Osmose apparaat aansluiten

Een osmose apparaat aansluiten, wat doet het osmose apparaat en hoe sluit je hem aan? 

Het normale kraanwater/leidingwater is drinkbaar, maar ondanks dat het gezuiverd is, zit er nog kalk, (zware) metalen, kiezelalgen en schoonmaakmiddelen in. Voor de vissen, koralen en planten in uw  aquarium wilt u natuurlijk het zuiverste water. Het osmose apparaat zuivert het water van deze (schadelijke) deeltjes.


Osmose apparaat aansluiten video

In deze video leggen wij precies uit hoe u een osmose apparaat, in dit geval de Aqua Medic Easyline 300 aansluit.


Osmose apparaat aansluiten| Wat is een Osmose apparaat?

Een Osmose apparaat werkt met het principe van omgekeerde osmose. Leidingwater wordt met grote druk door een membraan geperst waardoor bijna alle (schadelijke) resterende deeltjes die door het kraanwater zitten zoals kalk, lood, zouten, ijzer, natrium, kalium, magnesium en organische vervuiling verwijdert worden.

Het fijnfilter met meestal een doorlatingsvermogen van ongeveer 0,001 micron ontdoet het water van vervuilingen zodat u vers kunt beginnen met het opbouwen van uw aquarium met de juiste waterwaarden.

Aqua Medic easy line 190 osmoseapparaat
- easy line 190 ong. 190 liter per dag bij een waterdruk van minimaal 2 bar.
€ 59,90 1
Aqua Medic easy line 300 osmoseapparaat
- easy line 300 ong. 300 liter per dag bij een waterdruk van minimaal 2 bar.
€ 63,90 1

Osmose apparaat aansluiten | Mineralen toevoegen

Doordat het Osmose apparaat het leidingwater zuivert verdwijnen ook de goede mineralen die wél nodig zijn voor de vissen en planten in uw aquarium. In onze webshop verkopen wij producten die het mineralentekort weer kunnen aanvullen.

JBL AQUADUR 250GR
De natuur bij u thuis - Thuis voor vissen en planten Vissen en ongewervelden moeten zich in het aquarium net zo prettig voelen als dat ze in de vrije natuur zouden doen. Bereidt uw aquariumwater zo natuurlijk mogelijk voor en bescherm uw ... (meer lezen)
€ 11,95 1
JBL AQUADUR MALAWI/TANGANJIKA 250GR
  Hardheidswaarden van de meren: Malawimeer: GH 5°, KH 7°, Tanganyikameer: GH 10°, KH 18°. 20 g verhoogt de KH met 3,2°.
€ 11,95 1

Osmose apparaat aansluiten | Extra accessoires

Het Osmose apparaat verwijdert metalen uit het kraanwater, daarnaast ook nitraat en fosfaat. Deze bestanddelen komen na een tijdje vanzelf terug in uw aquarium. Teveel van deze stoffen kan narigheid veroorzaken, daarom adviseren wij bij Frits kuiper om extra apparatuur aan te schaffen zoals filters en filterbehuizingen.

Aquamedic Kool voorfilter tbv. osmoseapparaat
    advies om het koolfilter samen met het sediment filter (ook leverbaar) minimaal 1x per jaar te vervangen.
€ 11,90 1
Aquamedic Sediment prefilter
advies om het sedimentfilter samen met het koolfilter (ook leverbaar) minimaal 1x per jaar te vervangen
€ 11,90 1
aquamedic silicaten hars - Demineralisation resin
aquamedic silicaten hars - Demineralisation resin 600 g
€ 19,50 1
D-D Silicaatfilter / De-ionising Pod
Omdat omgekeerde osmose units slechts 98% efficiënt zijn in het verwijderen van ongewenste verbindingen uit het leidingwater, is het verstandig om de unit een handje te helpen. Om het laatste restje vervuiling te verwijderen kun je demineral ... (meer lezen)
€ 25,90 1
DD Inline TDS meter
    Kenmerken Displays TDS niveaus van het voedingswater en product water in en uit elektrodeprobes. Uiterst efficiënt en nauwkeurig te wijten aan de geavanceerde microprocessor technologie. Auto-Off functie sp ... (meer lezen)
€ 39,00 1