Mijn vis heeft parasieten

Wat als uw vis parasieten heeft? Dan dient u dit probleem zo snel mogelijk aan te pakken. Parasieten op uw vis maakt uw vis zwak en kan zelfs de dood als gevolg hebben. Parasieten op uw aquariumvissen herkent u vaak aan kleine puntjes op de vissen. De meest voorkomende parasiet is de voor bijna iedereen welbekende "witte stip" ziekte. Maar er zijn ook diverse andere parasieten die uw vissen het leven zuur kunnen maken.


Hoe herkent u parasieten op uw vis?

Wanneer de parasiet op de vis zichtbaar is, dan zit deze al in het volwassen stadium. En wat u wilt is de parasiet eigenlijk al herkennen voordat deze zichtbaar is. De vissen gaan vaak tegen de bodem of tegen de decoratiemateriaal aan schuren. Dit doet de vis omdat deze jeuk heeft dat door parasieten veroorzaakt wordt. Ook kan de vis lusteloos op de bodem gaan hangen, snel ademen of tegen de stroming van het filter in hangen. Komt één van deze bovengenoemde u bekend voor? Dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk aan te pakken, zodat de parasieten zich niet verder kunnen vermenigvuldigen. 


Behandeling parasieten bij aquariumvissen

Wanneer u er op tijd bij bent, hoeft de vis gelukkig niet dood te gaan aan de meest voorkomende parasieten bij uw aquariumvissen. Frits Kuiper Groningen heeft een breed scala aan medicijnen die uw vis weer snel gezond en beter kan maken.


Medicijnen tegen parasieten voor uw aquariumvissen

Wat is het beste medicijn tegen parasieten voor uw aquarium vissen? Dit is afhankelijk van de grootte van de besmetting en in het stadium waar de parasieten zich in bevinden. Is een besmetting reeds overgeslagen op bijna alle bewoners? Dan kiest u voor een zwaarder medicijn tegen parasieten dan wanneer de eerste tekenen van de parasiet waar te nemen zijn. 

 

 

Hieronder vindt u een overzicht van alle medicijnen die werken tegen die "o zo vervelende parasieten" op uw aquariumvissen. Zou u graag een passend advies willen welk medicijn voor uw zieke vis het beste is? Dan kunt u altijd met ons contact opnemen via de mail of op ons telefoonnummer 0503129092 (Whatsapp ook mogelijk op dit nummer). Of vul het contactformulier in op onze website.

Colombo Alparex 100ml
Alparex werkt tegen ééncellige parasieten, witte stip en schimmels. Alleen voor gebruik bij siervissen in aquaria.   Medicijn tegen parasieten Colombo Alparex helpt tegen onzichtbare parasieten die een grauwsluier op de vis ... (meer lezen)
€ 11,90 1
Colombo Femsee 100 ml
Cerpofor Femsee – is werkzaam tegen schimmel en Witte stip.   Inhoudsberekening: Bereken de inhoud van het aquarium zo goed mogelijk: de lengte x breedte x hoogte in decimeters levert de inhoud op van de kale bak in liters. ... (meer lezen)
€ 11,50 1
eSHa EXIT @ 20 ML VOOR 1.000 L
Waterverbeteraar voor siervissen in zoetwater aquaria. Verbetert de weerstand bij alle vormen van ‘Stip’ (Ichthyophthirius multifiliis) veroorzakende parasieten. Symptomen: witte stippen op het lichaam en de vinnen van de vissen, schuren en ... (meer lezen)
€ 5,90 1
HS aqua Ichtocell tegen witte stip
HS aqua Ichtocell is een diergeneesmiddel ter bestrijding van infecties in zoetwater veroorzaakt door Ichthyophthirius multifiliis of "Witte Stip", de onechte schimmelinfectie veroorzaakt door Epistylis species, huidvertroebeling veroorzaakt ... (meer lezen)
€ 6,95 1