Aquarium koelen

Een aquarium koelen is misschien nog wel belangrijker dan een aquarium verwarmen. Hoe hoger de temperatuur in het het aquarium hoe lager het zuurstof gehalte. En we kennen natuurlijk allemaal wel het probleem van de opwarming van de aarde, dat de koralen in de zee dan sterven. Naast dat we dit in de natuur niet willen hebben, willen we natuurlijk ook thuis niet dat het aquarium te warm wordt tijdens de tropische dagen in Nederland. Wat is daarom heel belangrijk. Het aquarium koelen. Een aquarium kan je koelen doormiddel van koelventilatoren, dit is een eenvoudige efficiënte oplossing en laat de aquariumtemperatuur ongeveer 3 graden zakken. Door het aquarium met 3 graden te koelen maakt het net een verschil tussen het afsterven van koralen bij 28+ graden of het in leven houden van de koralen bij een temperatuur van 25 graden. Schaf op tijd een aquariumkoeling aan zodat je relaxt kan gaan genieten van het mooie weer buiten en laat de techniek je aquarium koelen. 


Aquarium koelen - Welke types aquariumkoelingen zijn er

Er zijn verschillende soorten aquarium koelingen op de markt, ze werken allemaal op 2 verschillende principes.

  • De één werkt met koelventilatoren en werken op het principe van waterverdamping. Je dan deze types vergelijken met wanneer je zelf over je warme kop thee heen blaast. 
  • De andere werkt met een koelmiddel, deze aquariumkoelers noemt men aquarium koelaggregaten. In vergelijken met bovenstaande aquariumkoelers zijn deze duurder, maar hebben een groter koelbereik en deze koelaggregaten zijn voorzien van een thermostaat. De aquariumkoeler slaat aan wanneer dat nodig is en gaat weer uit wanneer het aquarium weer de ingestelde temperatuur heeft bereikt.

Aquariumkoeler kopen

Nieuwsgierig geworden welke aquariumkoelers Frits Kuiper Groningen allemaal in het assortiment heeft? Dat zie je hier in onze "Het aquarium koelen vlog".


Aquarium ventilator

Je wilt je aquarium koelen met een aquarium ventilator? Hier onder vindt u een overzicht van de verschillende types aquarium ventilatoren die wij bij Frits Kuiper Groningen in het assortiment hebben. Heb je vragen over de verschillende types, of welke aquarium ventilator het meest geschikt voor jouw aquarium? (hoeveel liter kan een aquarium ventilator koelen?) Neem dan contact met ons op, ons deskundig personeel kan u verder helpen met de juiste keuze van uw aquarium ventilator.

JBL ProTemp Cooler x300
Koelt de watertemperatuur met 2 - 4 °C bij verhoogde omgevingstemperatuur: Koeler met moderne dwarsstroomventilator en brede luchtstroom voor aquaria Eenvoudige montage op de aquariumrand. Glasdikte: max. 2,4 cm. Luchtstroom flexibel. Beh ... (meer lezen)
€ 49,90 1
JBL ProTemp Cooler x200
Koelventilator voor zoet- en zeewateraquaria van 60-200 liter. Koelt de watertemperatuur met 2 - 4 °C bij verhoogde omgevingstemperatuur: Koeler met moderne dwarsstroomventilator en brede luchtstroom voor aquaria   Eenvoudig ... (meer lezen)
€ 39,90 1
Grotech Coolbreeze - 8 ventilators
  De 8 ventilatoren unit kan worden bevestigd op de rand van uw aquarium tot 15mm glasdikte en is 90 ° te verstellen. Toerental regelbaar via adapter Levering inclusief AC/DC-adapter Afmetingen: 54 x 4 x 15 cm ... (meer lezen)
€ 64,90 1
Grotech Cool Breeze 8
 Zesvoudige ventilator koeler De ventilator unit kan worden bevestigd op de rand van uw aquarium tot 15mm glasdikte. Hij is 90 ° te verstellen. Koeling gebaseerd op het principe van verdamping Toerental regelbaar via adapter ... (meer lezen)
€ 64,90 1
Grotech Cool Breeze 6
 Zesvoudige ventilator koeler De ventilator unit kan worden bevestigd op de rand van uw aquarium tot 15mm glasdikte. Hij is 90 ° te verstellen. Koeling gebaseerd op het principe van verdamping Toerental regelbaar via adapter ... (meer lezen)
€ 59,90 1
Grotech Cool Breeze 4
    Viervoudige ventilator koeler De ventilator unit kan worden bevestigd op de rand van uw aquarium tot 15mm glasdikte. Hij is 90 ° te verstellen. Koeling gebaseerd op het principe van verdamping Toerental reg ... (meer lezen)
€ 49,95 1
Grotech cool breeze 2
Cool Breeze 2 (Grotech) De ventilator unit kan worden bevestigd op de rand van uw aquarium tot 15mm glasdikte en is 90 ° te verstellen. Levering inclusief AC/DC-adapter Afmetingen: 17 x 4 x 13 cm ... (meer lezen)
€ 37,90 1
Blue Marine Cooling Fan
  Productbeschrijving:    Deze koelventilator bereikt een effectieve vermindering van 2 - 4 graden Celcius
€ 22,95 1

