Mijn vis heeft witte bulten

O jee, mijn vis heeft witte bulten. Wat zijn het, hoe kom je er vanaf en hoe voorkom je het? Witte bulten op uw vissen kunnen veel oorzaken hebben. Wanneer het pluizige bulten zijn, dan zijn dit vaak schimmel infecties. Maar wanneer de witte bulten op de vis meer kuitjes zijn en wat roder dan is het vaak een bacteriële infectie. Hoe herken je nou wat jouw vis heeft? Nou daarvoor hebben wij een mooi plaatje die je kunt volgen op onze medicijnen pagina van Esha.


Witte bulten schimmel op de vis

Een witte bult op de vis, wat een schimmel is, kan prima buitenaf behandeld worden met een medicijn. De schimmel zit vaak op de slijmhuid van de vis en kan op die manier ook aangepakt worden. Een medicijn als eSHa2000  is daarom altijd slim om in huis te hebben. Ben je er op tijd bij? Dan geneest de witte bult, de schimmel op de vis heel snel.


Witte bulten op de vis die pluizig zijn

Heeft uw vis meer pluizige witte bulten? Dan adviseren wij een middel van HS Aqua. U kunt dan het beste zo snel mogelijk starten met het middel HS Aqua fungi cell. Fungi staat letterlijk voor schimmel. 


Witte bulten met rode gaten

Heeft uw aquarium vis last van witte bulten welke later open wonden worden met rode ontstoken plekken? Dan is de kans groot dat dit van binnenuit veroorzaakt wordt. Het zijn dan vaak geen bacteriële schimmel infecties maar dit wordt vaak veroorzaakt door wormen, ook wel Flagellaten genoemd. De wormen (Flagellaten) eten zich een weg door de vis en komen vroeg of laat ergens naar buiten bij uw vis. Heeft uw vis hier last van dan adviseren wij om dit te behandelen met een middel wat intern werkt. Een voorbeeld hier van is colombo flagellex.


Medicijn tegen witte bulten op de vis

Frits Kuiper Groningen heeft verschillende medicijnen tegen de witte bulten op uw vis. Maar omdat dit verschillende oorzaken kan hebben, adviseert Frits Kuiper Groningen om eerst met ons contact op te nemen voordat u een behandeling start. Een foto van de vis met de witte bult op ons WhatsApp nummer 050-3129092 werkt voor ons heel goed. Wij kunnen samen met u kijken wat de besmetting is en zo spoedig mogelijk een behandeling starten. 

 

Weet u al precies wat voor medicijn u moet hebben, dan hebben wij deze voor u hieronder geplaatst:

Colombo BACTYFEC 100ml / 500 liter
Bactyfec is werkzaam tegen externe bacteriële infecties, zoals vinrot, kieuwrot, bekschimmel en huidzweren. Bactyfec is gebaseerd op 100% natuurlijke grondstoffen die een bewezen antibacterieel effect hebben. Alleen voor gebruik bij sierviss ... (meer lezen)
€ 12,90 1
eSHa 2000 @ 20 ML VOOR 800 L
Waterverbeteraar voor siervissen in zoetwater aquaria. Verbetert de weerstand bij meer dan 18 ziekteverschijnselen zoals primaire en secundaire schimmel infecties, bacteriële slijmhuidinfecties, parasitaire infecties, etc. Helpt bij wondheli ... (meer lezen)
€ 5,90 1
HS AQUA FUNGICELL Tegen schimmelinfecties
Ter behandeling van schimmelinfecties. Schimmels ontstaan vaak bij een slechte waterkwaliteit en wanneer de vissen door vechtpartijen beschadigingen hebben opgelopen. Ook de gevreesde eierenschimmel bij de kweek van vissen kan met HS ... (meer lezen)
€ 6,95 1
Sera Baktopur 100ml
Sera Baktopur 100 ml, tegen mond- vinrot en infecties.   Medicijn voor gebruik in zoetwater bij typisch bacteriële aandoeningen, zoals de Columnaris-ziekte, vinrot, kieuwrot evenals bij infecties met Aeromonas- of Pseudomonasbacter ... (meer lezen)
€ 9,50 1
Sera Baktopur Direct
Sera Baktopur Direct tabletten, tegen mond- vinrot en infecties.   Een effectief werkzaam waterbehandelingsmiddel tegen bacteriële infecties bij zoet- en zeewatervissen – ook in een gevorderd stadium. Hiertoe behoren b.v. de Column ... (meer lezen)
vanaf € 9,90 1