Aquarium Super koopjes

50% KORTING

Zeer interessante aanbiedingen voor het aquarium. Producten die uit het assortiment gaan,  producten die tegen het einde van de t.h.t. datum zitten.

Colombo Platy care 100ML

Colombo Platy Care is een 100% natuurlijk zout, verrijkt met vitaminen, mineralen en verzorgende bestanddelen. Platy's en andere levendbarenden, zoals guppy's en zwaarddragers, zijn tropische vissoorten welke het beter doen in speciaal geprepareerd aquariumwater. Colombo heeft hiervoor Platy Care ontwikkeld. Naast zuiverende bestanddelen, zoals natuurlijke polymeren bevat platy Care ook verzorgende bestanddelen zoals vitamines en sporen elementen. Het intressantste ingrediënt van Platy Care is echter het extract van cattapa-bladeren: Catapa bladeren wordin het Zuidoost Azië al decennialang gebruikt om visziektes te voorkomen. Colombo heeft een extractie ontwikkeld om de nuttige bestanddelen uit de catappa-bladeren te halen zodat deze aan Platy Care kunnen worden toegevoegd.

 

€ 5,50

€ 2,75

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 dagen


Sera Co2 tabs

De sera CO2-Tabs worden gewoon in de betreffende schacht van de CO2-diffusiereactor gedaan. Elk tablet geeft dan bij contact met het aquariumwater ca. 100 ml (overeenkomend met 2500 belletjes) CO2 evenals waardevolle sporenelementen en vitale stoffen af. Derhalve kan het aquarium continu op welgedoseerde wijze over deze stoffen beschikken.

 

Sera Co2 tabs Plus zijn tabletten voor de diffusiereactor van de Sera Co2 start.

 

€ 4,90

€ 2,45

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 dagen

Sera No3 nitraat-test

De Sera No3 (nitraat) test is om snel en gemakkelijk de nitraat waarde van uw water te bepalen. Goed voor +- 60 testen.

 

Nitraat (NO3) is een indicatie voor een sterke organische belasting. Een langdurige te hoge nitraat waarde kan leiden tot ziektes bij vissen en garnalen. een deel van het water verversen is een acute remedie. Meer snel groeiende planten toevoegen help op lange termijn om nitraat op te nemen.

€ 12,90

€ 6,45

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 dagen

JBL Spirohexol Plus 250 (100ML)

Geneesmiddel voor aquariumvissen tegen flagellaten en gatenziekte

 

Geneesmiddel voor aquariumvissen tegen darmflagellaten uit de geslachten Hexamita (gatenziekte), Spironucleus en Protoopalina.

Voor zoet- en zoutwatervissen

Gatenziekte wordt veroorzaakt door flagellaten en begunstigd door een tekort aan mineralen. Om deze reden dient de hardheid van zacht water te worden verhoogd

JBL Online Hospital: toegang tot het herkennen van visziektes

Inhoud: 1 verpakking Spirohexol Plus 250. Voor max. 500 l. Bij herhaald gebruik voor max. 250 l. 10 ml/50 l water. Verblijf in het aquarium: 7 dagen. Sluit af met een waterverversing van 50 %. Op de 8e dag kan de behandeling herhaald worden.

 

Circa 90% van alle visziekten worden veroorzaakt door een verzwakt immuunsysteem! Zo kan een geneesmiddel dus wel de verwekker bestrijden maar niet de oorzaak! Het is dus van buitengewoon belang de achterliggende oorzaak te bepalen. 

Wanneer u de eerste tekenen van ziekte herkend dient u DIRECT te handelen. In de meeste gevallen wordt te lang gewacht. 

 

Gatenziekte/ spironucleus/ hexamita/ flagellata/ protoopalina: Gatenziekte wordt veroorzaakt door flagellata van de soort spironucleus of protoopalina. Onder bepaalde omstandigheden, die nog niet eenduidig zijn gespecificeerd, kan het tot een massale vermeerdering van flagellata komen die in de darmen van vissen leven. Ze vormen een serieuze concurrentie voor de vis met betrekking tot de mineralen waarbij de vis dan te lijden krijgt onder een deficiëntie. Als reactie op het tekort breekt de vis zijn eigen botweefsel af om voldoende mineralen te krijgen. Daar de vis de meeste botsubstantie in het hoofd heeft komt het vooral hier tot een massale afbraak die zichtbaar is in de vorm van gaten. De flagellata dwalen vervolgens naar het dichts bijzijnde lichaamsoppervlak. Daar de ontstane gaten nu het dichts bijzijnde lichaamsoppervlak vormt kunnen op basis hiervan worden gevonden. Vroeger dacht men dat alleen de flagellaat verantwoordelijk was. Tegenwoordig weten we dat de combinatie van een tekort aan mineralen en een massale vermeerdering van flagellata tot de vorming van gaten leidt. Ook lintwormen, draadwormen en vistubercolose evenals onjuiste voeding kunnen tot de vorming van gaten leiden. Remedie: Verhoog het mineralengehalte van het water door toevoegen van JBL Aquadur. Gatenziekte is tot op heden alleen in heel zacht water geconstateerd. Bestrijdt de flagellata dan door het toevoegen van JBL Spirohexol Plus 250.

 

t.h.t.  08-2019

€ 17,90

€ 8,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 dagen