Mijn vis is ziek

Help mijn vis is ziek. Net als alle dieren (en mensen) kunnen vissen ook ziek worden. Hoe herken je een zieke vis? En nog belangrijker; wanneer je vis ziek is hoe behandel je een zieke vis?

 

Een vis die ziek is, kan verschillende symptomen hebben waar je aan kunt zien dat je vis ziek is. Een vis kan last hebben van parasieten, een schimmelinfectie of een bacteriële infectie.

 

Wanneer je denkt "mijn vis is ziek", dan is de vis waarschijnlijk al wat langer ziek en daarom is het belangrijk dat de ziekte van uw vis zo snel mogelijk behandeld wordt.


Mijn vis is ziek, de vis heeft een parasitaire besmetting.

Als je vis ziek is en deze heeft een parasiet dan noemt men dit een parasitaire besmetting. Dat is een eencellige parasiet die zich op de vis onder de slijmhuid nestelt. Dit kan de wel bekende "witte stip" infectie zijn, maar er zijn ook andere parasitaire besmettingen mogelijk. 


Herkennen van een zieke vis

Hoe herken je een zieke vis? Wanneer een vis ziek is vertoont deze vaak afwijkend gedrag. Het kan zijn dat de vis schuurt over de bodem of decoratie materialen. Je herkent een zieke vis aan samengeknepen vinnen of aan witte puntjes op de vissen. 


Behandeling zieke vis

De behandeling van een zieke vis dient zo spoedig mogelijk te worden gestart. Daarom adviseren wij bij Frits Kuiper Groningen ook om altijd een aantal medicijnen in huis te hebben. De witte stip parasieten vermeerderen zich erg snel en bij sommige vissen kan het binnen 24 uur fataal zijn wanneer de witte stip al zichtbaar is. 

 

Door een medicijn tegen parasieten en een medicijn tegen bacteriële infecties in huis te halen, voorkomt u de meest voorkomende ziektes bij vissen voor 99%.


Medicijnen voor vissen

Bent u op zoek naar een medicijnen voor uw aquarium vissen? Wij hebben een breed scala aan medicijnen tegen de meest voorkomende ziektes bij vissen. Zou u graag een passend advies willen welk medicijn voor uw zieke vis het beste is? Dan kunt u altijd met ons contact opnemen via de mail of op ons telefoonnummer 0503129092 (Whatsapp ook mogelijk op dit nummer). Of vul het contactformulier in op onze website.

 

Hieronder een overzicht van de medicijnen die Frits Kuiper Groningen in huis heeft voor uw zieke vis:

