Mijn vissen gaan dood

Uw vissen gaan dood? Dat is niet zo mooi. Dat vissen doodgaan kunnen verschillende oorzaken hebben. Op deze pagina noemen we de meest voorkomende aanleidingen waardoor uw vissen dood gaan.

De meest voorkomende oorzaak waardoor vissen dood kunnen gaan is waterkwaliteit. Een andere oorzaak zijn ziektes.


Mijn vissen gaan dood - Waterkwaliteit

Je vissen gaan dood waarschijnlijk door de waterkwaliteit. Wat je vissen te eten geeft, poepen ze ook weer voor een deel uit. Deze poep wordt daarna weer afgebroken door (goede) bacteriën waarna ze weer dienen als mest voor waterplanten. Echt planten geven weer zuurstof voor vissen, wat een goede leefbare situatie creëert voor de vissen.

Of je de juiste waarden hebt voor een goede waterkwaliteit meten. Meten is weten.
in onze webshop hebben we handige pakketjes om de waterwaarden te meten voor Zoet en- zoutwater aquaria.
Meten is weten!

 

Colombo Aqua GH Test
Met de aquatest druppeltesten kunt u nauwkeurige metingen uitvoeren. De testen zijn eenvoudig in het gebruik en geven een betrouwbaar meetresultaat.   Goed voor ongeveer 40 testen
€ 7,90 1
Colombo Aqua KH Test
Met de aquatest druppeltesten kunt u nauwkeurige metingen uitvoeren. De testen zijn eenvoudig in het gebruik en geven een betrouwbaar meetresultaat.   Goed voor ongeveer 40 testen. ... (meer lezen)
€ 6,90 1
Colombo Aqua NH3 Test
Met de aquatest druppeltesten kunt u nauwkeurige metingen uitvoeren. De testen zijn eenvoudig in het gebruik en geven een betrouwbaar meetresultaat.   Goed voor ongeveer 40 testen. ... (meer lezen)
€ 10,50 1
Colombo Aqua NO2 Test
Met de aquatest druppeltesten kunt u nauwkeurige metingen uitvoeren. De testen zijn eenvoudig in het gebruik en geven een betrouwbaar meetresultaat.   Een te hoge no2 waarde gemeten, gebruik het product Prime om de waardes weer sne ... (meer lezen)
€ 7,90 1
Colombo Aqua NO3 Test
Met de aquatest druppeltesten kunt u nauwkeurige metingen uitvoeren. De testen zijn eenvoudig in het gebruik en geven een betrouwbaar meetresultaat.
€ 11,90 1
Colombo Aqua pH Test
Met de aquatest druppeltesten kunt u nauwkeurige metingen uitvoeren. De testen zijn eenvoudig in het gebruik en geven een betrouwbaar meetresultaat.
€ 7,90 1
Colombo Aqua phosphate PO4 Test
Met de aquatest druppeltesten kunt u nauwkeurige metingen uitvoeren. De testen zijn eenvoudig in het gebruik en geven een betrouwbaar meetresultaat.
€ 11,90 1
Colombo Aquatest Test Lab
Met de Colombo Aquatest Test Lab test u door middel van druppeltesten de 7 belangrijke waterwaardes in een zoetwateraquarium: pH, GH, KH, NO2, NO3, NH3 & PO4    Alle benodigdheden zitten in een handige kunststof koffer. Door ... (meer lezen)
€ 39,95 € 34,90 1
Colombo Quicktest 6 in 1 teststrips
Colombo QuickTest is een complete teststrip voor een snelle test van vijver- en zoetwateraquarium voor pH, GH, KH, NO2, NO3 en CL2
€ 12,50 1

Mijn vissen gaan dood | Ziektes

U vissen gaan dood, dit kan komen door ziektes. Parasieten , bacteriën en virussen kunnen erge gevolgen hebben voor de vis en deze kan uiteindelijk daaraan doodgaan. Vaak kun je zieke vissen herkennen aan verandering van kleur, een doffe huid, vinnen die niet meer functioneren of niet goed meer lijken. Ook de manier van zwemmen kan aanwijzingen geven voor een zieke vis. Dus mocht deze symptomen herkennen, dan kun beter preventief handelen. 

