Mijn vis heeft witte bultjes

O jee, mijn vis heeft witte bulten. Wat zijn het, hoe kom je er vanaf en hoe voorkom je het? Witte bulten op uw vissen kunnen veel oorzaken hebben. Wanneer het pluizige bulten zijn, dan zijn dit vaak schimmelinfecties. Maar wanneer de witte bulten op de vis meer kuitjes zijn en wat roder dan is het vaak een bacteriële infectie. Hoe herken je nou wat jouw vis heeft? Daarvoor hebben wij een mooi plaatje die je kunt volgen op onze medicijnenpagina van Esha.


Witte bulten schimmel op de vis

Een witte bult op de vis, wat een schimmel is, kan prima van buitenaf behandeld worden met een medicijn. De schimmel zit vaak op de slijmhuid van de vis en kan op die manier ook aangepakt worden. Een medicijn als eSHa2000 is daarom altijd slim om in huis te hebben. Ben je er op tijd bij? Dan geneest de witte bult, de schimmel verdwijnt. De vis heelt gelukkig snel.


Witte bulten op de vis die pluizig zijn

Heeft uw vis meer pluizige witte bulten? Dan adviseren wij een middel van HS Aqua. U kunt dan het beste zo snel mogelijk starten met het middel HS Aqua Fungicell. Fungi staat letterlijk voor schimmel. 


Witte bulten met rode gaten

Heeft uw aquariumvis last van witte bulten die later open wonden worden met rode ontstoken plekken? Dan is de kans groot dat dit van binnenuit veroorzaakt wordt. Het zijn dan vaak geen bacteriële schimmelinfecties, maar dit wordt vaak veroorzaakt door wormen, ook wel Flagellaten genoemd. De wormen (Flagellaten) eten zich een weg door de vis en komen vroeg of laat ergens naar buiten bij uw vis. Heeft uw vis hier last van? Dan adviseren wij om dit te behandelen met een middel dat intern werkt. Een voorbeeld hier van is Colombo Flagellex.


Medicijn tegen witte bulten op de vis

Frits Kuiper Groningen heeft verschillende medicijnen tegen de witte bulten op uw vis. Zou u graag een passend advies willen welk medicijn voor uw zieke vis het beste is? Dan kunt u altijd met ons contact opnemen via de mail of op ons telefoonnummer 0503129092 (Whatsapp ook mogelijk op dit nummer). Of vul het contactformulier in op onze website.

 

Weet u al precies wat voor medicijn u moet hebben, dan hebben wij deze voor u hieronder geplaatst:

Colombo BACTYFEC 100ml / 500 liter
Bactyfec is werkzaam tegen externe bacteriële infecties, zoals vinrot, kieuwrot, bekschimmel en huidzweren. Bactyfec is gebaseerd op 100% natuurlijke grondstoffen die een bewezen antibacterieel effect hebben. Alleen voor gebruik bij sierviss ... (meer lezen)
€ 12,90 1
eSHa 2000 @ 20 ML VOOR 800 L
Waterverbeteraar voor siervissen in zoetwater aquaria. Verbetert de weerstand bij meer dan 18 ziekteverschijnselen zoals primaire en secundaire schimmel infecties, bacteriële slijmhuidinfecties, parasitaire infecties, etc. Helpt bij wondheli ... (meer lezen)
€ 5,90 1
HS AQUA FUNGICELL Tegen schimmelinfecties
Ter behandeling van schimmelinfecties. Schimmels ontstaan vaak bij een slechte waterkwaliteit en wanneer de vissen door vechtpartijen beschadigingen hebben opgelopen. Ook de gevreesde eierenschimmel bij de kweek van vissen kan met HS ... (meer lezen)
€ 6,95 1
Sera Baktopur 100ml
Sera Baktopur 100 ml, tegen mond- vinrot en infecties.   Medicijn voor gebruik in zoetwater bij typisch bacteriële aandoeningen, zoals de Columnaris-ziekte, vinrot, kieuwrot evenals bij infecties met Aeromonas- of Pseudomonasbacter ... (meer lezen)
€ 9,50 1
Sera Baktopur Direct
Sera Baktopur Direct tabletten, tegen mond- vinrot en infecties.   Een effectief werkzaam waterbehandelingsmiddel tegen bacteriële infecties bij zoet- en zeewatervissen – ook in een gevorderd stadium. Hiertoe behoren b.v. de Column ... (meer lezen)
vanaf € 9,90 1