Ieder zijn specialisme

Frits Kuiper, de aquaria-, terrarium- en hengelsportspecialist van het Noorden. De naam zegt het al, we zijn gespecialiseerd en dat houdt in dat we net even dat beetje meer kennis hebben dan de gemiddelde dierenspeciaalzaak. Tenminste, daar doen we flink ons best voor, want we doen dit vooral uit passie voor de hobby en de dieren. Vanuit onze interesses zorgen we ervoor dat we zo goed mogelijk op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen ons vakgebied. En aangezien niet iedereen dezelfde interesses heeft, hebben we het geluk dat we elkaar goed aanvullen binnen het team. Lees hieronder wie er bij ons werken en waar zijn of haar kwaliteiten liggen!

Willem-Jan Kuiper

 

Ik ben de derde generatie binnen het bedrijf. Van jongs af aan loop ik mee in het bedrijf naast mijn toenmalige financiële baan. In 2016 heb ik besloten daarmee te stoppen en mij volledig te richten op het bedrijf dat mijn opa in 1947 oprichtte. Tegenwoordig ben ik (meer dan) fulltime druk met dit fantastische familiebedrijf. 

 

Zelf ben ik zeewaterfanaat en wil ik hier zoveel mogelijk over weten. Ik ben dan ook een trotse bezitter van een Red Sea Reefer 450. Daarnaast vind ik het ook lekker om met mooi weer het water op te gaan en een hengeltje uit te gooien. Daardoor ben ik geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen op hengelsportgebied. 

 

Heeft u een vraag en stelt u hem via Facebook of  de mail? Grote kans dat u van mij antwoord krijgt! 

Fred Kuiper

 

Op mijn 15e ben ik bij het bedrijf, dat mijn vader in 1947 opstartte, ingestapt. Dat was iets wat in die tijd heel vanzelfsprekend was.

 

Inmiddels sta ik al meer dan 55 jaar met veel plezier in de zaak. Geen dag is hetzelfde en je bent altijd met mensen bezig die van hun hobby genieten. Ik vind het dan ook fijn dat ik mensen kan helpen om hun hobby te optimaliseren. 

 

In de zomer ben ik veel in mijn vrije tijd aan het vissen. Hengelsport is dan ook mijn specialisme, maar u kunt natuurlijk bij alles op het gebied van aquaria, terraria en hengelsport bij mij terecht. Ik heb de techniek in de loop der tijd zien ontwikkelen en daardoor kan ik u ook goed adviseren over de juiste producten en onderdelen die momenteel te verkrijgen zijn.

Tanja Ensing

 

Hoi! Ik ben Tanja :) In 2007 liep ik een jaar stage en sinds 2016 ben ik in dienst bij Frits Kuiper Groningen. Zo lang als ik me kan herinneren heb ik grote interesse in dier en natuur en daarom heb ik ook drie opleidingen gedaan rondom dieren, namelijk MBO Dierverzorging en Dierenartsassistent/paraveterinair & HBO Diermanagement met specialisatie 'Beleid, communicatie en educatie'.

 

Binnen het bedrijf heb ik mij gespecialiseerd in de zoetwaterafdeling, planten en reptielen. Verder houd ik mij ook bezig met  social media, de website, inkoop, het begeleiden van stagiaires en alle andere werkzaamheden die bij een winkel horen.

 

Kom je binnenkort eens langs om kennis te maken met de enige dame in het bedrijf? Tot snel!


Michiel Merkx

 

Hallo, ik ben Michiel. Al vanaf dat ik een klein kind was, ben ik gefascineerd door het water en alles wat er in/omheen leeft. Ik heb dan ook voor een studie Mariene Biologie gekozen, en werk sinds 2019 als versterking van het team bij Frits Kuiper.

 

Vanuit deze passie voor het water is het dan ook niet verwonderlijk dat ik zelf ook al een aantal jaar zowel zoet, als zeewater aquaria heb. Voor het zoetwater heb ik mij vooral toegelegd op het houden van de koning van het aquarium: de discus ( Symphysodon aequifasciatus). En voor zout heb ik een mooie mix van van alles en nog wat, maar ik heb een sterke interesse richting de SPS koralen (Small Polyp Scleractinian Corals).

 

Je mag mij altijd (bijna) alles vragen, en als ik het niet weet zoek ik het graag voor je uit!

Arnoud Stollé

 

Hallo allemaal! Mijn naam is Arnoud. Op mijn 10e kreeg ik mijn eerste aquarium met Chinese danio's, luipaard danio's en een plecostomus. Pas op mijn 12e mocht ik van mijn moeder alleen naar Frits Kuiper Groningen fietsen, waar ik sindsdien vaste klant ben. Het is dan ook super leuk dat ik vanaf 2019 onderdeel mag uitmaken van het gezellige team!

