Terrarium luchtvochtigheid

Een juiste terrarium luchtvochtigheid is belangrijk voor veel dieren. Hoe hoog de luchtvochtigheid moet zijn hangt af van het soort dier. Bijvoorbeeld een baardagaam, die voornamelijk in de woestijnen voorkomt, heeft een veel lagere luchtvochtigheid nodig dan een kikker. De luchtvochtigheid in je terrarium of paludarium kan je heel goed zelf regelen. Wel is het zo dat een lage luchtvochtigheid makkelijker is dan een hoge luchtvochtigeheid.

In onderstaande video leggen we u uit hoe u de juiste luchtvochtigheid kan bereiken en welke producten u daarvoor nodig bent.


Terrarium luchtvochtigheid | Hoe terrarium vochtig houden?

Om de luchtvochtigheid in een terrarium of paludarium te verkrijgen en te behouden zijn een aantal mogelijkheden. 

 

Terrarium luchtvochtigheid | druppelaar

De eenvoudigste methode bij ons de webshop is van Zoomed genaamd de Big & little Dripper. Deze methode laat gecontroleerd druppen vallen in het terrarium. Ze bootsen de natuurlijke regen na en zorgen voor water voor dieren die normaal gesproken regendruppels drinken.

Terrarium luchtvochtigheid | mistmakers

Je kunt om de luchtvochtigheid te bevorderen ook werken met mistmakers. Deze zorgen voor een mist die zich verspreid in het terrarium of paludarium. De twee mistmakers die wij laten zien in onze video zijn de Hobby foggy (voor de kleinere terraria) en de Hobby Hygro Plus. De Hobby Hygro plus is een zeer betrouwbaar mist systeem en is geschikt voor vele terraria.

HOBBY FOGGY
Praktisch nevelapparaat voor kleine terraria. De fijne nevel, gegenereerd door ultrasoon geluid, verhoogt de luchtvochtigheid in uw terrarium snel. Met het geïntegreerde waterreservoir van 50 ml kan in uw terrarium gedurende ca. 2 uur nevel ... (meer lezen)
vanaf € 7,90 1
HOBBY HYGRO SYSTEM
Het Hygro System is een digitaal en betrouwbaar vernevelingssysteem met hoge prestaties voor alle soorten terrariums. Het zorgt voor een snelle stijging van de luchtvochtigheid door zeer fijne verneveling met behulp van ultrasoon-techniek. H ... (meer lezen)
€ 69,90 1