Colombo profiset CO2 Systeem aansluiten

Heb je een Colombo Profiset CO2 systeem aangeschaft en weet je niet precies hoe je hem moet aansluiten? Wij leggen het uit in onderstaande video. Het Colombo Profiset CO2 systeem bevat alle onderdelen voor een professioneel CO2 systeem. Het aansluiten is niet zo heel ingewikkeld. Het Colombo profiset CO2 systeem wordt geleverd met een 800 grams wegwerpfles (wekenlang gebruik) en diffusor om het CO2 in het water te laten opnemen. 


Colombo CO2 profi set aansluiten video.

In onderstaande video leggen we in stappen uit hoe de Colombo Profi CO2 set op de best manier aangesloten kan worden. In de Profiset zit een interne diffusor, maar in ons aquarium gebruiken wij een externe diffusor. Zo blijft het zich in het aquarium mooier.


Colombo profi set aansluiten

De Colombo profiset CO2 systeem aansluiten is vrij eenvoudig. Hij wordt geleverd met een 880 grams Co2 wegwerpcilinder, een 3 in 1 diffuser en drukregelaar/koppeling. De 3 in 1 diffuser van het  Colombo Profiset CO2 systeem kan de druppels tellen, heeft een terugslagklep en een diffusor zelf om de CO2 mooi door het water te laten opnemen. 

 

Hieronder een kleine instructie hoe je het Colombo Profi CO2 systeem aansluit.

  • Als eerste plaats je de koppeling op de wegwerkfles.
  • Het ringetje van de uitgang van de koppeling plaats je om de slag, om deze later strak vast te schroeven op dezelfde plek.
  • Schuif het slanguiteinde om de ingang van de diffusor
  • Plaatst de diffusor, met de slag, in het aquarium.
  • Open de CO2 wegwerpfles langzaam en zie hoe het gas ui de diffusor komt.

Als je gebruik maakt van de externe diffuser, omdat je wellicht vrij zicht wil hebben in je aquarium, moet je deze plaatsen tussen de slangen van het buitenfilter.

 


Colombo Profiset navulfles

De Colomobo Profiset navulfles zal je na een tijdje nodig zijn omdat de bijgeleverde wegwerpfles na een aantal weken leeg zal zijn. Deze is eenvoudig te vervangen en een nieuwe fles is verkrijgbaar in onze winkel of webshop.

 

Colombo co2 cilinder 800 gram
De 95 gram cilinder van de Advance set moet regelmatig worden vervangen. Met een los verkrijgbaar adapterring kunt u de drukregelaar aansluiten op deze 800 gram cilinder. Op deze manier hoeft de cilinder minder vaak te worden verwisseld en i ... (meer lezen)
€ 32,90 1