 

 In de loop van de jaren heb ik enorm veel kennis en ervaring opgedaan, met betrekking tot het houden van aquaria. Ik beschouw mezelf niet als specialist op een deelgebied van het aquarium houden, wel heb ik een brede kennis over al deze deelgebieden. Verder mag ik me graag bezig houden met de laatste trends en ontwikkelingen op aquariumgebied. Het leukste aan de hobby, vind ik kennis delen met mede hobbyisten en met ze te mogen meedenken.

 

Dus spreek me snel aan in de winkel, dan kunnen we elkaar wat leren!


 

Jothan van Kammen

 

Hallo allemaal! Ik ben Jothan. Al sinds dat ik klein ben kom ik bij Frits kuiper, eerst in de wandelwagen met mijn vader mee en later om mijn eigen vissen en reptielen te kopen. Nu werk ik een dag per week in de winkel, waar ik heel veel plezier in heb!

 

Mijn hobby begon met een klein aquarium waarin ik goudvissen en zebradanio’s hield. Toen ik 11 jaar werd kreeg ik voor mijn verjaardag een verwarmingselement en een apart aquarium voor de goudvissen, zodat ik ook tropische vissen kon gaan houden. Ik heb ook altijd al interesse gehad in reptielen en amfibieën vandaar dat ik al snel naast twee aquaria ook een terrarium met een baardagame op mijn kleine kamertje had staan. Onderhand heb ik meerdere terraria en aquaria waar ik zeer trots op ben.

  

Heeft u een vraag over terraria of zoetwatervissen dan help ik u daar graag mee! 

 

Darron van Lingen

 

Hallo, ik ben Darron. Ik heb in 2019 stage gelopen bij Frits Kuiper en in maart 2020 ben ik aangenomen. Ik werk 2 dagen in de week (vaak op dinsdag en donderdag) met heel veel plezier. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren over het houden van aquaria en terraria en mensen met dezelfde hobby te ontmoeten.

 

Zelf ben ik begonnen met het houden van aquariumvissen toen ik 10 jaar oud was. Het begon met een kleine bak met een paar guppy’s. Na een jaar wilde ik de kant van de roofvissen op, omdat dat dit echt mijn passie is. Mijn roofvissen aquarium bestaat onder andere uit een arowana, cichla en 3 vuuralen. Daarnaast vind ik het leuk om te vissen met vrienden in de zomer en er lekker op uit te zijn om mooie vissen te vangen. Ik vind mijzelf nog niet een specialist maar iemand met een hart voor vissen.

  

Ik hoop u snel te zien in de winkel en u te ontmoeten.   Geschiedenis

Frits Kuiper is in juni 1947 gestart en begon destijds met een kapperszaak. Daarnaast werden er vanuit de hobby wat hengels toegevoegd aan de handel, maar dit werd meer en meer. De kapperszaak verdween al snel en naast de hengels werden er vanaf toen ook aquaria en aquariumvissen verkocht. De aquaria werden in die tijd verwarmd met petroleumpitjes en regelmatig kwam het voor dat er een vlammetje te hoog stond. Het aquarium was dan de volgende ochtend zwart van het roet en dan moest eerst het ruitje goed schoongemaakt worden. De vissen hadden hier overigens geen hinder van. 

 

In die tijd werden hengels en onderdelen daarvan nog binnengebracht per schip. De bamboeonderdelen kwamen ruw binnen vanuit de hele wereld en werden in de werkplaats door het personeel van de winkel ingekort. Er werden vervolgens bussen omheen gemaakt en zo ontstonden er complete hengels. Op vijftienjarige leeftijd is de zoon van Frits, Fred bij het bedrijf ingestapt. Dat was heel logisch in die tijd. Omstreeks 1965 werd de zaak verbouwd en kwam er bijna het dubbele aan winkeloppervlakte bij. Een groot deel van de tuin van de familie Kuiper moest wijken voor de handel. In dit nieuwe gedeelte vinden jullie nu alle verkoopaquaria, zowel zoet- als zoutwater en de terrariumafdeling. 

 

De laatste jaren is er wederom flink geïnvesteerd, zodat de winkel weer helemaal up-to-date is. De derde generatie, Willem-Jan Kuiper, stapt in 2016 in de zaak en zo kan de winkel nog jaren doorgaan. De zeewaterafdeling is enorm uitgebreid en alle zoetwaterstellingen zijn deels compleet vernieuwd en deels omgebouwd tot betere bakken. Ook het terrariumgedeelte is compleet vernieuwd. 

 

 

Video's

24 november 2008

31 maart 2016

In het nieuws

01-12-2007 Duo vangt 'megavis' - RTV Noord

03-03-2008 60 jarig bestaan - 112 Groningen 

01-06-2018 70 jarig bestaan RTV Noord op visite!

 

Blogs - De wondere wereld van de visverkoper