Mijn vissen komen niet op kleur

Komen uw vissen niet op kleur? Dit is vervelend en u wilt natuurlijk vissen met een mooie heldere kleur. Oorzaken hiervan zijn verschillend, maar de meest voorkomende oorzaken zijn stress en vitaminegebrek. Ook voedsel kan van invloed zijn op de kleur van vissen. Bij Frits Kuiper Groningen bieden we producten aan om de kleur van de vis weer goed te krijgen. Hieronder een uitgebreide uitleg over de oorzaken en maatregelen om uw vissen weer op kleur te krijgen. Weet wel, een vis op zijn gemak zal eerder een mooie kleur vertonen.


Mijn vissen komen niet op kleur - Stress

Stress kan een factor zijn waardoor de vis niet op kleur komt. Een te klein aquarium kan bij een vis stress veroorzaken. Omdat vissen graag in scholen leven kan het aantal vissen ook de veroorzaker zijn. Te veel of juist te weinig vissen kan invloed hebben op de gemoedstoestand van uw vis en stress veroorzaken met als gevolg dat de vis niet op kleur komt.

 

Een goed aquarium, passend bij de vissoort, is zeer belangrijk. Hoe groot het aquarium moet zijn hangt af van de grootte van de vis, maar ook van de soort vis. Een groot assortiment aquaria vindt u op onze uitgebreide aquariumpagina 


Mijn vissen komen niet op kleur - Vitaminegebrek

Vissen hebben net als de mens vitamines nodig. Vitamines zijn, naast een goede gezondheid van de vis, ook een belangrijke factor in het mooi op kleur houden van vissen. Er zijn twee manieren waarop vissen vitamines opnemen. 
Uiteraard door voedingssupplementen en daarnaast door het water waar ze in zwemmen.

Voor allebei de methoden heeft Frits Kuiper Groningen producten die vitaminetekort bij vissen kunnen aanvullen. 

eSHa MINAROLL @ 20 ML VOOR 2000 L
Waterverbeteraar voor siervissen in zoetwater (tropisch en koud) en zeewater aquaria. eSHa Minaroll is een unieke combinatie van vitaminen, sporenelementen en mineralen. Het verhoogt de natuurlijke weerstand van de vissen tegen infecties ... (meer lezen)
€ 5,90 1
eSHa OPTIMA @ 20 ML VOOR 2.000 L
Waterverbeteraar voor siervissen in zoetwater aquaria. Verbetert de weerstand, conditie en kleurenpracht van tropische vissen. eSHa Optima bevat een combinatie van stoffen zoals ze ook in tropische wateren voorhanden zijn. Deze sporenelement ... (meer lezen)
€ 4,90 1
JBL Atvitol
  Een tekort aan vitamines kan een groot probleem vormen als het gaat om visverzorging. Vlokken en granulaat verliezen binnen 3 maanden na het openen van de verpakking een groot deel van de aanwezige vitamines. Bevroren voer bevat zel ... (meer lezen)
€ 7,95 1

Mijn vissen komen niet op kleur - Voedsel

Voedsel kan een grote invloed hebben op de kleur van een vis. Een aquariumvis krijgt uiteraard minder afwisselende voeding dan vissen in de natuur. Voor een betere kleurintensiteit kun je je vissen een gevarieerder voedsel aanbieden of voeding met meer supplementen.

Ook niet onbelangrijk, geef de vis niet te veel, maar ook niet te weinig voedsel. Ook dit heeft invloed op de kleur.

Frits Kuiper Groningen biedt een groot assortiment aan voedsel aan voor zoetwatervissen en zoutwatervissen. 

