Goudvis ligt op de bodem

Uw goudvis ligt vaak op de bodem van het aquarium? Dat is een teken dat het niet helemaal goed gaat met uw goudvis. Dit kan komen door zuurstofgebrek. De vis spaart zijn krachten door zuurstoftekort, maar het kan ook komen door buikwaterzucht of door een andere bacteriële besmetting. 


Goudvis ligt op de bodem met uitstaande schubben

Wanneer uw goudvis op de bodem ligt en uitstaande schubben heeft (vergelijkbaar met een dennenappel) dan heeft de goudvis last van buikwaterzucht. In dat geval adviseren wij zo snel mogelijk te starten met één van de volgende medicijnen tegen buikwaterzucht.


eSHa HEXAMITA @ 20 ML VOOR 800
Waterverbeteraar voor siervissen in zoetwater aquaria. Verbetert de weerstand bij de ‘gatenziekte’ (flagellaten) maar ook bij darmstoornissen, schimmel, vinrot en buikwaterzucht. eSHa Hexamita kan in combinatie met eSHa Exit of eSHa gdex geb ... (meer lezen)
€ 8,90 1
Sera Baktopur Direct
Sera Baktopur Direct tabletten, tegen mond- vinrot en infecties.   Een effectief werkzaam waterbehandelingsmiddel tegen bacteriële infecties bij zoet- en zeewatervissen – ook in een gevorderd stadium. Hiertoe behoren b.v. de Column ... (meer lezen)
vanaf € 9,90 1

Goudvis ligt op de bodem door zuurstoftekort

Wij zien nog steeds goudviskommen voorbij komen, zonder filter en met een paar kunstplantjes. Dit is niet meer van deze tijd. Door het kleine wateroppervlakte en het stilstaande water krijgen vissen snel zuurstoftekort. Dit is te herkennen aan de vissen die naar boven gaan, omdat het water boven in extra zuurstof bevat. Maar wanneer de vis geen kracht meer heeft door zuurstoftekort zal de vis op de bodem gaan liggen. Een zuurstofpomp aanschaffen is dan een noodoplossing om uw vissen snel weer van extra zuurstof te kunnen voorzien. Een zuurstofpomp of ook wel luchtpomp genoemd brengt zelf trouwens geen extra zuurstof in het water, maar doordat het water meer in beweging is, zorgt dit er voor dat er meer zuurstof wordt opgenomen in het water. 

 

Een filterpomp over het oppervlakte laten spuiten kan ook al helpen. Zoekt u een luchtpomp? Dan hebben wij de volgende opties voor u en uw goudvis. Let op: dit advies geldt alleen voor goudvissen en niet voor Sluierstaartachtigen. 

