Ieder zijn specialisme

Frits Kuiper, de aquaria-, terrarium- en hengelsportspecialist van het Noorden. De naam zegt het al, we zijn gespecialiseerd en dat houdt in dat we net even dat beetje meer kennis hebben dan de gemiddelde dierenspeciaalzaak. Tenminste, daar doen we flink ons best voor, want we doen dit vooral uit passie voor de hobby en de dieren. Vanuit onze interesses zorgen we ervoor dat we zo goed mogelijk op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen ons vakgebied. En aangezien niet iedereen dezelfde interesses heeft, hebben we het geluk dat we elkaar goed aanvullen binnen het team. Lees hieronder wie er bij ons werken en waar zijn of haar kwaliteiten liggen!

Willem-Jan Kuiper

 

Ik ben de derde generatie binnen het bedrijf. Van jongs af aan loop ik mee in het bedrijf naast mijn toenmalige financiële baan. In 2016 heb ik besloten daarmee te stoppen en mij volledig te richten op het bedrijf dat mijn opa in 1947 oprichtte. Tegenwoordig ben ik (meer dan) fulltime druk met dit fantastische familiebedrijf. 

 

Zelf ben ik zeewaterfanaat en wil ik hier zoveel mogelijk over weten. Ik ben dan ook een trotse bezitter van een Red Sea Reefer 450. Daarnaast vind ik het ook lekker om met mooi weer het water op te gaan en een hengeltje uit te gooien. Daardoor ben ik geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen op hengelsportgebied. 

 

Heeft u een vraag en stelt u hem via Facebook of  de mail? Grote kans dat u van mij antwoord krijgt! 

Fred Kuiper

 

Op mijn 15e ben ik bij het bedrijf, dat mijn vader in 1947 opstartte, ingestapt. Dat was iets wat in die tijd heel vanzelfsprekend was.

 

Inmiddels sta ik al meer dan 55 jaar met veel plezier in de zaak. Geen dag is hetzelfde en je bent altijd met mensen bezig die van hun hobby genieten. Ik vind het dan ook fijn dat ik mensen kan helpen om hun hobby te optimaliseren. 

 

In de zomer ben ik veel in mijn vrije tijd aan het vissen. Hengelsport is dan ook mijn specialisme, maar u kunt natuurlijk bij alles op het gebied van aquaria, terraria en hengelsport bij mij terecht. Ik heb de techniek in de loop der tijd zien ontwikkelen en daardoor kan ik u ook goed adviseren over de juiste producten en onderdelen die momenteel te verkrijgen zijn.

Tanja Ensing

 

Hoi! Ik ben Tanja :) In 2007 liep ik een jaar stage en sinds 2016 ben ik in dienst bij Frits Kuiper Groningen. Zo lang als ik me kan herinneren heb ik grote interesse in dier en natuur en daarom heb ik ook drie opleidingen gedaan rondom dieren, namelijk MBO Dierverzorging en Dierenartsassistent/paraveterinair & HBO Diermanagement met specialisatie 'Beleid, communicatie en educatie'.

 

Binnen het bedrijf heb ik mij gespecialiseerd in de zoetwaterafdeling, planten en reptielen. Ik ben leidinggevende op de werkvloer en houd mij bezig met social media, inkoop, het P&O en alle andere werkzaamheden die bij een winkel en management horen.

 

Kom je binnenkort eens langs om kennis te maken? Tot snel!


Michiel Merkx

 

Hallo, ik ben Michiel. Al vanaf dat ik een klein kind was, ben ik gefascineerd door het water en alles wat er in/omheen leeft. Ik heb dan ook voor een studie Mariene Biologie gekozen, en werk sinds 2019 als versterking van het team bij Frits Kuiper.

 

Vanuit deze passie voor het water is het dan ook niet verwonderlijk dat ik zelf ook al een aantal jaar zowel zoet, als zeewater aquaria heb. Voor het zoetwater heb ik mij vooral toegelegd op het houden van de koning van het aquarium: de discus ( Symphysodon aequifasciatus). En voor zout heb ik een mooie mix van van alles en nog wat, maar ik heb een sterke interesse richting de SPS koralen (Small Polyp Scleractinian Corals).

 

Je mag mij altijd (bijna) alles vragen, en als ik het niet weet zoek ik het graag voor je uit!

