Aquarium algen bestrijden

Aquarium algen bestrijden, hoe doe je dat? Algen in het aquarium zijn een doorn in het oog voor elke aquariaan maar gelukkig zijn algen op verschillende manieren te bestrijden! U moet algen in het aquarium wel bestrijden, want vissen en planten kunnen doodgaan door deze algvorming.

 

Uw aquarium is net ingedraaid en u kunt eindelijk de bewoners aanschaffen. Dan ziet u dat er alg op de planten of het glas zit. Dit groeit heel erg snel en voor u het weet zit uw hele aquarium eronder. Bij alg is het zaak om er op tijd bij te zijn en de juiste middelen te gebruiken om het te bestrijden.


Aquarium algen bestrijden - Vlog algen bestrijden

Aquarium algen zijn op verschillende manieren te bestrijden. Wij hebben deze voor u samengevat in onze vlog: Algen in het aquarium. Willem Jan legt u uit wat u het beste kunt doen en nog beter, hoe u algengroei kunt voorkomen.

Aquarium algen bestrijden - Soorten alg

Er kunnen verschillende soorten alg ontstaan in uw zoet of zoutwater aquarium. Om deze goed te kunnen bestrijden is het belangrijk dat u erachter komt wat voor soort alg er groeit in uw aquarium.

 

De volgende soorten alg kunnen er groeien in een aquarium:

- Groene Algen

- Baard Alg

- Blauw Alg

- Draad Alg

- Bruine alg

 


Aquarium algen bestrijden - Meest voorkomende oorzaken alg

De meest voorkomende oorzaken van algen zijn:

  • Net opgestart aquarium.
  • Teveel licht.
  • Teveel bemesten.
  • Een te laag CO2-gehalte in het aquarium.
  • Gebrek aan plantenvoeding in het aquarium.
  • Meegekregen vanuit een ander aquarium.
  • Teveel Fosfaat en Nitraat in het aquarium.
  • Teveel vissen in het aquarium, want dit zorgt voor ammoniak, en dit zorgt weer voor algen.
  • Teveel voeren, dit zorgt voor vervuiling en voor alg.
  • Een vies filter.


Aquarium algen bestrijden - Producten uit de vlog

Watertesten

COLOMBO MARINE NITRAAT TEST
Met de Colombo Marine Nitraat Test (NO3) meet je nauwkeurig het Nitraat gehalte van je zeewater. Nitraten en Fosfaten zijn potente voedingsstoffen voor algen. Met de Colombo Nitraat en Fosfaat testen voor zeewater kan je eenvoudig meten h ... (meer lezen)
€ 9,95 1
Colombo Aqua NO3 Test
Met de aquatest druppeltesten kunt u nauwkeurige metingen uitvoeren. De testen zijn eenvoudig in het gebruik en geven een betrouwbaar meetresultaat.
€ 11,90 1
Colombo Aqua phosphate PO4 Test
Met de aquatest druppeltesten kunt u nauwkeurige metingen uitvoeren. De testen zijn eenvoudig in het gebruik en geven een betrouwbaar meetresultaat.
€ 11,90 1
COLOMBO MARINE IRON TEST (COLOUR 3)
Met de Colombo Marine Iron Test meet je zeer eenvoudig en nauwkeurig de ijzer-waarde (FE) in je zeewater. Tevens is deze test heel goed te gebruiken voor uw zoetwater aquarium voor het bepalen van uw FE (ijzer) plantenvoeding toevoeging. ... (meer lezen)
€ 11,50 1

Algen middelen

CO2

Colombo co2 advance set
  Het systeem bestaat uit een drukcilinder met 95 gram CO2, een drukregelaar, een 3-in-1 diffusor en alle overige toebehoren zoals slangen en zuignappen.
€ 69,95 1
Dennerla Carbo Soda M200
Zeer praktische en gebruiksvriendelijk CO2-systeem. Te gebruiken op alle conventionele soda-cylinders. Compact en gebruiksvriendelijke Eenvoudige bediening ... (meer lezen)
€ 169,90 1

HS Aqua toevoegingen


Algen sponzen en krabbers