Vinrot bij vissen

Vinrot bij vissen wordt veroorzaakt door een bacteriële infectie. Deze bacteriële infectie eet heel langzaam de staart op. Het is belangrijk dat Vinrot bij uw aquariumvis zo snel mogelijk wordt aangepakt om te voorkomen dat de staart tot op het bot wegrot. Wanneer het behandelplan tegen Vinrot snel wordt gestart, geneest dit vaak weer voor de volle 100% en groeit de staart(vin) weer snel aan. Meestal is dat al binnen 2 weken weer helemaal hersteld.


Oorzaak Vinrot bij vissen

De Vinrot bij uw aquariumvis kan meerdere oorzaken hebben.

 

Vinrot kan komen door:

  • Een slechte waterkwaliteit
  • Beschadigingen door aquariumdecoratie (scherpe stenen)
  • Stress
  • Verlaagde weerstand
  • Andere vissen die aan de staart van de vis zitten en hierdoor wondjes ontstaan. De vis is dan gevoeliger voor de bacteriële infectie "Vinrot".

Medicijnen tegen Vinrot bij vissen

Omdat Vinrot een bacteriële infectie is, behandel je deze ook met een antibacterieel medicijn. Wijzelf hebben erg goede ervaringen met het medicijn Sera Bactopur direct tegen vinrot.

 

Maar wanneer u dit al een aantal keren gebruikt heeft, kan het soms ook belangrijk zijn om eens een keer een ander medicijn zoals hieronder te gebruiken. Zou u graag een passend advies willen welk medicijn voor uw zieke vis het beste is? Dan kunt u altijd met ons contact opnemen via de mail of op ons telefoonnummer 0503129092 (WhatsApp ook mogelijk op dit nummer). Of vul het contactformulier in op onze website.

Colombo BACTYFEC 100ml / 500 liter
Bactyfec is werkzaam tegen externe bacteriële infecties, zoals vinrot, kieuwrot, bekschimmel en huidzweren. Bactyfec is gebaseerd op 100% natuurlijke grondstoffen die een bewezen antibacterieel effect hebben. Alleen voor gebruik bij sierviss ... (meer lezen)
€ 12,90 1
eSHa 2000 @ 20 ML VOOR 800 L
Waterverbeteraar voor siervissen in zoetwater aquaria. Verbetert de weerstand bij meer dan 18 ziekteverschijnselen zoals primaire en secundaire schimmel infecties, bacteriële slijmhuidinfecties, parasitaire infecties, etc. Helpt bij wondheli ... (meer lezen)
€ 5,90 1
HS AQUA FUNGICELL Tegen schimmelinfecties
Ter behandeling van schimmelinfecties. Schimmels ontstaan vaak bij een slechte waterkwaliteit en wanneer de vissen door vechtpartijen beschadigingen hebben opgelopen. Ook de gevreesde eierenschimmel bij de kweek van vissen kan met HS ... (meer lezen)
€ 6,95 1
Sera Baktopur 100ml
Sera Baktopur 100 ml, tegen mond- vinrot en infecties.   Medicijn voor gebruik in zoetwater bij typisch bacteriële aandoeningen, zoals de Columnaris-ziekte, vinrot, kieuwrot evenals bij infecties met Aeromonas- of Pseudomonasbacter ... (meer lezen)
€ 9,50 1
Sera Baktopur Direct
Sera Baktopur Direct tabletten, tegen mond- vinrot en infecties.   Een effectief werkzaam waterbehandelingsmiddel tegen bacteriële infecties bij zoet- en zeewatervissen – ook in een gevorderd stadium. Hiertoe behoren b.v. de Column ... (meer lezen)
vanaf € 9,90 1