquamedia catch bowl is hét apparaat om veilig en stressvrij uw vissen te vangen. De Aquamedia catch bowl of ook wel vangklok genoemd, is doorzichtig en daardoor niet te zien voor vissen. Wij raden altijd een catch bowl aan, want stress kan gekke problemen veroorzaken bij uw vissen zoals verkleuring en ze worden bijvoorbeeld schuw.

In onderstaande video leggen we uit hoe u de catch bowl het beste kunt gebruiken met de nodige handelingen.


Aqua medic catch bowl | review


Aqua medic Catch bowl kopen

Vangklok Aquamedic Fishing scoop/catch bowl
Voor het gemakkelijk en veilig vangen van uw vissen.  Afmetingen: lengte ca. 40 cm, Ø ongeveer 12 cm
€ 13,90 1

Aqua medic catch bowl | Gebruiken

De Aqua medic catch bowl, ook wel de vangklok genoemd, is doorzichtig (transparant), hierdoor zal de vis de catch bowl niet zien. Dit veroorzaakt minder stress voor de vis, stress kan wat nare problemen opleveren op lange termijn. En u krijgt, doordat u geen net gebruikt, geen schade aan de huid van de vis.

 

Als u hem in het water steekt zal de 'bowl', de kom en het handvat gevuld worden met water. Als er genoeg water in zit, sluit u het handvat af met uw hand. En doordat er nu geen lucht bij komt, zal de kom vol water blijven. ideaal, want nu blijft de vis ook compleet onder water.  De Aqua medic catch bowl is ook aan te raden voor garnalen en andere ongewervelde dieren.

Aqua Medic catch bowl | andere vangmethoden

Naast de Aqua Medic catch bowl (vangklok) zijn er natuurlijk meer juiste manieren om uw vis te vangen. Een handig apparaat, ook van Aqua Medic is de Fish Trap, oftewel de vissen val. In de van wordt lokaas gebruikt en zodra de desbetreffende vis in 'de val gelokt is', sluit u handmatig het kooitje. Zo zijn er nog een aantal merken die wij in onze webshop verkopen

Aqua Medic Fish Trap - vissenval
De val is zo geconstrueerd dat hij eenvoudig uit het aquarium kan worden gehaald, met de vis erin. Dit kan zonder dat de val compleet leegloopt, de val blijft nog half gevuld met water. Deze methode reduceert de stress bij de vis aanzienlijk ... (meer lezen)
€ 39,90 1
Blue Marine Pest Catcher
De Blue Marine Pest Catcher is een automatische val voor krabben, slakken en borstelwormen in zoet- of zeewateraquaria
€ 15,90 1
Dupla Marin Worm X
Gebruiksaanwijzing van de Worm X-val voor borstelwormen: Open één kant van de val voor borstelwormen Vul een beetje voer in het middelste gedeelte van de val voor borstelwormen (krill, mysis of een beetje mosselvlees) en zet de val ... (meer lezen)
€ 16,50 1
Hobby Genius Fish Trap - vissenval
Hobby Genius Fish Trap - 21X13X15 CM    
€ 24,90 1
HOBBY PLANARIA X - Planariaval
Aangetrokken door het lokaas binnenin kruipen de planaria door één van de 8 openingen in de val en komen er door de speciale constructie niet meer uit.   Bij de planaria zitten 2 planaria bait tabs geleverd, bestel hier je extra pl ... (meer lezen)
€ 8,90 1
Nyos Floating Fish Trap
  Met de Nyos Floating Fish Trap wordt het vangen van je vis heel eenvoudig. De Nyos Floating Fish Trap werkt met een magnetische verbinding. Als de vis in de val zit dan verwijder je het magneet en door een luchtlichaam bij de openin ... (meer lezen)
€ 59,90 1
Superfish Snail Trap / slakkenval
  Met het meegeleverde aas worden de slakken in de val gelokt en kunnen daarna eenvoudig worden verwijdert. Maat: 6 cm rond, 4,5 cm hoog. 
€ 7,90 1