opvoerpomp aquarium

Het hart van uw aquarium is de opvoerpomp die alles rond pompt, die er voor zorgt dat alle techniek wordt voorzien van de juiste hoeveelheid water waar mee hij kan werken. Het aantal liters van het aquarium is van belang om te weten hoe zwaar uw opvoerpomp voor het aquarium moet wezen. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Zo zijn er opvoerpompen die droog (extern) kunnen draaien maar ook pompen die onderwater moeten blijven voor de juiste koeling.

Aquamedic opvoerpompen

Eheim opvoerpompen

Jecod opvoerpompen

Juwel Pompen

Sicce opvoerpompen

Skimz opvoerpompen

Opvoerpomp zeeaquarium

Een zeeaquarium voorzien van een sump heeft een opvoerpomp nodig om het water van de sump weer retour te pompen naar het aquarium. Wij adviseren om minimaal 10x de inhoud van het aquarium als opvoerpomp voor het zeeaquarium te gebruiken. Op deze manier zorgt u er voor dat de eiwitafschuimer continu een flow aan vers water te verwerken krijgt. Heeft u een zoetwateraquarium met een bioloog onder het aquarium dan is de keuze van een opvoerpomp van 4x de inhoud van het aquarium voldoende. 

Stille opvoerpomp aquarium

Wat is er nou ergerlijker dan het lawaai, getril van een opvoerpomp in uw sump/bioloog en dit terwijl het niet nodig is. Investeer in een opvoerpomp van Skimz en u bent verzekerd van een geluidsarme opvoerpomp. Doordat deze Skimz opvoerpompen zijn voorzien van 6 magnetische velden waar de concurrentie vaak maar 4 heeft draaien de pompen prachtig geluidsarm en trillingsvrij. De keuze voor een opvoerpomp die meer kan doen dan  het aangegeven advies heeft ook als voordeel dat de pomp niet op vol vermogen hoeft te draaien wat de levensduur ook weer ten goede komt.

 

 

Opvoerpomp Eheim

De nieuwe serie eheim compact opvoerpompen hebben als groot voordeel dat dit één van de weinige opvoerpompen is die geheel buiten het aquarium kunnen draaien. Dit heeft weer als grote voordeel dat ze minimale warmte af geven aan het aquariumwater. De Eheim opvoerpompen die wij in het assortiment hebben zijn te leveren in  600 tot 5000 liter per uur. De Eheim opvoerpompen zijn geschikt voor zoet en voor zoutwater aquaria. Het zou u daarom ook niet doen verbazen dat wij op al onze zeeaquariumstellingen de eheim compact opvoerpompen hebben draaien.