Arnoud Stollé

 

Hallo allemaal! Mijn naam is Arnoud. Op mijn 10e kreeg ik mijn eerste aquarium met Chinese danio's, luipaard danio's en een plecostomus. Pas op mijn 12e mocht ik van mijn moeder alleen naar Frits Kuiper Groningen fietsen, waar ik sindsdien vaste klant ben. Het is dan ook super leuk dat ik vanaf 2019 onderdeel mag uitmaken van het gezellige team!

 

 In de loop van de jaren heb ik enorm veel kennis en ervaring opgedaan, met betrekking tot het houden van aquaria. Ik beschouw mezelf niet als specialist op een deelgebied van het aquarium houden, wel heb ik een brede kennis over al deze deelgebieden. Verder mag ik me graag bezig houden met de laatste trends en ontwikkelingen op aquariumgebied. Het leukste aan de hobby, vind ik kennis delen met mede hobbyisten en met ze te mogen meedenken.

 

Dus spreek me snel aan in de winkel, dan kunnen we elkaar wat leren!

Tessa Schonewille

 

Ik besloot om van mijn passie mijn toekomstige werk te maken en ben zo begonnen aan dierenverzorging niveau 3 en zit momenteel 

in mijn laatste jaar van mijn opleiding. Ik ben vanaf 17 augustus 2020 begonnen bij Frits Kuiper als stagiair met als einddoel om meer kennis op te doen over vissen en reptielen. 

 

Ik ben van kinds af aan al gefascineerd over allerlei dieren en keek ook met plezier naar alle leuke documentaires op Discovery Channel over verschillende diersoorten en hun leefsituatie (ik geniet hier nog steeds van).

Ik heb momenteel twee katten en hoop binnenkort ook een aquarium te kopen en in de toekomst ook een terrarium.

 

Ik heb zelf ooit goudvissen gehad en een roodwangschildpad waar ik jaren plezier van had en zou graag zelf ook een zoetwater aquarium willen houden en eventueel wimpergekko’s of een koningspython. 

 

Ik ben het hele schooljaar 2020/2021 te vinden bij Frits Kuiper, voornamelijk op de dinsdag maar zal soms ook de hele week aanwezig zijn. Ik hoop dat ik zo veel mogelijk kennis opdoe en u met veel plezier kan helpen in de winkel :)

 


 

Jothan van Kammen

 

Hallo allemaal! Ik ben Jothan. Al sinds dat ik klein ben kom ik bij Frits kuiper, eerst in de wandelwagen met mijn vader mee en later om mijn eigen vissen en reptielen te kopen. Nu werk ik een dag per week in de winkel, waar ik heel veel plezier in heb!

 

Mijn hobby begon met een klein aquarium waarin ik goudvissen en zebradanio’s hield. Toen ik 11 jaar werd kreeg ik voor mijn verjaardag een verwarmingselement en een apart aquarium voor de goudvissen, zodat ik ook tropische vissen kon gaan houden. Ik heb ook altijd al interesse gehad in reptielen en amfibieën vandaar dat ik al snel naast twee aquaria ook een terrarium met een baardagame op mijn kleine kamertje had staan. Onderhand heb ik meerdere terraria en aquaria waar ik zeer trots op ben.

  

Heeft u een vraag over terraria of zoetwatervissen dan help ik u daar graag mee! 

 

Darron van Lingen

 

Hallo, ik ben Darron. Ik heb in 2019 stage gelopen bij Frits Kuiper en in maart 2020 ben ik aangenomen. Ik werk 2 dagen in de week (vaak op dinsdag en donderdag) met heel veel plezier. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren over het houden van aquaria en terraria en mensen met dezelfde hobby te ontmoeten.

 

Zelf ben ik begonnen met het houden van aquariumvissen toen ik 10 jaar oud was. Het begon met een kleine bak met een paar guppy’s. Na een jaar wilde ik de kant van de roofvissen op, omdat dat dit echt mijn passie is. Mijn roofvissen aquarium bestaat onder andere uit een arowana, cichla en 3 vuuralen. Daarnaast vind ik het leuk om te vissen met vrienden in de zomer en er lekker op uit te zijn om mooie vissen te vangen. Ik vind mijzelf nog niet een specialist maar iemand met een hart voor vissen.

  

Ik hoop u snel te zien in de winkel en u te ontmoeten.   

 

Wendy Eggen

 

Hoi! Ik ben Wendy en ik werk sinds half augustus 2020 bij Frits Kuiper. Je zult mij heel af en toe zien in de winkel want ik werk voornamelijk achter de schermen op het kantoor boven de winkel. Ik onderhoud de website en houd social media up to date met mooie kiekjes van onze vissen, andere waterdieren, reptielen en van mijn collega’s in hun natuurlijke habitat. Verder zorg ik ervoor dat de webshop pakketjes zorgvuldig worden ingepakt en verstuurd.

