Pluisjes op je vis

Het kan zijn dat je pluisjes op je vis aantreft. De pluisjes op je (tropische) vis zijn een schimmel. Als je dit onbehandeld laat in je aquarium.  zal het uiteindelijk dodelijk zijn voor je vis, dus je zal het zeker moeten gaan behandelen.

De komst van pluisjes of schimmel op je vis kan een aantal oorzaken hebben. De vissen zijn wellicht 

beschadigt geraakt door vechten met andere waterwezens, de waterkwaliteit kan niet helemaal optimaal zijn of het kan een secundaire schimmel zijn.


Pluisjes op je vis | video

De pluisjes op je vis zijn een schimmel en als je dit niet behandeld kan het dodelijk zijn voor je vis. Nu je weet wat het probleem is, kan je iets aan de pluisjes op je vis doen. Welke manieren er zijn om deze pluisjes op je vis te laten verdwijnen leggen we uit in onderstaande video.


Pluisjes op vis | behandeling

Pluisje op je vis is een teken van schimmel. Je vis moet dan onder behandeling om deze schimmel onder controle te krijgen, want anders gaat het zeker dood. Welk medicijn je moet gebruiken ligt aan het stadium waar in de schimmel zich bevindt.

Je kan deze schimmel "pluisjes" herkennen bij de vis, als deze begint te schuren of ze krijgen witte plekjes op je vinnen. Als je pluisjes ziet, zit de schimmel al in vrij gevorderd stadium. In onze winkel hebben wij producten die deze schimmel tegen kan gaan.

 

Pluisjes op je vis | Medicijnen

Om de pluisjes op je vis of schimmel tegen te gaan bieden wij in onze winkel verschillende producten aan. Voor beginnende schimmel en schimmel in een ver gevorderd stadium. De pluisjes op je vis betekent dat de schimmel al in een ver gevorderd stadium is, dan is de Bactyfec een goed middel.

Colombo BACTYFEC 100ml / 500 liter
Bactyfec is werkzaam tegen externe bacteriële infecties, zoals vinrot, kieuwrot, bekschimmel en huidzweren. Bactyfec is gebaseerd op 100% natuurlijke grondstoffen die een bewezen antibacterieel effect hebben. Alleen voor gebruik bij sierviss ... (meer lezen)
€ 12,90 1
eSHa 2000 @ 20 ML VOOR 800 L
Waterverbeteraar voor siervissen in zoetwater aquaria. Verbetert de weerstand bij meer dan 18 ziekteverschijnselen zoals primaire en secundaire schimmel infecties, bacteriële slijmhuidinfecties, parasitaire infecties, etc. Helpt bij wondheli ... (meer lezen)
€ 5,90 1
HS AQUA FUNGICELL Tegen schimmelinfecties
Ter behandeling van schimmelinfecties. Schimmels ontstaan vaak bij een slechte waterkwaliteit en wanneer de vissen door vechtpartijen beschadigingen hebben opgelopen. Ook de gevreesde eierenschimmel bij de kweek van vissen kan met HS ... (meer lezen)
€ 6,95 1
Sera Baktopur 100ml
Sera Baktopur 100 ml, tegen mond- vinrot en infecties.   Medicijn voor gebruik in zoetwater bij typisch bacteriële aandoeningen, zoals de Columnaris-ziekte, vinrot, kieuwrot evenals bij infecties met Aeromonas- of Pseudomonasbacter ... (meer lezen)
€ 9,50 1
Sera Baktopur Direct
Sera Baktopur Direct tabletten, tegen mond- vinrot en infecties.   Een effectief werkzaam waterbehandelingsmiddel tegen bacteriële infecties bij zoet- en zeewatervissen – ook in een gevorderd stadium. Hiertoe behoren b.v. de Column ... (meer lezen)
vanaf € 9,90 1

Pluisjes op je vis besmettelijk?

De pluisjes op je vis ofwel schimmel is besmettelijk. Daarom is het belangrijk de vis in quarantaine te plaatsen, dus in een aparte bak zodat de vis andere vissen niet kan besmetten.