INrichten zeeaquarium

Wat is er nou mooier dan een stukje natuur in huis? Het moet er natuurlijk ook echt uit zien als een koraalrif zoals wij deze in de wereldzeeën vinden. Voor het inrichting van het zeeaquarium zijn er verschillende mogelijkheden. Het gebruik van levend steen zoals men dat kent van vroeger is niet meer nodig, levend steen wordt ook steeds schaarser. Daarom zijn er leveranciers die van dood koraal natuurlijk ogende rif stenen maken. Dit is niet alleen een mindere grote belasting voor de natuur, maar voorkomt ook dat er plaagdieren mee reizen met het steen. Wilt u toch graag levend steen? Dit is uiteraard ook bij ons verkrijgbaar. Om u te kunnen garanderen dat het echt vers is, kunt u het bestellen van levend steen alleen bij ons in de  winkel in Groningen doen. Neem contact met ons op via het contactformulier voor de mogelijkheden.


Real Reef Rock

Milieuvriendelijk steen om een zeewateraquarium mee op te bouwen. Verkrijgbaar in de grootte small, medium en large.

 

Real Reef Rock is een 100% koraalrif-/milieuvriendelijk product gemaakt en gekweekt in de VS. Dit 'groene' product is gemaakt van natuurlijke materialen, met dezelfde bouwstenen als wilde koraalskelet/levend steen. De ingrediënten komen niet uit de oceaan en daardoor is er geen sprake van een milieu-impact in het leefgebied van de koraalriffen. Real Reef Rock kan de aquariaan een natuurlijk en realistisch alternatief bieden voor echt levend steen. 

Per KG. Real Reef Rock mix
  Geef het aantal KG op wat je graag wilt ontvangen:
vanaf € 13,90 1
Real Reef Rock - Mix box4th gen 25 / 28 kg
Een doos met Real Reef Rock smaal/medium afmeting Real reef rock stenen.    
€ 279,90 1

Stax reef rock stenen

STAX ™ is een poreuze natuurlijke oolithische kalksteenrots die aan beide zijden vlak is gesneden voor het bouwen van gelaagde aquascapes in zee- of zoetwateraquaria. Biedt een stabiele structuur en grenzeloos creatief plezier!  Het is ideale steen om een mooi luchtig unieke zeewaterscape te bouwen.

STAX reef rock 2,25kg - Flat Aquascaping Rocks
  Elke doos bevat een verscheidenheid aan gesteenten van verschillende groottes en vormen.   We kunnen geen speciale verzoeken indienen voor gesteenten van een bepaalde dimensie of grootte. Dit omdat elke doos zorgvuldig is ... (meer lezen)
€ 34,90 1
STAX reef rock 9kg - Flat Aquascaping Rocks
    Elke doos bevat een verscheidenheid aan gesteenten van verschillende groottes en vormen.   We kunnen geen speciale verzoeken indienen voor gesteenten van een bepaalde dimensie of grootte. Dit omdat elke doos zorgv ... (meer lezen)
€ 129,00 1

Reef bones

Reefbones van het merk CaribSea is ideaal om een luchtige aquariumscapes te creëren. Voeg een aantal toe aan de bestaande scape en u zult versteld staan van het effect in uw tank.

 

 

 

 

Reefbones van CaribSea per kg.
Een aantal prachtige reefbones van het kwaliteitsmerk CaribSea toevoegen aan het aquarium? Frits Kuiper Groningen verkoopt deze mooie reefbones per kilogram. Mag het een onsje meer zijn? want daar doet Frits Kuiper ook niet moeilijk over. ... (meer lezen)
€ 11,90 1

Stekkenhouder

De Tunze Coral Rack bestaat uit een zeer poreuze keramische steen met een Live Rock-functie en heeft  ronde gaten voor de plaatsing van Frag Plugs met een maximale diameter van 11 mm.  De Tunze Coral Rack nano kan d.m.v. magneten aan het aquarium glas worden bevestigt en is zeer decoratief. Tevens wordt op deze manier de ruimte op de achterwand in een aquarium zeer efficiënt gebruikt. 

Blue marine stekken rooster 33x66 cm
Stekkenrooster: Afmetingen: 33x66 cm Kleur zwart
€ 5,90 1
Tunze Coral Rack Long stekkenrooster
Steen voor het plaatsen van koralen, met 2 magneten om de steen aan het glas te bevestigen.  Bestaat uit een zeer poreuze keramische steen en heeft gaten voor ongeveer 8 fragplugs. Dankzij de sterke magnetische houder is de Coral R ... (meer lezen)
€ 72,90 1
Tunze Coral rack nano stekkenrooster
De Tunze Coral Rack nano bestaat uit een zeer poreuze keramische steen met een Live Rock-functie en heeft 6 ronde gaten voor de plaatsing van Frag Plugs met een maximale diameter van 11 mm.  De Tunze Coral Rack nano kan d.m.v. magneten aan h ... (meer lezen)
€ 57,50 1

Goedkoop levend steen

Op zoek naar een goedkope inrichting van je aquarium? Wij hebben in ons assortiment ingedraaid base rock, basis levend steen wat al wat langer in het aquarium ligt.  Er is ook steen wat wij overnemen van klanten die stoppen met het aquarium. Dit levend steen bevat alle nuttige bacteriën die nodig zijn voor de opstart. Het kan prima gebruikt worden bij de inrichting van het zeeaquarium. Combinaties zijn uiteraard ook mogelijk. Wilt u beginnen met het inrichten van het zeeaquarium? Voor wat extra gespecialiseerd advies loop u bij ons binnen of stuur uw vraag via ons contactformulier.

Hoeveel levend steen per liter

Bij het inrichten van een zeeaquarium komt veel kijken. Hoeveel kilogram steen heb ik nodig voor het inrichten van het zeeaquarium? Vroeger was de regel bij het inrichten van een zeeaquarium voor elke 10 liter 1 kg levend steen. Tegenwoordig wordt er veel vaker gekozen voor een luchtige opbouw in het zeeaquarium. Dit houdt wel in dat er veel minder ruimte is voor bacteriën wat weer moet worden opvangen. Met speciaal filtermateriaal zoals Zeovit stenen, Maxspect bio blocks of een dikke zandlaag kunt u dit opvangen. Zo is er voldoende capaciteit in  het zeeaquarium om de bacterie huishouding goed te regelen. Om te berekenen hoeveel steen u moet toevoegen kunt u uitgaan van minimaal 1 kg per 20 liter water. En maximaal? Laat u adviseren door Frits Kuiper Groningen. Wat zijn de wensen? Wat is de bezetting? Welke koralen wilt u gaan houden? En zo kunnen we nog wel even doorgaan met vragen die wij dan allemaal van u willen weten om u te voorzien van goed advies op maat.

Real Reef Rock opstarten

Een zeeaquarium inrichten met Real Reef Rock heeft tegenwoordig onze voorkeur. Dit maakt het inrichten van het zeeaquarium optisch direct heel mooi door het paarse gesteente. Het poreuze materiaal biedt ook direct huisvesting voor alle bewoners. Is het inrichten van een zeeaquarium moeilijk? Nee hoor, de Real Reef Rock stenen passen prachtig mooi op elkaar. Zonder reefcement ontstaat er al een vast basis voor het rif, maar wilt u hele uitbundige constructies maken hebben wij ook de benodigde producten daarvoor.. Real Reef Rock is een milieuvriendelijk steen om een zeewateraquarium mee op te bouwen. Real Reef Rock heeft de voordelen van echt levend steen maar dan zonder de nadelen van levend steen.