Aquarium koelen - koelaggregaten

U wilt het aquarium gaan koelen met een koelaggregaat? Een koelaggregaat werkt op het zelfde principe als een koelkast. Het water loopt door het koelaggregaat en daar wordt het water gekoeld. Een aquarium koelen met een koelaggregaat zorgt er voor dat de watertemperatuur optimaal blijft, er minder waterverdamping is dan bij het koelen d.m.v. een koelventilator maar is duurder in aanschaf. Een koelaggregaat heeft echter wel een hoger rendement als het om koelen aan komt. Voor de grotere aquaria is een koelaggregaat vaak een stukje onmisbare techniek om uw aquarium te koelen. Welke koelaggregaten Frits Kuiper Groningen zoal levert vind u hier onder.

Blue Marine chiller 400 waterkoeler
Deze Waterkoeler chiller 400 is microcomputer gestuurd voor nauwkeurigheid en gebruiksgemak. In geval van stroomstoring, is er een ingebouwd geheugen voor temperatuurinstellingen.  De hoge kwaliteit van de condensor zorgt voor betr ... (meer lezen)
€ 429,00 1
Blue Marine Chiller 800 waterkoeler
 Alle units worden uitgerust met een elektronische thermostaat, waarbij de temperatuur af te lezen is op een LCD scherm. De koeler is aan de binnenzijde verstevigd met een metalen frame; deze zorgt voor extra stevigheid. Deze is dan met een ... (meer lezen)
€ 539,00 1
Blue Marine chiller 200 Waterkoeler
Deze Waterkoeler chiller 200 is microcomputer gestuurd voor nauwkeurigheid en gebruiksgemak. In geval van stroomstoring, is er een ingebouwd geheugen voor temperatuurinstellingen.  De hoge kwaliteit van de condensor zorgt voor betr ... (meer lezen)
€ 399,00 1
Blue Marine Chiller 1200 waterkoeler
  De kwaliteitscondensor zorgt voor betrouwbaarheid en is dubbel geisoleerd voor een laag geluidsniveau. De Blue Marine Koeler heeft een titanium koelspiraal, deze voorkomt corrosie door zeewater. De nieuwste techniek zorgt voor ee ... (meer lezen)
€ 699,00 1
Blue Marine Chiller 2000
De Blue Marine koelers zijn betrouwbare koelers die zeer lang mee gaan in gebruik, nauwkeurige afregeling door middel van een makkelijk afleesbaar LCD scherm. De Blue Marine koelers zijn betrouwbare koelers die zeer lang mee gaan in ge ... (meer lezen)
€ 999,00 1

Aquariumkoeling - thermostaat

Wanneer u het aquarium gaat koelen kan het handig zijn om een thermostaat te plaatsen tussen uw aquariumkoeling. De thermostaat geeft door aan de aquariumkoeling wanneer deze aan en/of uit moet gaan. De Aquamedic twin controller schakelt uw verwarming uit en zet de aquariumkoeling aan. Zodat u er zeker van bent dat beide apparaten (verwarming en koeling) elkaar niet gaan tegenwerken. 

Aquamedic Twin Controller
  Aqua Medic T controller twin     Let op: door de hoge inschakel stroom, mag er een koelings unit van maximaal 460 watt op aangesloten worden. De T controller Twin is uitgerust met een zeewater bestendige temp ... (meer lezen)
€ 64,90 1
JBL ProTemp CoolControl
Automatische activering van de koelventilator bij het overschrijden van de ingestelde temperatuur tussen 18 en 36 °C (voor alle JBL Cooler) Eenvoudige montage: Verbindingskabel van de JBL CoolControl in de JBL Cooler steken. Voeding van d ... (meer lezen)
€ 22,90 1
Aqua Medic Cool Control
  Aqua Medic Cool Control is een digitale temperatuur meet-en regelapparatuur voor het aansturen van ventilatoren.   De Aqua Medic Cool Control temperatuurregelaar met Touch panel wordt gebruikt voor het regelen van 12 V of ... (meer lezen)
€ 29,90 1