Ieder zijn specialisme

Frits Kuiper, de aquaria-, terrarium- en hengelsportspecialist van het Noorden. De naam zegt het al, we zijn gespecialiseerd en dat houdt in dat we net even dat beetje meer kennis hebben dan de gemiddelde dierenspeciaalzaak. Tenminste, daar doen we flink ons best voor, want we doen dit vooral uit passie voor de hobby en de dieren. Vanuit onze interesses zorgen we ervoor dat we zo goed mogelijk op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen ons vakgebied. En aangezien niet iedereen dezelfde interesses heeft, hebben we het geluk dat we elkaar goed aanvullen binnen het team. Lees hieronder wie er bij ons werken en waar zijn of haar kwaliteiten liggen!

Willem-Jan Kuiper

 

Ik ben de derde generatie binnen het bedrijf. Van jongs af aan loop ik mee in het bedrijf naast mijn toenmalige financiële baan. In 2016 heb ik besloten daarmee te stoppen en mij volledig te richten op het bedrijf dat mijn opa in 1947 oprichtte. Tegenwoordig ben ik (meer dan) fulltime druk met dit fantastische familiebedrijf. 

 

Zelf ben ik zeewaterfanaat en wil ik hier zoveel mogelijk over weten. Ik ben dan ook een trotse bezitter van een Red Sea Reefer 450. Daarnaast vind ik het ook lekker om met mooi weer het water op te gaan en een hengeltje uit te gooien. Daardoor ben ik geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen op hengelsportgebied. 

 

Heeft u een vraag en stelt u hem via Facebook of  de mail? Grote kans dat u van mij antwoord krijgt! 

Fred Kuiper

 

Op mijn 15e ben ik bij het bedrijf, dat mijn vader in 1947 opstartte, ingestapt. Dat was iets wat in die tijd heel vanzelfsprekend was.

 

Inmiddels sta ik al meer dan 55 jaar met veel plezier in de zaak. Geen dag is hetzelfde en je bent altijd met mensen bezig die van hun hobby genieten. Ik vind het dan ook fijn dat ik mensen kan helpen om hun hobby te optimaliseren. 

 

In de zomer ben ik veel in mijn vrije tijd aan het vissen. Hengelsport is dan ook mijn specialisme, maar u kunt natuurlijk bij alles op het gebied van aquaria, terraria en hengelsport bij mij terecht. Ik heb de techniek in de loop der tijd zien ontwikkelen en daardoor kan ik u ook goed adviseren over de juiste producten en onderdelen die momenteel te verkrijgen zijn.

Tanja Ensing

 

Hoi! Ik ben Tanja :) In 2007 liep ik een jaar stage en sinds 2016 ben ik in dienst bij Frits Kuiper Groningen. Zo lang als ik me kan herinneren heb ik grote interesse in dier en natuur en daarom heb ik ook drie opleidingen gedaan rondom dieren, namelijk MBO Dierverzorging en Dierenartsassistent/paraveterinair & HBO Diermanagement met specialisatie 'Beleid, communicatie en educatie'.

 

Binnen het bedrijf heb ik mij gespecialiseerd in de zoetwaterafdeling, planten en reptielen. Ik ben leidinggevende op de werkvloer en houd mij bezig met social media, inkoop, het P&O en alle andere werkzaamheden die bij een winkel en management horen.

 

Kom je binnenkort eens langs om kennis te maken? Tot snel!


Arnoud Stollé

 

Hallo allemaal! Mijn naam is Arnoud. Op mijn 10e kreeg ik mijn eerste aquarium met Chinese danio's, luipaard danio's en een plecostomus. Pas op mijn 12e mocht ik van mijn moeder alleen naar Frits Kuiper Groningen fietsen, waar ik sindsdien vaste klant ben. Het is dan ook super leuk dat ik vanaf 2019 onderdeel mag uitmaken van het gezellige team!

 

 In de loop van de jaren heb ik enorm veel kennis en ervaring opgedaan, met betrekking tot het houden van aquaria. Ik beschouw mezelf niet als specialist op een deelgebied van het aquarium houden, wel heb ik een brede kennis over al deze deelgebieden. Verder mag ik me graag bezig houden met de laatste trends en ontwikkelingen op aquariumgebied. Het leukste aan de hobby, vind ik kennis delen met mede hobbyisten en met ze te mogen meedenken.

