aquarium luchtpompen

Wanneer het aquarium een zuurstof te kort heeft is het van belang om zo spoedig mogelijk het aquarium te voorzien van extra zuurstof. De eenvoudigste manier hier voor is het plaatsen van een aquarium luchtpomp. Zoekt u een goedkope luchtpomp om af en toe eens aan te zetten of nou juist een hele stille luchtpomp voor in uw cichliden aquarium dan bent u bij Frits Kuiper aan het juiste adres.  

Toebehoren

Luchtpomp aquarium stil

Helaas zijn luchtpompen vaak niet de stilste pompen, maar ook hier geld ook goedkoop is vaak duurkoop. Zoek je een stil luchtfilter ga dan voor de kwaliteit van Eheim. Dit zijn luchtpompen met vaak dubbele membramen waardoor deze stukken stiller zijn. Zoek je een tussenoplossing voor een stille luchtpomp dan zijn de Sera air 110 en Sera air 275 goede alternatieven. Omdat de Superfish luchtpompen helaas wel wat geluid produceren kunnen deze ook worden uitgevoerd met een Superfish air pad silencer om de luchtpomp toch wat stiller te krijgen.

Luchtpomp aquarium altijd aan

Wat iedereen zou moeten weten over een aquarium luchtpomp is dat deze co2 uit het water blazen daarom adviseren wij bij een aquarium met aquariumplanten nooit om een luchtpomp in het aquarium altijd aan te laten dit remt de groei van planten namelijk. Heeft u een aquarium met cichliden (waar meestal toch al weinig planten in zitten) dan is het goed om de luchtpomp in het aquarium altijd aan te laten, dit zorgt er voor dat afval op de bodem in beweging komt en in het filter op opgevangen. Ook is het bij gebruik van medicijnen aan te raden om het aquarium extra te beluchten en ook dan dus de luchtpomp in het aquarium altijd aan te laten.

Luchtpomp aquarium nodig

Nee zeker niet zoals hier boven ook beschreven kan het zelfs nadelige effecten hebben om een aquarium luchtpomp te plaatsen. Toch zijn er wel diverse redenen waar wat extra zuurstof in het aquarium wel gewenst is. Twijfelt u of u een luchtpomp in het aquarium nodig heeft, neem gerust met ons contact op en wij geven u een passend antwoord. Er zijn namelijk ook andere mogelijkheden om het aquarium van meer zuurstof te voorzien, denk hier bij aan snelgroeiende aquariumwaterplanten of meer circulatie creëren op het oppervlakte door bijvoorbeeld een groter filter of een stromingspomp