Visvoer zoetwater

Dr. Bassleer Regular
Dr. Bassleer Biofish Food Regular is een compleet visvoer dat kan gebruikt worden voor bijna iedere aquariumvis.   Dr. Bassleer Biofish Food Regular, met een gehalte van 20.500 kJ per 100 g is veel rijker aan voedingsstoffen en zui ... (meer lezen)
vanaf € 4,90 1
Dr. Bassleer Chlorella / Groenvoer
Dr. Bassleer’s Biofish Food Chlorella is een korrelvoer van hoge kwaliteit. Het bevat alle natuurlijke componenten die noodzakelijk zijn voor een goed uitgebalanceerd visvoer en dit heeft nu nog méér waarde door de toevoeging van deze zoetwa ... (meer lezen)
vanaf € 4,90 1
Dr. Bassleer Shrimp Sticks / Garnalenvoer
De samenstelling van de DR. BASSLEER BIOFISH FOOD SHRIMP STICKS bestaat vooral uit een zeer hoge aandeel en goede samenstelling van ruwe vezels (= puur vegetarisch) en extra 0.5 % Aloe vera die zorgen voor een goede vertering en gezonde ontw ... (meer lezen)
vanaf € 4,90 1
Dr. Bassleer Garlic
Dr. Bassleer Biofish Food is nu ook te verkrijgen met de toevoeging van zuiver look (als fijne poeder bijgemengd na de productie van de korrel met behoud van zijn kwaliteit).   Look heeft een zuiverende werking; is actief tegen bac ... (meer lezen)
vanaf € 4,90 1
Dr. Bassleer Green / Groenvoer
Biofish Food GREEN bevat Chlorella en Moringa bladeren (fijn gemalen)   Bevat 5% Chlorella (algen) en 5 % Moringa (fijn gemalen bladeren) waardoor vissen die meer vegetarisch eten erg gelukkig worden; zoals Cichliden van Malawi en ... (meer lezen)
vanaf € 4,90 1
Dr. Bassleer Baby & Nano 60 gram S
Biofish Food Baby & Nano bevat de noodzakelijke eiwitten, vitaminen en mineralen om jonge baby visjes op te kweken en om onze nano-visjes en garnalen gezond te houden. Het fijne voer is een ECHTE korrel (geen stofvoer) van viseiwitten, garna ... (meer lezen)
€ 9,90 1
Seachem Garlic Guard
Deze toevoeging kunt u gebruiken als eetlust opwekken en smaakversterker. Knoflookolie zorgt er ook voor dat de vis een dikkere slijmhuid gaat krijgen waardoor hij beter beschermt is tegen parasieten zoals witte stip. Het bevat nat ... (meer lezen)
vanaf € 5,90 1
Dr. Bassleer Herbal
Dr. Bassleer Biofish Food met 4 kruiden toegevoegd nà de productie van de korrel. De bekende kruiden Tijm, Munt, Vogelkruid en Alsemkruid hebben een stimulerende, desinfecterende en ontstekingsremmende werking waardoor ze bijdragen aan het w ... (meer lezen)
vanaf € 4,90 1
Dr. Bassleer Regular Vlokken
  Dr. Bassleer’s Biofish Food Vlokken werd ontwikkeld op een wetenschappelijke basis door de bekende ichthyoloog dr. Gerald Bassleer, auteur van boeken voor aquariumhouders zoals “De nieuwe wegwijs in visziekten” en “Ziekten bij zee-a ... (meer lezen)
vanaf € 4,90 1
JBL NovoColor 250ml vlokkenvoer
Volwaardige verzorging, optimale groei en volle kleurenpracht van tropische zoetwatervissen: 50 natuurlijke grondstoffen in 7 voedervlokken. Speciaal geselecteerde grondstoffen bevorderen de kleurenpracht. Voedzaam en licht verteerbaa ... (meer lezen)
€ 6,50 1

Visvoer zout

O.S.I. HS AQUA MARINE FLAKES
    Ideaal voor vissen, die van het wateroppervlak eten.   Bevat knoflook, Spirulina en gestabiliseerd Vitamine C en vertroebeld het water niet.   Voer 2-3 maal dagelijks zo veel als de vissen binnen 2-4 ... (meer lezen)
vanaf € 3,90 1
Hikari marine S 50 gram
Hikari Marine S 50 gram is uniek droogvoer voor alle soorten zeewater vissen.   Hikari Marine S is ontwikkeld op basis van de voedingsbehoeften van vissen in de natuur. De voeding zit boordevol met essentiële vetzuren DHA en EPA, h ... (meer lezen)
€ 6,90 1
O.S.I. HS AQUA MARINE SPIRULINA FLAKES
    Met een maximum gehalte aan Spirulina, knoflook en gestabiliseerd Vitamine C om het immuunsysteem en de kleur van Uw vissen te bevorderen.   Ideaal voor planteneters, zoals doctorsvissen.   Bevat lic ... (meer lezen)
vanaf € 6,90 1
Saki Hikari Marine Carnivore 40 gram
Saki Hikari Marine Carnivore 40 gram is voeding voor je vissen die zorgvuldig is samengesteld van de beste ingrediënten.   Saki Hikari Marine Carnivore is voeding wat verrijkt is met Hikari Germ™ probiotica bacteriën. Dit zijn leve ... (meer lezen)
€ 5,90 1
Saki Hikari Marine Herbivore 90 gram
Saki Hikari Marine Herbivore visvoer is smakelijk en gemakkelijk geaccepteerd voer voor herbivoren zeewatervissen.   Saki Hikari Marine Herbivore is verrijkt met Hikari Germ probiotica bacteriën. Dit zijn levende bacteriën die slec ... (meer lezen)
€ 9,90 1
Easy Reefs Masstick 40
Details: Geproduceerd van easyreefs eigen algen- en garnalenkwekerijen in Spanje. Bevat geen dierlijke of plantaardige stoffen afkomstig van landbronnen. Trekt de meest kieskeurige vis aan zonder het gebruik van kunstmatige lokstof ... (meer lezen)
€ 15,90 1