aquarium luchtpompen


Wanneer het aquarium een zuurstoftekort heeft is het van belang om zo spoedig mogelijk het aquarium te voorzien van extra zuurstof. De eenvoudigste manier hier voor is het plaatsen van een aquarium luchtpomp. Zoekt u een goedkope luchtpomp om af en toe eens aan te zetten of nou juist een hele stille luchtpomp voor in uw Cichliden aquarium dan bent u bij Frits Kuiper Groningen aan het juiste adres!

 

Bekijk hieronder ons luchtpompen assortiment!


EHEIM AIR 100 LUCHTPOMP REGELBAAR 3701 100 L/H MET
Hoeveelheid lucht: 100 liter per uur Uitstromers: 1x100L/H 230V
€ 22,90 1
EHEIM AIR 200 LUCHTPOMP REGELBAAR 3702 200 L/H MET
Eheim luchtpomp 200 3702   Hoeveelheid lucht: 200 liter per uur Uitstromers: 2x100L/H
€ 27,90 1
EHEIM AIR 400 LUCHTPOMP REGELBAAR 3704 400 L/H MET
Eheim luchtpomp 400 3704   Hoeveelheid lucht: 400 liter per uur Uitstromers: 2x 200L/H Meegeleverd: 2 luchtslangen, 2 zeer fijne luchtuitstromers 
€ 32,90 1
HS Aqua luchtpomp DC 100
Het grote broertje van de DC 50 luchtpomp op accu is deze HS Aqua DC 100 en heeft 2 uitgangen met elke 55 liter lucht per uur. Gaat u een groot aquarium verhuizen of u heeft thuis misschien wel meerdere aquaria staan welke u wilt voorzien va ... (meer lezen)
€ 35,90 1
HS Aqua luchtpomp dc 50
De HS Aqua Luchtpomp dc 50 op accu wordt compleet geleverd en is voorzien van een accu die doorgaat wanneer de stoom uitvalt. Ook Ideaal wanneer er geen stroombron aanwezig is.    Specificaties:  DC 5 Volt 2 Watt 1 ... (meer lezen)
€ 29,90 1
Sera Air 110 plus luchtpomp
sera heeft zijn populaire luchtpompen voor aquariums en vijvers verder ontwikkeld: De drie duurzame modellen van de serie air plus zijn kleiner en sterker als hun voorgangers. Daarenboven helpen ze de klant energie te besparen, want de opnie ... (meer lezen)
€ 12,90 1
Sera air 275 R plus
Sera heeft zijn populaire luchtpompen voor aquariums en vijvers verder ontwikkeld: De duurzame modellen van de serie air plus zijn kleiner en sterker als hun voorgangers. Daarenboven helpen ze de klant energie te besparen, want de opnieuw be ... (meer lezen)
€ 19,90 1
Superfish Air-Flow 1 - 1 uitgang
  De Superfish Air-Flow 1 is een compacte luchtpomp die zorgt voor zuurstofrijkwater in uw aquarium.   Specificaties: Geschikt voor aquaria van maximaal 100 liter Verbruik: 2 Watt Output: 96 liter ... (meer lezen)
€ 12,90 1
Superfish Air-Flow 2 - 2 uitgangen
  De Superfish Air-Flow 2 is een luchtpomp die zorgt voor zuurstofrijkwater in uw aquarium. Met 2 uitgangen kunt u de pomp op meerdere plekken aansluiten.   Specificaties: Geschikt voor aquaria van maximaal 250 ... (meer lezen)
€ 17,90 1
Superfish Air-Flow 4 - 4 uitgangen
  De Superfish Air-Flow 4 is een luchtpomp die zorgt voor zuurstofrijkwater in uw aquarium. Met 4 uitgangen kunt u de pomp op meerdere plekken aansluiten.   Specificaties: Geschikt voor aquaria van maximaal 600 ... (meer lezen)
€ 32,90 1
Superfish Air-Flow Mini - 1 uitgang
  De Superfish Air-Flow mini is een compacte luchtpomp die zorgt voor zuurstofrijkwater in uw aquarium.   Specificaties: Geschikt voor aquaria van maximaal 50 liter Verbruik: 1,8 Watt Output: 78 li ... (meer lezen)
€ 8,90 1

Luchtpomp op accu


Een lucht pomp op accu is niet alleen ideaal voor als de stroom uit valt, maar is ook zeer geschikt voor het in leven houden van uw aasvisjes of wanneer u uw aquarium gaat verhuizen.

