Aquariumplanten lijmen

Je wilt aquarium planten lijmen? Het is mogelijk aquariumplanten en koralen te lijmen. In de video hieronder laten we zien hoe dit in zijn werk gaat. Aquariumplanten kun je lijmen met speciale lijm die wij verkopen in onze Frits Kuiper webshop. Door aquariumplanten en koralen te lijmen gaan ze nooit meer drijven. Hoe je dat doet, laten we zien in de video.


Aquariumplanten lijmen

Frits Kuiper Groningen laat je in de video precies zien hoe je aquariumplanten en koralen kunt lijmen.


Aquariumplanten lijmen - Welke lijm voor aquariumplanten?

Je wilt aquariumplanten en koralen lijmen. Welke lijm voor aquariumplanten is geschikt? Niet elke lijm is geschikt voor het aquarium. Lijm voor het onderwater lijmen bevat altijd  'cyanacrylaat'. Deze is geschikt voor de planten en vissen en andere onderwaterdieren. Ook tast deze lijm niet de gezondheid van de vis aan.
Aquariumlijm kan voor verschillende onderdelen van het aquarium worden gebruikt, zoals het opbinden van planten, koralen en het vastzetten van decoratiemateriaal.

Aquariumplanten lijmen - Welke aquariumplanten groeien op hout?

Welke aquariumplanten groeien op hout? Een mooi aquarium met een verscheidenheid aan planten is mooi om te zien. Een mooie combinatie is hout met planten die daadwerkelijk op het hout groeien. Deze zijn uitermate geschikt om te lijmen, omdat ze geen wortels hebben. In de grond kunnen de wortels verstikken.

Een paar voorbeelden van aquariumplanten die op hout groeien:

Javamos (Taxiphyllum Barbieri)

Een snelgroeiende aquariumplant die zich vestigt op hout en steen. Om te voorkomen dat deze gaat zweven door het aquarium, kun je deze het beste vastlijmen.

Javavaren (Microsorum Pteropus)

Zeer mooi in uw aquarium is een varen. Een makkelijk te onderhouden en een zeer mooi uitziende aquariumplant. Hij groeit op hout en het maakt vrij weinig uit in welke omstandigheden de plant staat (veel licht, weinig licht, veel CO2, weinig CO2). De javavaren is niet een veeleisende aquariumplant.

Dwerg Anubias (Anubias Nana)

De Dwerg Anubias is een eenvoudig te onderhouden aquariumplant. Hij groeit niet snel en zeer geschikt voor aquascaping en decoreren. Hij vestigt zich op steen en hout. 

Bucephalandra

De Bucephalandra (Boe-zé-faa-làn-draa) is een plant die heel goed onder water en boven water kan groeien. Benoemenswaardig is dat deze Bucephalandra een onder- en een boven water vorm kent. 


Aquariumplanten lijmen | gereedschap

Bij het lijmen van aquariumplanten is het aan te raden om met een aantal handige tools te werken. Op deze manier kunt preciezer werken en voorkomt u wellicht ook wel, met deze handige pincet, dat u met uw handen in het water moet.

Voor het aquascapen, zoals men het noemt, zijn zeer veel handige tools beschikbaar zoals: scharen, schepjes, kniptangen, et cetera. Hieronder vindt je een aantal producten die van pas komen bij het lijmen van planten in uw aquarium.

HOBBY PLANTEN-PINCET XXL, GEBOGEN 40 CM
Extra lange en zwaar uitgevoerde pincet. Ideaal voor het planten van uw grotere aquariumplanten of voor het voeren van uw voedseldieren in het terrarium. 
€ 15,90 1
HOBBY PLANTEN-PINCET XXL, RECHT 40 CM
Extra grote en zwaar uitgevoerde rechte pincet, geschikt voor aquarium en terrariun. 
€ 15,90 1
Rvs planten pincet 27cm Superfish
Rvs planten pincet 27cm Superfish
€ 7,90 1
Rvs planten schaar wave 25cm Superfish
Rvs planten schaar wave 25cm Superfish
€ 18,90 1
Superfish Gravelscoop S Superfish
Superfish Gravelscoop S Superfish
€ 2,90 1
Superfish Plantentang met knipper 60cm
Superfish Plantentang met knipper 60cm
€ 9,90 1
Superfish Rvs planten schaar 25cm krom
Rvs plantenschaar 25cm Superfish - krom
€ 11,95 1