 

Dus spreek me snel aan in de winkel, dan kunnen we elkaar wat leren!

Tessa Schonewille

 

Ik besloot om van mijn passie mijn toekomstige werk te maken en ben zo begonnen aan dierenverzorging niveau 3. Inmiddels heb ik mijn diploma op zak en ga ik verder als werknemer bij Frits Kuiper.

 

Ik ben van kinds af aan al gefascineerd over allerlei dieren en keek ook met plezier naar alle leuke documentaires op Discovery Channel over verschillende diersoorten en hun leefsituatie (ik geniet hier nog steeds van).

Ik heb momenteel twee katten en hoop binnenkort ook een aquarium te kopen en in de toekomst ook een terrarium.

 

Ik heb zelf ooit goudvissen gehad en een roodwangschildpad waar ik jaren plezier van had en zou graag zelf ook een zoetwater aquarium willen houden en eventueel wimpergekko’s of een koningspython. 

 

Ik hoop dat ik zo veel mogelijk kennis opdoe en u met veel plezier kan helpen in de winkel :)

 

 

Darron van Lingen

 

Hallo, ik ben Darron. Ik heb in 2019 stage gelopen bij Frits Kuiper en in maart 2020 ben ik aangenomen. Ik werk 2 dagen in de week (vaak op dinsdag en donderdag) met heel veel plezier. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren over het houden van aquaria en terraria en mensen met dezelfde hobby te ontmoeten.

 

Zelf ben ik begonnen met het houden van aquariumvissen toen ik 10 jaar oud was. Het begon met een kleine bak met een paar guppy’s. Na een jaar wilde ik de kant van de roofvissen op, omdat dat dit echt mijn passie is. Mijn roofvissen aquarium bestaat onder andere uit een arowana, cichla en 3 vuuralen. Daarnaast vind ik het leuk om te vissen met vrienden in de zomer en er lekker op uit te zijn om mooie vissen te vangen. Ik vind mijzelf nog niet een specialist maar iemand met een hart voor vissen.

  

Ik hoop u snel te zien in de winkel en u te ontmoeten.   


 

Wendy Eggen

 

Hoi! Ik ben Wendy en ik werk sinds half augustus 2020 bij Frits Kuiper. Je zult mij heel af en toe zien in de winkel want ik werk voornamelijk achter de schermen op het kantoor boven de winkel. Ik onderhoud de website en houd social media up to date met mooie kiekjes van onze vissen, andere waterdieren, reptielen en van mijn collega’s in hun natuurlijke habitat. Verder zorg ik ervoor dat de webshop pakketjes zorgvuldig worden ingepakt en verstuurd.

 

Naast mijn werk bij de Frits Kuiper heb ik mijn eigen bedrijf in video, fotografie en vormgeving en doe ik veel verschillende soorten opdrachten. Van visuals voor een evenement tot grafisch ontwerp of product fotografie.

 

Ik heb een tropisch zoetwater aquarium, de Dennerle Nano Cube 60 liter. Hierin heb ik een mooie aquascape gebouwd en er zitten Red Crystal garnalen, Rasbora Galaxy, Lichtoogjes, Valse Neon Tetra's,  Epiplatys Annulatus, Corydoras en een paar Otocinclus in. Ik geniet er elke dag van!

 

Terts

 

Hallo, ik ben Terts en sinds mei 2021 werkzaam op de vloer van Frits Kuiper. Op mijn 10de verjaardag kreeg ik een 60 liter aquariumpje cadeau en vanaf dat moment raakte ik gefascineerd door deze hobby. De bak werd in de loop der tijd een beetje groter en ik was steeds op zoek naar een nieuwe uitdaging.

 

Inmiddels heb ik al 3 jaar een zoutwater aquarium, de Red Sea Reefer 425, waar ik erg trots op ben. Met deze kennis ben ik met name te vinden bij de zoutwater afdeling. Je kunt me alles vragen en ik ga mijn best doen om je overal mee te helpen!

 

Bart Feeburg

 

Hey! Mijn naam is Bart Feeburg en sinds half mei 2021 werkzaam bij Frits Kuiper op de afdeling

webshop en social media. Ik heb alweer lang geleden mijn opleiding MultimediaDesign afgerond en sindsdien weet ik dit op allerlei manieren toe te passen. Ik doe veel met fotografie en video’s maken zoals muziekclips, bruiloft films en leuke bedrijfsvideo’s en/of fotograferen van live-events en portretten. Daarnaast ben ik al sinds mijn negende muzikant (drummer). Ik heb in verschillende bands gespeeld en tegenwoordig blijft het bij het spelen in een marching band en een bluesband.