Colombo Alparex 100ml
Alparex werkt tegen ééncellige parasieten, witte stip en schimmels. Alleen voor gebruik bij siervissen in aquaria.   Medicijn tegen parasieten Colombo Alparex helpt tegen onzichtbare parasieten die een grauwsluier op de vis ... (meer lezen)
€ 11,90 1
Colombo BACTYFEC 100ml / 500 liter
Bactyfec is werkzaam tegen externe bacteriële infecties, zoals vinrot, kieuwrot, bekschimmel en huidzweren. Bactyfec is gebaseerd op 100% natuurlijke grondstoffen die een bewezen antibacterieel effect hebben. Alleen voor gebruik bij sierviss ... (meer lezen)
€ 12,90 1
Colombo Cobrasal
Werkzaam tegen huidparasieten bij zeewatervissen zoals Oödinium, Cryptocaryon en anderen. Te gebruiken in een quarantaine aquarium.   Cobrasal kan NIET gebruikt worden wanneer er lagere dieren aanwezig zijn zoals anemonen, garnalen ... (meer lezen)
€ 19,50 1
Colombo Dactycid
Cerpofor Dactycid is een krachtig en veilig middel tegen wormen, huid- en kieuwwormen en allerlei inwendige wormen (zuig- en rondwormen) incl. Camallanus Cotti. Deze zijn met een microscoop te zien, hoewel sommige wormen zich in de huid v ... (meer lezen)
€ 12,90 1
Colombo Femsee 100 ml
Cerpofor Femsee – is werkzaam tegen schimmel en Witte stip.   Inhoudsberekening: Bereken de inhoud van het aquarium zo goed mogelijk: de lengte x breedte x hoogte in decimeters levert de inhoud op van de kale bak in liters. ... (meer lezen)
€ 11,50 1
COLOMBO FLAGELLEX 100 ML / 500 L
  Colombo Cerpofor Flagellex is werkzaam tegen flagellaten, ook wel bekend als Discus- of gatenziekte. Ook aquariumvissen kunnen helaas door allerlei omstandigheden ziek worden. De belangrijkste oorzaken hiervan zijn slechte waterkwal ... (meer lezen)
€ 19,90 1
COLOMBO MARINE FEMSAL 500 ML 2.500 LITER*
Werkzaam tegen huidparasieten bij zeewatervissen zoals Oödinium, Cryptocaryon en anderen.   Femsal is veilig in gebruik in het zeeaquarium waar ook lagere dieren zoals anemonen, garnalen en koralen aanwezig zijn. Symptomen van deze ... (meer lezen)
€ 19,50 1
eSHa 2000 @ 20 ML VOOR 800 L
Waterverbeteraar voor siervissen in zoetwater aquaria. Verbetert de weerstand bij meer dan 18 ziekteverschijnselen zoals primaire en secundaire schimmel infecties, bacteriële slijmhuidinfecties, parasitaire infecties, etc. Helpt bij wondheli ... (meer lezen)
€ 5,90 1
eSHa EXIT @ 20 ML VOOR 1.000 L
Waterverbeteraar voor siervissen in zoetwater aquaria. Verbetert de weerstand bij alle vormen van ‘Stip’ (Ichthyophthirius multifiliis) veroorzakende parasieten. Symptomen: witte stippen op het lichaam en de vinnen van de vissen, schuren en ... (meer lezen)
€ 5,90 1
eSHa GASTROPEX @ 10 ML VOOR 500 L
Bestrijdt slakken in het aquarium. ESHA Gastropex is een eenvoudig middel om slakken tegen te gaan. Werkt tegen slakken. zonder extra waterverversing. Bestrijdt buiten slakken ook infusoriën. watertroebling (bacteriën). poliepen en hydra`s. ... (meer lezen)
€ 5,90 1
eSHa GDEX @ 20 ML VOOR 300 L
Medicijn voor siervissen in zoetwater en zeewater aquaria. Verbetert de weerstand en is speciaal ontwikkeld tegen huidwormen en kieuwwormen (zoals Gyrodactylus sp. en Dactylogyrus sp.) en lintwormen (Cestoden). Het product is te combineren m ... (meer lezen)
€ 10,90 1
eSHa HEXAMITA @ 20 ML VOOR 800
Waterverbeteraar voor siervissen in zoetwater aquaria. Verbetert de weerstand bij de ‘gatenziekte’ (flagellaten) maar ook bij darmstoornissen, schimmel, vinrot en buikwaterzucht. eSHa Hexamita kan in combinatie met eSHa Exit of eSHa gdex geb ... (meer lezen)
€ 8,90 1
eSHa MINAROLL @ 20 ML VOOR 2000 L
Waterverbeteraar voor siervissen in zoetwater (tropisch en koud) en zeewater aquaria. eSHa Minaroll is een unieke combinatie van vitaminen, sporenelementen en mineralen. Het verhoogt de natuurlijke weerstand van de vissen tegen infecties ... (meer lezen)
€ 5,90 1
eSHa NDX @ 20 ML VOOR 450 L
