Guppy ziekte staart

Uw guppy heeft geen mooie staart? Het kan zijn dat de vis ziek is. Dat de guppy geen mooie staart heeft kan verschillende oorzaken hebben zoals waterkwaliteit, vinrot, het aquarium heeft niet het juiste formaat of slechte bacteriën nemen de overhand. Het kan zijn dat gekweekte guppy's minder goed tegen bepaalde bacteriën kunnen. En guppy met een ziekte in de staart kan ook ontstaan door te schoon water, maar dit leidt weer naar waterkwaliteit (juiste omstandigheden voor een goed leven van een vis)


Guppy ziekte staart | Waterkwaliteit

Een guppy heeft een gekke staart. Dat een guppy een gekke staart heeft kan komen door slechte waterkwaliteit. Als het water in goede balans is zullen vissen en planten gezonder leven en komt een guppy met gekke staart niet meer voor. Vaak kun je de waterkwaliteit al bevorderen door het schoonmaken van het aquarium. Poep- en etensresten en bacteriën hebben invloed op de waterkwaliteit. Waterkwaliteit kun je makkelijk meten met eenvoudige watertesters. Zo heb je voor zoetwater testkits en zoutwater testkits. 

Zoetwater testsets

Zoutwater testsetGuppy ziekte staart | Waterkwaliteit verbeteren

Een guppy met gekke staart kan ziek zijn, dit kan komen door slechte waterkwaliteit. Een betere waterkwaliteit kan je bevorderen waardoor slechte bacteriën en schimmels worden afgebroken.

Tip: ververs om de twee weken 20-30% van het water om de kwaliteit te behouden


Guppy ziekte staart | Vinrot

Als uw guppy een gekke staart vertoont en u ziet echt dat het wegrot, betekent dit dat uw guppy een schimmelinfectie heeft genaamd vinrot. Vinrot is een ziekte die dodelijk kan zijn voor de vis, maar het kan ook prima verholpen worden als u er op tijd bij bent. Vinrot kunt makkelijke verhelpen met medicijnen speciaal voor vissen. In ons assortiment hebben we een aantal medicijnen die goed werken tegen vinrot.

Colombo BACTYFEC 100ml / 500 liter
Bactyfec is werkzaam tegen externe bacteriële infecties, zoals vinrot, kieuwrot, bekschimmel en huidzweren. Bactyfec is gebaseerd op 100% natuurlijke grondstoffen die een bewezen antibacterieel effect hebben. Alleen voor gebruik bij sierviss ... (meer lezen)
€ 12,90 1
eSHa HEXAMITA @ 20 ML VOOR 800
Waterverbeteraar voor siervissen in zoetwater aquaria. Verbetert de weerstand bij de ‘gatenziekte’ (flagellaten) maar ook bij darmstoornissen, schimmel, vinrot en buikwaterzucht. eSHa Hexamita kan in combinatie met eSHa Exit of eSHa gdex geb ... (meer lezen)
€ 8,90 1
Sera Baktopur 100ml
Sera Baktopur 100 ml, tegen mond- vinrot en infecties.   Medicijn voor gebruik in zoetwater bij typisch bacteriële aandoeningen, zoals de Columnaris-ziekte, vinrot, kieuwrot evenals bij infecties met Aeromonas- of Pseudomonasbacter ... (meer lezen)
€ 9,50 1
Sera Baktopur Direct
Sera Baktopur Direct tabletten, tegen mond- vinrot en infecties.   Een effectief werkzaam waterbehandelingsmiddel tegen bacteriële infecties bij zoet- en zeewatervissen – ook in een gevorderd stadium. Hiertoe behoren b.v. de Column ... (meer lezen)
vanaf € 9,90 1

Guppy ziekte staart | Wat moet je doen als je goudvis ziek is?

Als u merkt dat u uw goudvis ziek is, kunt u hem het beste direct scheiden van de eventueel overige vissen. Een zieke vis scheiden van andere vissen voorkomt dat de ziekte zich verplaatst. Visziekten zijn vaak besmettelijke ziektes. Door de vis in 'quarantaine' te plaatsen kunt u beter zien wat de vis mankeert en kunt u beter een diagnose stellen. Vaak zijn ziektes bij vissen te genezen met medicijnen. Hieronder een aantal producten die bij Frits kuiper te koop of te bestellen zijn.


Guppy ziekte staart | Welke ziekte in aquarium?

Een aquarium kan door schimmels en bacteriën ziektes veroorzaken bij vissen. In een aquarium zitten standaard miljoenen bacteriën die prima kunnen leven met de vis. Slechte waterkwaliteit of een niet goed onderhouden aquarium zorgt voor een verstoorde balans, waardoor ziektes kunnen ontstaan.

Een aantal bekende ziektes die vaak voorkomen zijn:

  • Avitaminose
    Oorzaak is vaak een tekort aan voedsel, u kunt dit vaak herkennen aan weinig kleur, vermagering en/of het happen naar zuurstof.
  • Furunculose
    Veel voorkomend bij goudvissen en oorzaak hiervan ligt vaak bij het onderhouden van het aquarium en waterkwaliteit. Het evenwicht is verstoord. Om te weten welke waarden niet goed zijn, kun je de waarden meten met verscheidene testen. Meten is weten.