Preventief vissen behandelen tegen ziektes

Preventief uw vissen behandelen tegen ziektes. Dat raden wij af. En waarom raden wij af om preventief uw vissen te behandelen tegen ziektes? 

 

Het preventief behandelen van uw vissen tegen verschillende ziektes verzwakt vaak de weerstand van de vis en het natuurlijk immuunsysteem van de vis gaat hiervan achteruit. Tevens kan het preventief behandelen van vissen tegen ziektes ook er voor zorgen dat de bacteriën en parasieten resistent kunnen worden voor bepaalde medicijnen. 


Preventief tegen visziektes

Wat veel beter werkt, dan preventief uw vissen met medicijnen te behandelen, is er voor te zorgen dat uw aquarium en uw aquariumvissen in top conditie zijn. Dit kan inhouden dat de waterkwaliteit optimaal is en dat de vissen afwisselend voer krijgen. Denk hierbij ook aan probiotica visvoer (zie onder). Het immuunsysteem van de vis wordt hierdoor verbetert en zal beter in staat zijn om zelf tegen verschillende ziektes te kunnen optreden. 


Vitamines preventief tegen visziektes

Een gezonde vis, die regelmatig voldoende vitamines binnen krijgt zal in staat zijn om sterker te kunnen vechten tegen verschillende parasieten en bacteriële infecties. Frits Kuiper Groningen adviseert daarom ook zeker om preventief uw vissen minimaal 1x per week te voorzien van extra vitamines naast het visvoer. 


Preventief tegen visziektes

Om uw vissen en aquarium in top conditie te houden adviseert Frits Kuiper Groningen om de volgende producten te gebruiken. Deze werken preventief tegen verschillende soorten visziektes. Voor vragen over de onderstaande producten kunt u altijd met ons contact op nemen. 