Medicijn voor siervissen in zoetwater en zeewater aquaria. eSHa-ndx vis speciaal ontwikkeld tegen parasitaire rondwormen (Nematoden) zoals Anisakis, Camallanus, Capillaria, Pseudocapillaria, Oxyuris, Eustrongylides e.a. Symptomen van deze be ... (meer lezen)
€ 10,90 1
eSHa OODINEX @ 20 ML VOOR 800 L
Medicijn voor zeewater aquaria. Lagere dieren (zeeanemonen, koralen, levend steen etc.) hoeven niet uit het aquarium verwijderd te worden! eSHa Oodinex kan succesvol worden ingezet om de weerstand de verbeteren en is tegen meer dan 8 ziektev ... (meer lezen)
€ 7,90 1
eSHa OPTIMA @ 20 ML VOOR 2.000 L
Waterverbeteraar voor siervissen in zoetwater aquaria. Verbetert de weerstand, conditie en kleurenpracht van tropische vissen. eSHa Optima bevat een combinatie van stoffen zoals ze ook in tropische wateren voorhanden zijn. Deze sporenelement ... (meer lezen)
€ 4,90 1
eSHa PROTALON-707 @ 20 + 10 ML VOOR 300 L
Waterverbeteraar voor siervissen in zoetwater aquaria. Protalon-707 activeert de zelfreinigende werking van de blad poriën. Het bladbeslag van o.a. Kalk, mineralen en algen vormt een bedreiging voor aquariumplanten. Dit combinatiepreparaat h ... (meer lezen)
€ 9,90 1
eSHa TRIMARIN @ 20 ML VOOR 800 L
Medicijn voor zeewater aquaria. Verwijder lagere dieren (zeeanemonen, koralen, levend steen etc.) uit het aquarium! Voor gebruik in quarantaine bakken en/ of aquaria zonder lagere dieren. Het verbetert de weerstand bij meer dan 12 ziektevers ... (meer lezen)
€ 8,90 1
HS Aqua Camacell tegen in en uitwendige (worm)infe
HS aqua Camacell kan worden toegepast bij infecties veroorzaakt door verschillende wormsoorten. Het preparaat werkt tegen volwassen Nematoden (draadwormen) uit de groepen Capillaria, Camallanus en larven van andere Nematoden. Ook kan het pre ... (meer lezen)
€ 11,90 1
HS Aqua Ectocell Forte extra sterk tegen huidinfec
Universeel middel ter behandeling van huidinfecties. Omdat de meeste parasieten gelijke ziektebeelden veroorzaken is HS aqua Ectocell Forte een ideaal middel voor toepassingen waarbij de ziekte niet exact bekend is. Niet toepassen in aqua ... (meer lezen)
€ 8,90 1
HS Aqua Ectocell tegen huidinfecties
Universeel middel ter behandeling van huidinfecties. Omdat de meeste parasieten gelijke ziektebeelden veroorzaken is HS aqua Ectocell een ideaal middel voor toepassingen waarbij de ziekte niet exact bekend is.   HS aqua Ecto ... (meer lezen)
€ 7,90 1
HS AQUA FUNGICELL Tegen schimmelinfecties
Ter behandeling van schimmelinfecties. Schimmels ontstaan vaak bij een slechte waterkwaliteit en wanneer de vissen door vechtpartijen beschadigingen hebben opgelopen. Ook de gevreesde eierenschimmel bij de kweek van vissen kan met HS ... (meer lezen)
€ 6,95 1
HS aqua Ichtocell tegen witte stip
HS aqua Ichtocell is een diergeneesmiddel ter bestrijding van infecties in zoetwater veroorzaakt door Ichthyophthirius multifiliis of "Witte Stip", de onechte schimmelinfectie veroorzaakt door Epistylis species, huidvertroebeling veroorzaakt ... (meer lezen)
€ 6,95 1
HS Aqua Spirocell tegen inwendige infecties door f
HS aqua Spirocell kan worden toegepast tegen de volgende infectieziekten: Spironucleus species en Octomitus species (Gatenziekte), Protopalina species (Aziatische Discusziekte), Cryptobia species (Zwarte strepen ziekte) en Trypanosoma specie ... (meer lezen)
€ 11,90 1
Sera Baktopur 100ml
Sera Baktopur 100 ml, tegen mond- vinrot en infecties.   Medicijn voor gebruik in zoetwater bij typisch bacteriële aandoeningen, zoals de Columnaris-ziekte, vinrot, kieuwrot evenals bij infecties met Aeromonas- of Pseudomonasbacter ... (meer lezen)
€ 9,50 1
Sera Baktopur Direct
Sera Baktopur Direct tabletten, tegen mond- vinrot en infecties.   Een effectief werkzaam waterbehandelingsmiddel tegen bacteriële infecties bij zoet- en zeewatervissen – ook in een gevorderd stadium. Hiertoe behoren b.v. de Column ... (meer lezen)
vanaf € 9,90 1