 

Nu hoop ik kennis toe te passen in en rond de vissen van Frits Kuiper!


 

Jildau de Wit 

 

 

Mijn naam is Jildau, ik ben 24 jaar en woon samen met mijn hond in het mooie Groningen. In het dagelijks leven ben ik druk met mijn Master Landschapsgeschiedenis en ben ik werkzaam bij Frits Kuiper!

 

Ik heb het ontzettend naar mijn zin in dit gezellige team en ik word er nog voor betaald ook om lekker met mijn hobby bezig te zijn! Het aquariumvirus is begonnen op mijn achtste verjaardag toen ik van mijn opa een aquarium met guppy kreeg. De hobby nam echter steeds serieuzere vormen aan en door de jaren heen groeide zowel het aantal aquaria als het formaat. Momenteel heb ik een 110L gezelschapsbak waar ik ontzettend van geniet.

 

In de winkel kan je mij vinden op de zoetwaterafdeling waar ik met liefde al je vragen beantwoord (op verzoek ook in het Fries).

 

Saskia Veenstra

 

Hallo, ik ben Saskia Veenstra. Ik ben 19 jaar en ik doe de opleiding dierverzorging op het Terra MBO Groningen. Ik loop sinds 3 september 2021 stage bij Frits Kuiper. Van kleins af aan vond ik verschillende reptielen, zoals slangen en gekko’s, helemaal geweldig. Zodoende is mijn liefde en passie voor reptielen ontstaan. Hierdoor ben ik terecht gekomen bij Terra MBO en door het aanbevelen van een leraar ben ik terecht gekomen bij Frits Kuiper. Ik hoop hier veel te leren, zodat ik die kennis weer door kan geven aan de klanten. Ik ben hier 1x in de week te vinden op vrijdag.

  

Ik hoop u snel te zien, zodat ik mijn kennis kan doorgeven aan u in de winkel!
Wat zeggen onze klanten over ons:

Geschiedenis

Frits Kuiper is in juni 1947 gestart en begon destijds met een kapperszaak. Daarnaast werden er vanuit de hobby wat hengels toegevoegd aan de handel, maar dit werd meer en meer. De kapperszaak verdween al snel en naast de hengels werden er vanaf toen ook aquaria en aquariumvissen verkocht. De aquaria werden in die tijd verwarmd met petroleumpitjes en regelmatig kwam het voor dat er een vlammetje te hoog stond. Het aquarium was dan de volgende ochtend zwart van het roet en dan moest eerst het ruitje goed schoongemaakt worden. De vissen hadden hier overigens geen hinder van. 

 

In die tijd werden hengels en onderdelen daarvan nog binnengebracht per schip. De bamboeonderdelen kwamen ruw binnen vanuit de hele wereld en werden in de werkplaats door het personeel van de winkel ingekort. Er werden vervolgens bussen omheen gemaakt en zo ontstonden er complete hengels. Op vijftienjarige leeftijd is de zoon van Frits, Fred bij het bedrijf ingestapt. Dat was heel logisch in die tijd. Omstreeks 1965 werd de zaak verbouwd en kwam er bijna het dubbele aan winkeloppervlakte bij. Een groot deel van de tuin van de familie Kuiper moest wijken voor de handel. In dit nieuwe gedeelte vinden jullie nu alle verkoopaquaria, zowel zoet- als zoutwater en de terrariumafdeling. 

 

De laatste jaren is er wederom flink geïnvesteerd, zodat de winkel weer helemaal up-to-date is. De derde generatie, Willem-Jan Kuiper, stapt in 2016 in de zaak en zo kan de winkel nog jaren doorgaan. De zeewaterafdeling is enorm uitgebreid en alle zoetwaterstellingen zijn deels compleet vernieuwd en deels omgebouwd tot betere bakken. Ook het terrariumgedeelte is compleet vernieuwd. 

 

 

Video's

24 november 2008

31 maart 2016

In het nieuws

01-12-2007 Duo vangt 'megavis' - RTV Noord

03-03-2008 60 jarig bestaan - 112 Groningen 

01-06-2018 70 jarig bestaan RTV Noord op visite!

 

Blogs - De wondere wereld van de visverkoper