Ieder zijn specialisme

Frits Kuiper, de aquaria-, terrarium- en hengelsportspecialist van het Noorden. De naam zegt het al, we zijn gespecialiseerd en dat houdt in dat we net even dat beetje meer kennis hebben dan de gemiddelde dierenspeciaalzaak. Tenminste, daar doen we flink ons best voor, want we doen dit vooral uit passie voor de hobby en de dieren. Vanuit onze interesses zorgen we ervoor dat we zo goed mogelijk op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen ons vakgebied. En aangezien niet iedereen dezelfde interesses heeft, hebben we het geluk dat we elkaar goed aanvullen binnen het team. Lees hieronder wie er bij ons werken en waar zijn of haar kwaliteiten liggen!

Binnenkort verschijnt hier een leuke groepsfoto van ons team!
Binnenkort verschijnt hier een leuke groepsfoto van ons team!

Willem-Jan Kuiper

 

Ik ben de derde generatie binnen het bedrijf. Van jongs af aan loop ik mee in het bedrijf naast mijn toenmalige financiële baan. In 2016 heb ik besloten daarmee te stoppen en mij volledig te richten op het bedrijf dat mijn opa in 1947 oprichtte. Tegenwoordig ben ik (meer dan) fulltime druk met dit fantastische familiebedrijf. 

 

Zelf ben ik zeewaterfanaat en wil ik hier zoveel mogelijk over weten. Ik ben dan ook een trotse bezitter van een Red Sea Reefer 450. Daarnaast vind ik het ook lekker om met mooi weer het water op te gaan en een hengeltje uit te gooien. Daardoor ben ik geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen op hengelsportgebied. 

 

Heeft u een vraag en stelt u hem via Facebook of  de mail? Grote kans dat u van mij antwoord krijgt! 

Fred Kuiper

 

Op mijn 15e ben ik bij het bedrijf, dat mijn vader in 1947 opstartte, ingestapt. Dat was iets wat in die tijd heel vanzelfsprekend was.

 

Inmiddels sta ik al meer dan 55 jaar met veel plezier in de zaak. Geen dag is hetzelfde en je bent altijd met mensen bezig die van hun hobby genieten. Ik vind het dan ook fijn dat ik mensen kan helpen om hun hobby te optimaliseren. 

 

In de zomer ben ik veel in mijn vrije tijd aan het vissen. Hengelsport is dan ook mijn specialisme, maar u kunt natuurlijk bij alles op het gebied van aquaria, terraria en hengelsport bij mij terecht. Ik heb de techniek in de loop der tijd zien ontwikkelen en daardoor kan ik u ook goed adviseren over de juiste producten en onderdelen die momenteel te verkrijgen zijn.

Tanja Ensing

 

Hoi! Ik ben Tanja :) In 2007 liep ik een jaar stage en sinds 2016 ben ik in dienst bij Frits Kuiper Groningen. Zo lang als ik me kan herinneren heb ik grote interesse in dier en natuur en daarom heb ik ook drie opleidingen gedaan rondom dieren, namelijk MBO Dierverzorging en Dierenartsassistent/paraveterinair & HBO Diermanagement met specialisatie 'Beleid, communicatie en educatie'.

 

Binnen het bedrijf heb ik mij gespecialiseerd in de zoetwaterafdeling, planten en reptielen. Verder houd ik mij ook bezig met  social media, de website, inkoop, het begeleiden van stagiaires en alle andere werkzaamheden die bij een winkel horen.

 

Kom je binnenkort eens langs om kennis te maken? Tot snel!


Tom Nuyten

 

Hallo, ik ben Tom. Sinds 2016 ben ik een deel van het gezellige Frits kuiper Team. Het begon bij mij allemaal met een klein zoetwater-aquarium toen ik 12 jaar oud was. Van daaruit heb ik alle soorten en maten aquaria wel gehad. De meeste vissen die u bij ons in de winkel vindt, heb ik dan ook persoonlijk gehouden.

 

Ik ben bij Frits eigenlijk gewoon lekker met mijn hobby bezig. Zelf ben ik net zoals Willem-Jan trotse eigenaar van een Red Sea Reefer. Ik vond de zeewater afdeling bij ons in de winkel al geruime tijd erg interessant en na veel onderzoek ben ik overgestapt. En nooit spijt gehad! Mijn interesse en specialiteit ligt momenteel dan ook voornamelijk bij het zeewatergedeelte.