Catappa bladeren M
Een zak vol met 15 Catappa bladeren van de maat M Afmeting: tussen de 10 en 15 cm per blad Aantal: 15 stuk per zak 
€ 5,90 1
Catappa bladeren Nano
Een zak vol met 10 Catappa bladeren van de maat Nano Afmeting: tussen de 8 en 10 cm per blad Aantal: 10 stuk per zak 
€ 3,90 1
Catappa bladeren XL
Mooi grote XL Catappa bladeren.  Afmeting: 20 - 30 cm per blad Aantal: per 10 stuks verpakt  
€ 5,90 1
COLOMBO BACTO BALLS
  Gebruik: 5-10 ballen per 100 liter water, elke 7 dagen vervangen. Er is een handige dispenser beschikbaar, plaats de ballen in de dispenser, de dispenser kan in het aquarium of in de sump geplaatst worden. Overdoseren is niet ... (meer lezen)
vanaf € 21,50 1
Colombo Reef Start Bacto
  Bij de start van het zeewater aquarium beginnen we met het aanbrengen van levend steen. Er zijn nog geen vissen of koralen in het aquarium aanwezig. In het levend steen moet de biologie opnieuw op gang gebracht worden. Bij de start ... (meer lezen)
vanaf € 13,95 1
Dennerle Black Cones - Elzenproppen
  Met waardevolle huminezuren en looistoffen die aquariumvissen op natuurlijke wijze verzorgen en beschermen. Voor natuurgetrouw, op tropisch water lijkend aquariumwater. Bevorderen welzijn, vitaliteit en bereidheid tot kuit ... (meer lezen)
€ 4,90 1
Dr. Bassleer Chlorella / Groenvoer
Dr. Bassleer’s Biofish Food Chlorella is een korrelvoer van hoge kwaliteit. Het bevat alle natuurlijke componenten die noodzakelijk zijn voor een goed uitgebalanceerd visvoer en dit heeft nu nog méér waarde door de toevoeging van deze zoetwa ... (meer lezen)
vanaf € 4,90 1
Dr. Bassleer Garlic
Dr. Bassleer Biofish Food is nu ook te verkrijgen met de toevoeging van zuiver look (als fijne poeder bijgemengd na de productie van de korrel met behoud van zijn kwaliteit).   Look heeft een zuiverende werking; is actief tegen bac ... (meer lezen)
vanaf € 4,90 1
Dr. Bassleer Herbal
Dr. Bassleer Biofish Food met 4 kruiden toegevoegd nà de productie van de korrel. De bekende kruiden Tijm, Munt, Vogelkruid en Alsemkruid hebben een stimulerende, desinfecterende en ontstekingsremmende werking waardoor ze bijdragen aan het w ... (meer lezen)
vanaf € 4,90 1
Easylife Filtermedia
  DE ULTIEME EN BEKROONDE WATERBEHANDELING ZONDER CHEMICALIËN Easy-Life Filter Medium is het meest veelzijdige waterbehandelingsproduct op de markt. Het kan gebruikt worden om water kristalhelder te maken. Het wordt toegepast als w ... (meer lezen)
vanaf € 6,90 1
Guave bladeren
Guave bladeren hebben een antibacteriële werking tegen wormen, infecties en bacteriën die ziektes veroorzaken. Deze bladeren zijn 100% schoon en onbehandeld. Ze kunnen zo worden gebruikt in het aquarium.   Dosering: 1 blad per ... (meer lezen)
€ 5,90 1
Hikari cichlid bio gold plus medium 250 gram
  Hikari Cichlid Bio Gold Plus Medium 250 gram. Door gebruik van geselecteerd premium vismeel is dit een perfect voer voor omnivoren en carnivoren Cichliden, maar ook voor andere tropische vissoorten.  Bevat knofl ... (meer lezen)
€ 13,90 1
HIKARI MEDAKA NO MAI NEXT 40 GRAM
Hikari Medaka No Mai Next is hoogwaardig visvoer voor kleine vissen die weinig eten.   Door de hoogwaardige ingrediënten is het ideaal visvoer voor Rasboras, Rijstvisjes, Neon Tetras, Kardinaal Tetras. Door de hoogwaardige ingredië ... (meer lezen)
€ 7,90 1
Hikari Tropical Vibra Bites Baby
    Hikari Tropical Vibra Bites Baby is geschikt voor kleinere tropische vissen die van levend voer houden.   Hikari Tropical Vibra Bites ziet er uit als levende rode muggenlarven en zinkt zeer langzaam. Het voer bewe ... (meer lezen)
vanaf € 2,90 1
Hikari Vibra Bites
Hikari Vibra Bites is een uniek voer dat ontworpen is om de vorm en beweging van levende rode muggenlarven na te bootsen. Het langzaam zinkende voer beweegt door de stroming in het water, zoals levend voer ook zou doen. Dit lokt ee ... (meer lezen)
vanaf € 4,90 1
HS AQUA BACTO
 In uw aquarium breken de nuttige bacteriën van HS aqua Bacto de afvalstoffen (voedsel- en plantenresten, afval van de vissen) af tot onschadelijke voedingstoffen voor de planten. Hierbij worden de schadelijke tussenstoffen (ammoniak en nitr ... (meer lezen)
vanaf € 8,90 1
HS Aqua Clear