 

Naast mijn werk bij de Frits Kuiper heb ik mijn eigen bedrijf in video, fotografie en vormgeving en doe ik veel verschillende soorten opdrachten. Van visuals voor een evenement tot grafisch ontwerp of product fotografie.

 

Ik heb zelf jaren geleden een klein aquarium gehad en ik ben nu na een paar weken werken alweer om. Ik wil weer een mooi zoetwater aquarium met planten, visjes en garnalen.

Dus die gaat er binnenkort zeker komen! 


 

Deborah Fonville

 

Hoi, ik ben Deborah, ik doe de opleiding dierverzorging op het AOC terra. Ik zit nu in mijn 2e jaar van de opleiding en ik loop dit jaar stage bij Frits Kuiper, omdat ik meer kennis op wil doen over vissen en reptielen en het houden daarvan. Mijn stage hier is begonnen op 18 januari 2020, ik ben dan 4 dagen in de week aanwezig. 

Als klein kind ben ik opgegroeid met veel verschillende diersoorten. Waaronder ook zoetwatervissen en roodwangschildpadden. En ik heb zelf ondertussen 2 aquaria op mijn kamer, waar ik veel van geniet. Ik zou in de toekomst ook zelf een terrarium willen hebben met wat gifkikkertjes erin. 

Ik hoop u snel te zien in de winkel en te kunnen helpen!

 

 

Bart Feeburg

 

Hey! Mijn naam is Bart Feeburg en sinds half mei 2021 werkzaam bij Frits Kuiper op de afdeling

webshop en social media. Ik heb alweer lang geleden mijn opleiding MultimediaDesign afgerond en sindsdien weet ik dit op allerlei manieren toe te passen. Ik doe veel met fotografie en video’s maken zoals muziekclips, bruiloft films en leuke bedrijfsvideo’s en/of fotograferen van live-events en portretten. Daarnaast ben ik al sinds mijn negende muzikant (drummer). Ik heb in verschillende bands gespeeld en tegenwoordig blijft het bij het spelen in een marching band en een bluesband.

 

Nu hoop ik kennis toe te passen in en rond de vissen van Frits Kuiper!


Geschiedenis

Frits Kuiper is in juni 1947 gestart en begon destijds met een kapperszaak. Daarnaast werden er vanuit de hobby wat hengels toegevoegd aan de handel, maar dit werd meer en meer. De kapperszaak verdween al snel en naast de hengels werden er vanaf toen ook aquaria en aquariumvissen verkocht. De aquaria werden in die tijd verwarmd met petroleumpitjes en regelmatig kwam het voor dat er een vlammetje te hoog stond. Het aquarium was dan de volgende ochtend zwart van het roet en dan moest eerst het ruitje goed schoongemaakt worden. De vissen hadden hier overigens geen hinder van. 

 

In die tijd werden hengels en onderdelen daarvan nog binnengebracht per schip. De bamboeonderdelen kwamen ruw binnen vanuit de hele wereld en werden in de werkplaats door het personeel van de winkel ingekort. Er werden vervolgens bussen omheen gemaakt en zo ontstonden er complete hengels. Op vijftienjarige leeftijd is de zoon van Frits, Fred bij het bedrijf ingestapt. Dat was heel logisch in die tijd. Omstreeks 1965 werd de zaak verbouwd en kwam er bijna het dubbele aan winkeloppervlakte bij. Een groot deel van de tuin van de familie Kuiper moest wijken voor de handel. In dit nieuwe gedeelte vinden jullie nu alle verkoopaquaria, zowel zoet- als zoutwater en de terrariumafdeling. 

 

De laatste jaren is er wederom flink geïnvesteerd, zodat de winkel weer helemaal up-to-date is. De derde generatie, Willem-Jan Kuiper, stapt in 2016 in de zaak en zo kan de winkel nog jaren doorgaan. De zeewaterafdeling is enorm uitgebreid en alle zoetwaterstellingen zijn deels compleet vernieuwd en deels omgebouwd tot betere bakken. Ook het terrariumgedeelte is compleet vernieuwd. 

 

 

Video's

24 november 2008

31 maart 2016

In het nieuws

01-12-2007 Duo vangt 'megavis' - RTV Noord

03-03-2008 60 jarig bestaan - 112 Groningen 

01-06-2018 70 jarig bestaan RTV Noord op visite!

 

Blogs - De wondere wereld van de visverkoper