Zout tegen schimmels bij vissen

Zout tegen schimmels bij vissen kan helpen maar werkt eerder preventief. Wanneer een vis een ziekte onder de leden heeft, geneest u een vis vaak niet alleen door zout toe te voegen. Als u zout toevoegt aan het aquarium laat de vis de slijmhuid los. De schimmels, bacteriële infecties die op de slijmhuid leven raak je hierdoor kwijt, maar de vis wordt ook een stuk kwetsbaarder, doordat deze geen slijmhuid meer heeft die de vis juist moet beschermen. Zo komt u van de regen in de drup door het gebruik van zout tegen schimmels bij de (goud)vis.


Niet bij alle vissen zout tegen schimmels gebruiken

Wanneer u er toch voor kiest om een zout behandeling te starten bij uw vissen, controleer dan eerst altijd even of uw vissen het zout wel kunnen verdragen. Lang niet alle vissen kunnen tegen zout in het water. Daarom adviseren wij liever een medicijn tegen schimmels bij vissen in plaats van zout tegen de schimmels van uw vis.


Dosering zout tegen schimmels bij vissen

Alleen in uiterste gevallen, als er geen medicijn voorradig is, dan kan soms het advies zijn om zout te gebruiken tegen schimmels bij aquariumvissen. Bijvoorbeeld als het weekend is en er breekt een schimmelinfectie uit of u heeft de middelen niet om een medicijn tegen schimmels aan te schaffen.

 

De veilige dosering wat wij dan aanraden is een promillage van 1 tot maximaal 3 promille. Dit betekent dat u 1 tot 3 gram zout (jodium-vrij zout!!) gebruikt per liter aquariumwater. Na 3 dagen is een 50% waterwissel aan te raden. Op die manier raakt u het zout in het aquariumwater ook weer kwijt. Het overige promillage kunnen door middel van reguliere waterwissels verwijderd worden uit het water.


Medicijn in plaats van zout tegen schimmels bij vissen

Koopt u toch liever een goed medicijn tegen schimmels bij uw vissen in plaats van zout toe te voegen?

Dan hebben wij hieronder een overzicht van alle medicijnen die uw aquariumvissen snel kunnen genezen tegen verschillende schimmels en bacteriële infecties.

Colombo BACTYFEC 100ml / 500 liter
Bactyfec is werkzaam tegen externe bacteriële infecties, zoals vinrot, kieuwrot, bekschimmel en huidzweren. Bactyfec is gebaseerd op 100% natuurlijke grondstoffen die een bewezen antibacterieel effect hebben. Alleen voor gebruik bij sierviss ... (meer lezen)
€ 12,90 1
eSHa 2000 @ 20 ML VOOR 800 L
Waterverbeteraar voor siervissen in zoetwater aquaria. Verbetert de weerstand bij meer dan 18 ziekteverschijnselen zoals primaire en secundaire schimmel infecties, bacteriële slijmhuidinfecties, parasitaire infecties, etc. Helpt bij wondheli ... (meer lezen)
€ 5,90 1
HS AQUA FUNGICELL Tegen schimmelinfecties
Ter behandeling van schimmelinfecties. Schimmels ontstaan vaak bij een slechte waterkwaliteit en wanneer de vissen door vechtpartijen beschadigingen hebben opgelopen. Ook de gevreesde eierenschimmel bij de kweek van vissen kan met HS ... (meer lezen)
€ 6,95 1
Sera Baktopur 100ml
Sera Baktopur 100 ml, tegen mond- vinrot en infecties.   Medicijn voor gebruik in zoetwater bij typisch bacteriële aandoeningen, zoals de Columnaris-ziekte, vinrot, kieuwrot evenals bij infecties met Aeromonas- of Pseudomonasbacter ... (meer lezen)
€ 9,50 1
Sera Baktopur Direct
Sera Baktopur Direct tabletten, tegen mond- vinrot en infecties.   Een effectief werkzaam waterbehandelingsmiddel tegen bacteriële infecties bij zoet- en zeewatervissen – ook in een gevorderd stadium. Hiertoe behoren b.v. de Column ... (meer lezen)
vanaf € 9,90 1