Gatenziekte bij vissen

Gatenziekte bij uw aquarium vissen wordt veroorzaakt door de parasieten: Hexamita & Spironucleus elegans.

Deze parasieten veroorzaken kleine gaatjes in uw vissen. Dit begint vaak met kleine gaatjes in de kop van de vis. De gaatjes in de vissen gaan vaak ontsteken waardoor er een secondaire schimmel en bacteriële infecties kunnen voorkomen. 

 

Gatenziekte bij vissen is goed te genezen, het is belangrijk dat er op tijd met de behandeling wordt gestart om verdere verspreiding te voorkomen.


Behandeling gatenziekte bij vissen

De behandeling van gatenziekte bij vissen kan behandeld worden met een combinatie preparaat. Dit is om het zo breed mogelijk aan te pakken. Het beste resultaat met de behandeling tegen gaten ziekte bij uw aquariumvissen boeken wij met eSHa GDEX in combinatie met eSHa Hexamita maar ook middelen zoals Colombo Flagellex hebben zich als zeer effectief bewezen bij de behandeling van gatenziekte bij vissen.


Gatenziekte bij Discusvissen

Gatenziekte is een veel voorkomend probleem bij Discusvissen. Discusvissen zijn cichliden en alle cichliden zijn zeer vatbaar voor deze parasieten. Het is daarom van belang dat u dagelijks uw vissen goed gaat observeren. Kleine gaatjes in de kop van de vis is een teken dat uw vis last heeft van de gatenziekte.

 

Zoekt u een deskundig advies? Dan kunt u altijd met ons contact opnemen over de beste behandeling tegen gatenziekte bij uw aquariumvissen.


Medicijnen tegen gatenziekte bij vissen

Omdat de gatenziekte bij vissen ook vaak secundaire infecties veroorzaakt moet de behandeling ook breed worden aangepakt. Dit kan door een combinatie preparaat te gebruiken maar het kan ook met verschillende kuren na elkaar. Het is dan wel van belang dat de eerst gebruikte medicijnen zijn uitgefilterd door bijvoorbeeld actiefkool.

 

Hieronder hebben wij voor u een overzicht gemaakt van de medicijnen die toegepast kunnen worden bij gatenziekte bij uw aquariumvissen:

COLOMBO FLAGELLEX 100 ML / 500 L
  Colombo Cerpofor Flagellex is werkzaam tegen flagellaten, ook wel bekend als Discus- of gatenziekte. Ook aquariumvissen kunnen helaas door allerlei omstandigheden ziek worden. De belangrijkste oorzaken hiervan zijn slechte waterkwal ... (meer lezen)
€ 19,90 1
eSHa GDEX @ 20 ML VOOR 300 L
Medicijn voor siervissen in zoetwater en zeewater aquaria. Verbetert de weerstand en is speciaal ontwikkeld tegen huidwormen en kieuwwormen (zoals Gyrodactylus sp. en Dactylogyrus sp.) en lintwormen (Cestoden). Het product is te combineren m ... (meer lezen)
€ 10,90 1
eSHa HEXAMITA @ 20 ML VOOR 800
Waterverbeteraar voor siervissen in zoetwater aquaria. Verbetert de weerstand bij de ‘gatenziekte’ (flagellaten) maar ook bij darmstoornissen, schimmel, vinrot en buikwaterzucht. eSHa Hexamita kan in combinatie met eSHa Exit of eSHa gdex geb ... (meer lezen)
€ 8,90 1
HS Aqua Spirocell tegen inwendige infecties door f
HS aqua Spirocell kan worden toegepast tegen de volgende infectieziekten: Spironucleus species en Octomitus species (Gatenziekte), Protopalina species (Aziatische Discusziekte), Cryptobia species (Zwarte strepen ziekte) en Trypanosoma specie ... (meer lezen)
€ 11,90 1
Sera Baktopur Direct
Sera Baktopur Direct tabletten, tegen mond- vinrot en infecties.   Een effectief werkzaam waterbehandelingsmiddel tegen bacteriële infecties bij zoet- en zeewatervissen – ook in een gevorderd stadium. Hiertoe behoren b.v. de Column ... (meer lezen)
vanaf € 9,90 1