HS Aqua Clear zorgt er voor dat het aquariumwater niet vertroebelt en altijd helder blijft. Dit gebeurt in een korte tijd na gebruik van het product en de aanwezigheid van een filtersysteem. Aquariumvissen en aquariumplanten zullen weer zich ... (meer lezen)
vanaf € 4,90 1
HS Aqua EasyCell
Dosering: voor gebruik krachtig schudden, maandelijks of na waterverversing. 10 ml per 30 liter water. 350 ml is voldoende voor 1050 liter water.   Verkrijgbaar in 150, 350ml en 2,5 liter:
vanaf € 5,50 1
HS Aqua Fishguard
HS aqua FishGuard activeert het afweersysteem en helpt hiermee een goede gezondheid te handhaven. Fish Guard  kan preventief worden ingezet, om de weerstand van siervissen een boost te geven. Het werkt preventief tegen ziektes. Het is o.a. s ... (meer lezen)
vanaf € 7,90 1
HS AQUA OAK BARK EXTRACT
 HS aqua Oak Bark Extract is ideaal voor vissen uit tropische zacht water gebieden. Vooral de Discus liefhebbers weten HS aqua Oak Bark Extract te waarderen.   Verkrijgbaar in 150 en 350 ml ... (meer lezen)
vanaf € 6,95 1
HS AQUA SHRIMP PROTECT 150 ML
De ingrediënten in HS aqua Shrimp Protect hebben desinfecterende eigenschappen waardoor de kans op bacteriële infecties bij garnalen wordt verlaagd. Doseer tijdens het water verversen 5 ml per 15 l water.
€ 6,35 1
JBL Atvitol
  Een tekort aan vitamines kan een groot probleem vormen als het gaat om visverzorging. Vlokken en granulaat verliezen binnen 3 maanden na het openen van de verpakking een groot deel van de aanwezige vitamines. Bevroren voer bevat zel ... (meer lezen)
€ 7,95 1
JBL NovoColor 250ml vlokkenvoer
Volwaardige verzorging, optimale groei en volle kleurenpracht van tropische zoetwatervissen: 50 natuurlijke grondstoffen in 7 voedervlokken. Speciaal geselecteerde grondstoffen bevorderen de kleurenpracht. Voedzaam en licht verteerbaa ... (meer lezen)
€ 6,50 1
Moerbei blad
Moerbei bladeren zitten boordevol voedzame vitaminen, waaronder vitamine A (betacaroteen), B1 en B2. Ze zijn ook een grote bron van mineralen zoals magnesium, ijzer, zink, natrium en kalium. Gebruik de gedroogde moerbeibladeren als een organ ... (meer lezen)
€ 3,90 1
O.S.I. HS AQUA MARINE SPIRULINA FLAKES
    Met een maximum gehalte aan Spirulina, knoflook en gestabiliseerd Vitamine C om het immuunsysteem en de kleur van Uw vissen te bevorderen.   Ideaal voor planteneters, zoals doctorsvissen.   Bevat lic ... (meer lezen)
vanaf € 6,90 1
Saki Hikari Fancy Goldfish Balance 200 gram
Saki Hikari Fancy Goldfish Balance, een revolutionair dagelijks voer voor premium goudvissen dat de ontwikkeling van een omvangrijke lichaam en de gewenste conditie stimuleert.   Bevat 'Hikari-Germ' die in het spijsverterings ... (meer lezen)
€ 12,90 1
Saki Hikari fancy goldfish color 200 gram
  Saki Hikari Fancy Goldfish Color is een kleur verbeterend dagelijks voer dat de ware schoonheid van uw goudvis of kleine koi naar boven haalt. Saki Hikari Fancy Goldfish Color is rijk aan gezuiverde astaxanthine en gekweekte pure sp ... (meer lezen)
€ 14,90 1
Saki Hikari Marine Carnivore 40 gram
Saki Hikari Marine Carnivore 40 gram is voeding voor je vissen die zorgvuldig is samengesteld van de beste ingrediënten.   Saki Hikari Marine Carnivore is voeding wat verrijkt is met Hikari Germ™ probiotica bacteriën. Dit zijn leve ... (meer lezen)
€ 5,90 1
Saki Hikari Marine Herbivore 90 gram
Saki Hikari Marine Herbivore visvoer is smakelijk en gemakkelijk geaccepteerd voer voor herbivoren zeewatervissen.   Saki Hikari Marine Herbivore is verrijkt met Hikari Germ probiotica bacteriën. Dit zijn levende bacteriën die slec ... (meer lezen)
€ 9,90 1
Seachem Garlic Guard
Deze toevoeging kunt u gebruiken als eetlust opwekken en smaakversterker. Knoflookolie zorgt er ook voor dat de vis een dikkere slijmhuid gaat krijgen waardoor hij beter beschermt is tegen parasieten zoals witte stip. Het bevat nat ... (meer lezen)
vanaf € 5,90 1
seachem stability
  Dosering Bij een nieuw in te richten aquarium: Gebruik 1 dop (5 ml) per 40 liter aquariumwater op de eerste dag. Vervolgens 1 dop per 80 liter aquariumwater per dag gedurende 7 dagen. Bij een draaiend aquarium: Gebruik 1 d ... (meer lezen)
vanaf € 7,50 1