EHEIM AIR 100 LUCHTPOMP REGELBAAR 3701 100 L/H MET
Hoeveelheid lucht: 100 liter per uur Uitstromers: 1x100L/H 230V
€ 22,90 1
EHEIM AIR 200 LUCHTPOMP REGELBAAR 3702 200 L/H MET
Eheim luchtpomp 200 3702   Hoeveelheid lucht: 200 liter per uur Uitstromers: 2x100L/H
€ 27,90 1
EHEIM AIR 400 LUCHTPOMP REGELBAAR 3704 400 L/H MET
Eheim luchtpomp 400 3704   Hoeveelheid lucht: 400 liter per uur Uitstromers: 2x 200L/H Meegeleverd: 2 luchtslangen, 2 zeer fijne luchtuitstromers 
€ 32,90 1
HS Aqua luchtpomp DC 100
Het grote broertje van de DC 50 luchtpomp op accu is deze HS Aqua DC 100 en heeft 2 uitgangen met elke 55 liter lucht per uur. Gaat u een groot aquarium verhuizen of u heeft thuis misschien wel meerdere aquaria staan welke u wilt voorzien va ... (meer lezen)
€ 35,90 1
HS Aqua luchtpomp dc 50
De HS Aqua Luchtpomp dc 50 op accu wordt compleet geleverd en is voorzien van een accu die doorgaat wanneer de stoom uitvalt. Ook Ideaal wanneer er geen stroombron aanwezig is.    Specificaties:  DC 5 Volt 2 Watt 1 ... (meer lezen)
€ 29,90 1
Sera Air 110 plus luchtpomp
sera heeft zijn populaire luchtpompen voor aquariums en vijvers verder ontwikkeld: De drie duurzame modellen van de serie air plus zijn kleiner en sterker als hun voorgangers. Daarenboven helpen ze de klant energie te besparen, want de opnie ... (meer lezen)
€ 12,90 1
Sera air 275 R plus
Sera heeft zijn populaire luchtpompen voor aquariums en vijvers verder ontwikkeld: De duurzame modellen van de serie air plus zijn kleiner en sterker als hun voorgangers. Daarenboven helpen ze de klant energie te besparen, want de opnieuw be ... (meer lezen)
€ 19,90 1
Superfish Air-Flow 1 - 1 uitgang
  De Superfish Air-Flow 1 is een compacte luchtpomp die zorgt voor zuurstofrijkwater in uw aquarium.   Specificaties: Geschikt voor aquaria van maximaal 100 liter Verbruik: 2 Watt Output: 96 liter ... (meer lezen)
€ 12,90 1
Superfish Air-Flow 2 - 2 uitgangen
  De Superfish Air-Flow 2 is een luchtpomp die zorgt voor zuurstofrijkwater in uw aquarium. Met 2 uitgangen kunt u de pomp op meerdere plekken aansluiten.   Specificaties: Geschikt voor aquaria van maximaal 250 ... (meer lezen)
€ 17,90 1
Superfish Air-Flow 4 - 4 uitgangen
  De Superfish Air-Flow 4 is een luchtpomp die zorgt voor zuurstofrijkwater in uw aquarium. Met 4 uitgangen kunt u de pomp op meerdere plekken aansluiten.   Specificaties: Geschikt voor aquaria van maximaal 600 ... (meer lezen)
€ 32,90 1
Superfish Air-Flow Mini - 1 uitgang
  De Superfish Air-Flow mini is een compacte luchtpomp die zorgt voor zuurstofrijkwater in uw aquarium.   Specificaties: Geschikt voor aquaria van maximaal 50 liter Verbruik: 1,8 Watt Output: 78 li ... (meer lezen)
€ 8,90 1

Goudvis ligt op de bodem - Bacteriële infectie

Heeft uw goudvis een bacteriële infectie? Dan kan het ook zijn dat de vis verzwakt is en hierdoor op de bodem gaat liggen. De vis heeft niet meer de energie om de bacterie met zijn eigen immuunsysteem af te weren. Een medicijn als eSHa2000 werkt zeer effectief tegen bacteriële infecties bij uw goudvis en u zult zien dat uw goudvis snel weer vrolijk rondzwemt. De volgende medicijnen heeft Frits Kuiper Groningen in huis om uw goudvis weer snel gezond te krijgen. 

Colombo BACTYFEC 100ml / 500 liter
Bactyfec is werkzaam tegen externe bacteriële infecties, zoals vinrot, kieuwrot, bekschimmel en huidzweren. Bactyfec is gebaseerd op 100% natuurlijke grondstoffen die een bewezen antibacterieel effect hebben. Alleen voor gebruik bij sierviss ... (meer lezen)
€ 12,90 1
eSHa 2000 @ 20 ML VOOR 800 L
Waterverbeteraar voor siervissen in zoetwater aquaria. Verbetert de weerstand bij meer dan 18 ziekteverschijnselen zoals primaire en secundaire schimmel infecties, bacteriële slijmhuidinfecties, parasitaire infecties, etc. Helpt bij wondheli ... (meer lezen)
€ 5,90 1
HS AQUA FUNGICELL Tegen schimmelinfecties
Ter behandeling van schimmelinfecties. Schimmels ontstaan vaak bij een slechte waterkwaliteit en wanneer de vissen door vechtpartijen beschadigingen hebben opgelopen. Ook de gevreesde eierenschimmel bij de kweek van vissen kan met HS ... (meer lezen)
€ 6,95 1
Sera Baktopur 100ml
Sera Baktopur 100 ml, tegen mond- vinrot en infecties.   Medicijn voor gebruik in zoetwater bij typisch bacteriële aandoeningen, zoals de Columnaris-ziekte, vinrot, kieuwrot evenals bij infecties met Aeromonas- of Pseudomonasbacter ... (meer lezen)
€ 9,50 1
Sera Baktopur Direct
Sera Baktopur Direct tabletten, tegen mond- vinrot en infecties.   Een effectief werkzaam waterbehandelingsmiddel tegen bacteriële infecties bij zoet- en zeewatervissen – ook in een gevorderd stadium. Hiertoe behoren b.v. de Column ... (meer lezen)
vanaf € 9,90 1