INrichten zeeaquarium

Wat is er nou mooier dan een stukje natuur in uw huis,? Het moet er natuurlijk ook echt uit ziet als een koraalrif zoals wij deze in de wereldzeeën vinden. Voor het inrichting van het zeeaquarium zijn er verschillende mogelijkheden. Het gebruik van levend steen zoals men dat kent van vroeger is niet meer nodig, levend steen wordt ook steeds schaarser. Daarom zijn er leveranciers die van dood koraal natuurlijk ogende rif stenen maken. Dit is niet alleen een mindere grote belasting voor de natuur, maar voorkomt ook dat er plaagdieren mee reizen met het steen. Wilt u toch graag levend steen, dit is uiteraard ook verkrijgbaar! Om u te kunnen garanderen dat het echt vers, is kunt u het bestellen van levend steen allen bij ons in de  winkel in Groningen doen. Zoekt u echt vers levens steen, neem contact met ons op via het contact formulier.

Real Reef Rock

Stekkenhouder

Goedkoop levend steen

Op zoek naar een goedkope inrichting van je aquarium? Wij hebben in ons assortiment ingedraaid base rock, basis levend steen wat al wat langer in het aquarium ligt.  Er is ook steen wat wij overnemen van klanten die stoppen met het aquarium. Dit levend steen bevat alle nuttige bacteriën die nodig zijn voor de opstart. Het kan prima gebruikt worden bij de inrichting van het zeeaquarium. Combinaties zijn uiteraard ook mogelijk. Wilt u beginnen met het inrichten van het zeeaquarium? Voor wat extra gespecialiseerd advies loop u bij ons binnen of stuur uw vraag via ons contactformulier.

Hoeveel levend steen per liter

Bij het inrichten van een zeeaquarium komt veel kijken, vragen en nog meer vragen. Hoeveel kg steen heb ik nodig voor het inrichten van het zeeaquarium? Vroeger was de regel bij het inrichten van een zeeaquarium voor elke 10 liter 1 kg levend steen. Tegenwoordig wordt er veel vaker gekozen voor een luchtige opbouw in het zeeaquarium. Dit houdt wel in dat er veel minder ruimte is voor bacteriën wat weer moet worden opvangen. Met speciaal filtermateriaal zoals Zeovit stenen, Maxspect bio blocks of een dikke zandlaag kunt u dit opvangen. Zo is er voldoende capaciteit in  het zeeaquarium om de bacterie huishouding goed te regelen. Om te berekenen hoeveel steen u moet toevoegen kunt u uit gaan van minimaal 1 kg per 20 liter water. En maximaal? Laat u adviseren door Frits Kuiper Groningen, wat zijn de wensen, wat is de bezetting, welke koralen wilt u gaan houden en zo kunnen we nog wel even door gaan.

Real Reef Rock opstarten

Een zeeaquarium inrichten met Real Reef Rock geeft tegenwoordig onze voorkeur. Dit maakt het inrichten van het zeeaquarium optisch direct heel mooi door het paarse gesteente. Het poreuze materiaal biedt ook direct huisvesting voor alle bewoners. Is het inrichten van een zeeaquarium moeilijk? Nee hoor, de Real Reef Rock stenen passen prachtig mooi op elkaar. Zonder reefcement ontstaat er al een vast basis voor het rif, maar wilt u hele uitbundige constructies maken hebben wij ook de benodigde producten daarvoor.. Real Reef Rock is een milieuvriendelijk steen om een zeewateraquarium mee op te bouwen. Real Reef Rock heeft de voordelen van echt levend steen maar dan zonder de nadelen van levend steen.