 

Ik zou zeggen: "Kom eens een kijkje nemen in de winkel, dan kan ik u er alles over vertellen." 

Stijn Kamp

 

Na jaren vaste klant te zijn geweest, ben ik sinds 2018 werkzaam bij Frits Kuiper. Omdat ik ook nog een HBO studie volg, ben ik voornamelijk op donderdag en zaterdag te vinden in de zaak.

 

Ook ik heb een passie voor de hobby. Ik heb een Red Sea Reefer met voornamelijk LPS, Soft en enkele SPS koralen. En daarnaast ook verschillende soorten vissen, schaal- en schelpdieren. Vooral krabben en garnalen vind ik erg interessant. Dit zijn ook de dieren waar ik tijdens het uitvoeren van mijn andere hobby’s (duiken en onderwaterfotografie) het meeste aandacht aan besteed. Daarnaast heb ik al 12 jaar ervaring met zoetwateraquaria. Hierin heb ik mij gespecialiseerd in cichliden en biotoopaquaria.

 

Heb je vragen over het gedrag van cichliden of over een schaaldier? Laat het mij dan gerust weten en ik zoek het voor je uit! 

 

Lisette van den Enden

 

Mijn naam is Lisette en ik ben sinds september 2018 als stagiaire werkzaam bij Frits Kuiper. Ik werk op de dinsdag-, woensdag- en vrijdagochtend en ben langzaam mijn uren aan het uitbreiden.

  

Ik ben altijd gek geweest op dieren. Mijn 1e dieren waren 2 axolotls, die ik nog steeds heb en daardoor heb ik veel kennis en ervaring opgedaan met deze bijzondere dieren. Mijn hart ligt met name bij de reptielen en daar ben ik dan ook medeverantwoordelijk voor binnen dit fantastische bedrijf. Thuis heb ik onder andere luipaardgekko’s, wimpergekko’s, baardagamen en een ball python. Daarnaast heb ik ook nog 2 zoetwateraquaria en andere huisdieren. Dus ook in mijn vrije tijd ben ik veel met dieren bezig.

 

 Ik wil de gigantische hoeveelheid kennis binnen dit familiebedrijf gebruiken om mijn kennis te vergroten. Ik zie u graag in onze winkel!


Geschiedenis

Frits Kuiper is in juni 1947 gestart en begon destijds met een kapperszaak. Daarnaast werden er vanuit de hobby wat hengels toegevoegd aan de handel, maar dit werd meer en meer. De kapperszaak verdween al snel en naast de hengels werden er vanaf toen ook aquaria en aquariumvissen verkocht. De aquaria werden in die tijd verwarmd met petroleumpitjes en regelmatig kwam het voor dat er een vlammetje te hoog stond. Het aquarium was dan de volgende ochtend zwart van het roet en dan moest eerst het ruitje goed schoongemaakt worden. De vissen hadden hier overigens geen hinder van. 

 

In die tijd werden hengels en onderdelen daarvan nog binnengebracht per schip. De bamboeonderdelen kwamen ruw binnen vanuit de hele wereld en werden in de werkplaats door het personeel van de winkel ingekort. Er werden vervolgens bussen omheen gemaakt en zo ontstonden er complete hengels. Op vijftienjarige leeftijd is de zoon van Frits, Fred bij het bedrijf ingestapt. Dat was heel logisch in die tijd. Omstreeks 1965 werd de zaak verbouwd en kwam er bijna het dubbele aan winkeloppervlakte bij. Een groot deel van de tuin van de familie Kuiper moest wijken voor de handel. In dit nieuwe gedeelte vinden jullie nu alle verkoopaquaria, zowel zoet- als zoutwater en de terrariumafdeling. 

 

De laatste jaren is er wederom flink geïnvesteerd, zodat de winkel weer helemaal up-to-date is. De derde generatie, Willem-Jan Kuiper, stapt in 2016 in de zaak en zo kan de winkel nog jaren doorgaan. De zeewaterafdeling is enorm uitgebreid en alle zoetwaterstellingen zijn deels compleet vernieuwd en deels omgebouwd tot betere bakken. Ook het terrariumgedeelte is compleet vernieuwd. 

 

 

Video's

24 november 2008

31 maart 2016

In het nieuws

01-12-2007 Duo vangt 'megavis' - RTV Noord

03-03-2008 60 jarig bestaan - 112 Groningen 

01-06-2018 70 jarig bestaan RTV Noord op visite!

 

Blogs - De wondere wereld van de visverkoper