HS Aqua luchtpomp dc 50
De HS Aqua Luchtpomp dc 50 op accu wordt compleet geleverd en is voorzien van een accu die doorgaat wanneer de stoom uitvalt. Ook Ideaal wanneer er geen stroombron aanwezig is.    Specificaties:  DC 5 Volt 2 Watt 1 ... (meer lezen)
€ 29,90 1
HS Aqua luchtpomp DC 100
Het grote broertje van de DC 50 luchtpomp op accu is deze HS Aqua DC 100 en heeft 2 uitgangen met elke 55 liter lucht per uur. Gaat u een groot aquarium verhuizen of u heeft thuis misschien wel meerdere aquaria staan welke u wilt voorzien va ... (meer lezen)
€ 35,90 1

Luchtstenen


Wat is een luchtpomp zonder de juiste Luchtsteen, deze vind u overzichtelijk hier onder:

Superfish air stone 100mm
De SuperFish Air-Stone lang is een lange luchtsteen voor gebruik in combinatie met een luchtpomp.   Een luchtsteen gaat na verloop van tijd dicht zitten door vuil en aanslag waardoor jouw luchpomp niet meer goed functioneert. Verva ... (meer lezen)
€ 1,90 1
Superfish Air stone luchtsteen 2x 25mm
Een Superfish luchtsteen zorgt voor fijne luchtbelletjes en moet gebruikt worden in combinatie met een luchtpomp. De luchtsteen zal in de loop van tijd dicht gaan zitten door vuil en aanslag, hierdoor zal uw luchtpomp niet goed meer funct ... (meer lezen)
€ 1,50 1

Luchtpomp Toebehoren

Luchtpomp filters


Luchtpomp aquarium stil

Helaas zijn luchtpompen vaak niet de stilste pompen, maar ook hier geld ook goedkoop is vaak duurkoop. Zoek je een stil luchtfilter ga dan voor de kwaliteit van Eheim. Dit zijn luchtpompen met vaak dubbele membramen waardoor deze stukken stiller zijn. Zoek je een tussenoplossing voor een stille luchtpomp dan zijn de Sera air 110 en Sera air 275 goede alternatieven. Omdat de Superfish luchtpompen helaas wel wat geluid produceren kunnen deze ook worden uitgevoerd met een Superfish air pad silencer om de luchtpomp toch wat stiller te krijgen.


Luchtpomp aquarium altijd aan

Wat iedereen zou moeten weten over een aquarium luchtpomp is dat deze co2 uit het water blazen daarom adviseren wij bij een aquarium met aquariumplanten nooit om een luchtpomp in het aquarium altijd aan te laten dit remt de groei van planten namelijk. Heeft u een aquarium met cichliden (waar meestal toch al weinig planten in zitten) dan is het goed om de luchtpomp in het aquarium altijd aan te laten, dit zorgt er voor dat afval op de bodem in beweging komt en in het filter op opgevangen. Ook is het bij gebruik van medicijnen aan te raden om het aquarium extra te beluchten en ook dan dus de luchtpomp in het aquarium altijd aan te laten.


Luchtpomp aquarium nodig

Nee zeker niet zoals hier boven ook beschreven kan het zelfs nadelige effecten hebben om een aquarium luchtpomp te plaatsen. Toch zijn er wel diverse redenen waar wat extra zuurstof in het aquarium wel gewenst is. Twijfelt u of u een luchtpomp in het aquarium nodig heeft, neem gerust met ons contact op en wij geven u een passend antwoord. Er zijn namelijk ook andere mogelijkheden om het aquarium van meer zuurstof te voorzien, denk hier bij aan snelgroeiende aquariumwaterplanten of meer circulatie creëren op het oppervlakte door bijvoorbeeld een groter filter of een stromingspomp


Luchtpomp beluchting en filtratie

Sluit de Superfish Bio Air Disk aan op uw luchtpomp voor extra beluchting en filtratie. Bekijk de Superfish Bio Air Disk hier.