 

Een zieke vis kun je beter direct afzijdig houden van andere vissen, zo voorkom je vaak dat andere vissen ook ziek worden.

In onze webshop verkopen wij medicijnen die een zieke vis veelal kunnen genezen.

Colombo Aerocol 100 ml
  Bestrijd blauwalgen in uw zoetwateraquarium met Colombo Aearocol. De Colombo Aerocol is eenvoudig te doseren met de doseerspuit.
€ 10,90 1
Colombo Alparex 100ml
Alparex werkt tegen ééncellige parasieten, witte stip en schimmels. Alleen voor gebruik bij siervissen in aquaria.   Medicijn tegen parasieten Colombo Alparex helpt tegen onzichtbare parasieten die een grauwsluier op de vis ... (meer lezen)
€ 11,90 1
Colombo BACTYFEC 100ml / 500 liter
Bactyfec is werkzaam tegen externe bacteriële infecties, zoals vinrot, kieuwrot, bekschimmel en huidzweren. Bactyfec is gebaseerd op 100% natuurlijke grondstoffen die een bewezen antibacterieel effect hebben. Alleen voor gebruik bij sierviss ... (meer lezen)
€ 12,90 1
Colombo Cobrasal
Werkzaam tegen huidparasieten bij zeewatervissen zoals Oödinium, Cryptocaryon en anderen. Te gebruiken in een quarantaine aquarium.   Cobrasal kan NIET gebruikt worden wanneer er lagere dieren aanwezig zijn zoals anemonen, garnalen ... (meer lezen)
€ 19,50 1
Colombo Dactycid
Cerpofor Dactycid is een krachtig en veilig middel tegen wormen, huid- en kieuwwormen en allerlei inwendige wormen (zuig- en rondwormen) incl. Camallanus Cotti. Deze zijn met een microscoop te zien, hoewel sommige wormen zich in de huid v ... (meer lezen)
€ 12,90 1
Colombo Femsee 100 ml
Cerpofor Femsee – is werkzaam tegen schimmel en Witte stip.   Inhoudsberekening: Bereken de inhoud van het aquarium zo goed mogelijk: de lengte x breedte x hoogte in decimeters levert de inhoud op van de kale bak in liters. ... (meer lezen)
€ 11,50 1
COLOMBO FLAGELLEX 100 ML / 500 L
  Colombo Cerpofor Flagellex is werkzaam tegen flagellaten, ook wel bekend als Discus- of gatenziekte. Ook aquariumvissen kunnen helaas door allerlei omstandigheden ziek worden. De belangrijkste oorzaken hiervan zijn slechte waterkwal ... (meer lezen)
€ 19,90 1
COLOMBO MARINE FEMSAL 500 ML 2.500 LITER*
Werkzaam tegen huidparasieten bij zeewatervissen zoals Oödinium, Cryptocaryon en anderen.   Femsal is veilig in gebruik in het zeeaquarium waar ook lagere dieren zoals anemonen, garnalen en koralen aanwezig zijn. Symptomen van deze ... (meer lezen)
€ 19,50 1

Wat te doen bij dode vis in aquarium?

Wat moet u doen bij een dode vis in uw aquarium? Belangrijk is dat de dode vis snel verwijdert wordt uit het aquarium. Een dode vis kan gaan rotten en dat zorgt voor nare bacteriën, deze kunnen zeer schadelijk worden voor andere vissen en de waterkwaliteit. Om de dode vis te verwijderen uit het aquarium kunt het best een schepnetje gebruiken, zodat u de dode vis niet hoeft aan te raken.