Rode kieuwen vis

Rode kieuwen bij uw vissen kunnen verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat de waterwaardes niet juist zijn. Daardoor kan de vis bij een verhoogd NO2 / NH3 (Nitriet/Ammonia) moeite krijgen met ademen. Waar NO2 en NH3 in het water zitten, is geen plaats voor zuurstof. Dit kunt u simpel oplossen door tijdelijk een zuurstofpompje (ook wel luchtpompje genoemd) te plaatsen. Daarna moet u natuurlijk de oorzaak aanpakken en er spoedig voor zorgen dat de waterwaardes weer juist worden. Dit kan door de toevoegingen van verschillende filterbacteriën.


Rode kieuwen als gevolg van kieuwwormen bij uw vis

Een andere oorzaak van rode kieuwen bij uw vissen zijn kieuwwormen. Deze interne wormen gaan op de kieuwen van uw vissen zitten, waardoor deze slecht kunnen ademen. Start u geen behandeling tegen deze kieuwwormen, dan zullen uw vissen helaas sterven. Naast dat de kieuwwormen intern zitten kunt u de (kieuw)wormen ook vaak herkennen aan kleine ankertjes bij de kieuwdeksels bij uw vissen. Zijn de kieuwwormen al in dit stadium aangekomen, dan is het belangrijk om niet langer te wachten met de behandeling. 


Medicijn tegen rode kieuwen - kieuwwormen

Kieuwwormen behandelt u met medicijnen tegen interne wormen. De kieuwwormen die rode kieuwen veroorzaken bij uw vissen behandelt u dus met een middel dat bijvoorbeeld ook tegen ankerwormen, lintwormen, haakwormen werkt. 

 

Hieronder een overzicht welke medicijnen werkzaam zijn tegen deze worm parasieten.

Colombo Dactycid
Cerpofor Dactycid is een krachtig en veilig middel tegen wormen, huid- en kieuwwormen en allerlei inwendige wormen (zuig- en rondwormen) incl. Camallanus Cotti. Deze zijn met een microscoop te zien, hoewel sommige wormen zich in de huid v ... (meer lezen)
€ 12,90 1
eSHa GDEX @ 20 ML VOOR 300 L
Medicijn voor siervissen in zoetwater en zeewater aquaria. Verbetert de weerstand en is speciaal ontwikkeld tegen huidwormen en kieuwwormen (zoals Gyrodactylus sp. en Dactylogyrus sp.) en lintwormen (Cestoden). Het product is te combineren m ... (meer lezen)
€ 10,90 1
eSHa NDX @ 20 ML VOOR 450 L
Medicijn voor siervissen in zoetwater en zeewater aquaria. eSHa-ndx vis speciaal ontwikkeld tegen parasitaire rondwormen (Nematoden) zoals Anisakis, Camallanus, Capillaria, Pseudocapillaria, Oxyuris, Eustrongylides e.a. Symptomen van deze be ... (meer lezen)
€ 10,90 1
HS Aqua Camacell tegen in en uitwendige (worm)infe
HS aqua Camacell kan worden toegepast bij infecties veroorzaakt door verschillende wormsoorten. Het preparaat werkt tegen volwassen Nematoden (draadwormen) uit de groepen Capillaria, Camallanus en larven van andere Nematoden. Ook kan het pre ... (meer lezen)
€ 11,90 1