Goudvis witte plek op de kop

Uw goudvis heeft een witte plek op de kop, dit kan natuurlijk ook een andere vis zijn, maar vaak komt dit voor bij karperachtigen. Wat is de witte plek op de kop van uw goudvis? Dat leest u hier op deze pagina. Het kan verschillende oorzaken hebben waarom de vis deze witte plek op de kop heeft.


Wat is de witte plek op de vis?

Wanneer uw vis een witte plek heeft dan is dit vaak een schimmel infectie, veroorzaakt door een bacterie. Het kan komen doordat de waterkwaliteit niet optimaal is. Belangrijk is dus om dit zo snel mogelijk te meten! Als de waterkwaliteit niet optimaal is, dan is het belangrijk om dit eerst weer in balans te krijgen. Wij adviseren om een waterverbeteraar toe te voegen en een waterverversing (van 30%) uit te voeren. Als het water een te hoge ammonia en/of NO2 nitriet heeft, dan adviseren wij om bacto turbo te gebruiken voor uw zoetwateraquarium.

 

Als u de bovenstaande stappen gevolgd heeft, dan dient u het juiste medicijn toe. Welk medicijn u toedient is afhankelijk van de omvang van de besmetting. Samen met u kijken wij graag naar uw vis om te kunnen bepalen welk medicijn u op dat moment het beste kunt aanschaffen.

 

Zou u graag een passend advies willen welk medicijn voor uw zieke vis het beste is? Dan kunt u altijd met ons contact opnemen via de mail of op ons telefoonnummer 0503129092 (Whatsapp ook mogelijk op dit nummer). Of vul het contactformulier in op onze website.


Medicijnen tegen witte plekken op de vis

Witte plekken op de (goud)vis is te behandelen met een anti bacterieel middel.

 

Hieronder hebben de juiste medicijnen voor deze aandoening bij elkaar gezet.

Colombo BACTYFEC 100ml / 500 liter
Bactyfec is werkzaam tegen externe bacteriële infecties, zoals vinrot, kieuwrot, bekschimmel en huidzweren. Bactyfec is gebaseerd op 100% natuurlijke grondstoffen die een bewezen antibacterieel effect hebben. Alleen voor gebruik bij sierviss ... (meer lezen)
€ 12,90 1
eSHa 2000 @ 20 ML VOOR 800 L
Waterverbeteraar voor siervissen in zoetwater aquaria. Verbetert de weerstand bij meer dan 18 ziekteverschijnselen zoals primaire en secundaire schimmel infecties, bacteriële slijmhuidinfecties, parasitaire infecties, etc. Helpt bij wondheli ... (meer lezen)
€ 5,90 1
HS AQUA FUNGICELL Tegen schimmelinfecties
Ter behandeling van schimmelinfecties. Schimmels ontstaan vaak bij een slechte waterkwaliteit en wanneer de vissen door vechtpartijen beschadigingen hebben opgelopen. Ook de gevreesde eierenschimmel bij de kweek van vissen kan met HS ... (meer lezen)
€ 6,95 1
Sera Baktopur 100ml
Sera Baktopur 100 ml, tegen mond- vinrot en infecties.   Medicijn voor gebruik in zoetwater bij typisch bacteriële aandoeningen, zoals de Columnaris-ziekte, vinrot, kieuwrot evenals bij infecties met Aeromonas- of Pseudomonasbacter ... (meer lezen)
€ 9,50 1
Sera Baktopur Direct
Sera Baktopur Direct tabletten, tegen mond- vinrot en infecties.   Een effectief werkzaam waterbehandelingsmiddel tegen bacteriële infecties bij zoet- en zeewatervissen – ook in een gevorderd stadium. Hiertoe behoren b.v. de Column ... (meer lezen)
vanaf € 9,90 1