Osmose apparaat aquarium

Alleen het alle beste water is goed genoeg voor uw (zee)aquarium! In kraanwater zitten meer van 30 stoffen/toevoegingen die je liever niet in je aquariumwater wilt hebben. Niet allen metalen maar ook nitriet en fosfaat zijn stoffen die in het kraanwater voorkomen. Deze stoffen bouwen zich langzaam op in uw aquarium wat voor veel narigheid kan zorgen. Daarom adviseren wij voor zeeaquaria altijd bijpassende osmose apparatuur. 

aquamedic osmose apparaat

Aqua Medic easy line 190 osmoseapparaat
- easy line 190 ong. 190 liter per dag bij een waterdruk van minimaal 2 bar.
€ 59,90 1
Aqua Medic easy line 300 osmoseapparaat
- easy line 300 ong. 300 liter per dag bij een waterdruk van minimaal 2 bar.
€ 63,90 1
Aquamedic easyline 150
De omgekeerde osmoseapparaten van het type easy line 90 en easy line 150 zijn compact en hebben een hoge opbrengst. Ze voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van waterkwaliteit. Het fijnfilter ontdoet het water van vervuilingen groter da ... (meer lezen)
€ 69,90 1
Aquamedic easyline 90
De omgekeerde osmoseapparaten van het type easy line 90 en easy line 150 zijn compact en hebben een hoge opbrengst. Ze voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van waterkwaliteit. Het fijnfilter ontdoet het water van vervuilingen groter da ... (meer lezen)
€ 59,90 1
Aquamedic platinum line plus
Voor de productie van zacht water met een laag zoutgehalte voor zoetwater en zoutwater aquaria, voor het besproeien van terrariums en vele andere toepassingen. Het omgekeerde osmose systeem platinum line plus is een compacte en veelzijdig ... (meer lezen)
€ 269,90 1

Osmose toebehoren

Aquamedic Kool voorfilter tbv. osmoseapparaat
Aquamedic Kool voorfilter tbv. osmoseapparaat    advies om het koolfilter samen met het sediment filter (ook leverbaar) minimaal 1x per jaar te vervangen.
€ 11,90 1
Aquamedic Sediment prefilter
advies om het sedimentfilter samen met het koolfilter (ook leverbaar) minimaal 1x per jaar te vervangen
€ 11,90 1
aquamedic silicaten hars - Demineralisation resin
aquamedic silicaten hars - Demineralisation resin 600 g
€ 19,50 1
D-D Silicaatfilter / De-ionising Pod
Omdat omgekeerde osmose units slechts 98% efficiënt zijn in het verwijderen van ongewenste verbindingen uit het leidingwater, is het verstandig om de unit een handje te helpen. Om het laatste restje vervuiling te verwijderen kun je demineral ... (meer lezen)
€ 25,90 1
DD Inline TDS meter
Een TDS meter meet de hoeveelheid TDS (TDS) in een oplossing. Deze meting wordt gebruikt om de zuiverheid van de door uw RO units water te bepalen en een indicatie van wanneer de DI hars of membraan leven loopt ten einde te geven. De inli ... (meer lezen)
€ 39,00 1
JBL AQUADUR 250GR
  Natuurgetrouwe KH-verhoging en pH-stabilisering (incl. maatlepel). Voorkomt tekort aan mineralen bij vissen (gatenziekte) en planten. Verrijkt ieder zacht water (zacht kraan-, bron- en osmosewater) met dezelfde mineralen a ... (meer lezen)
€ 11,95 1
JBL AQUADUR MALAWI/TANGANJIKA 250GR
Creëert een zoutwater hardheidsverhouding met een hogere KH dan GH dankzij natriumcarbonaten. Vissen vertonen mooiere lichaamskleuren en het heeft een positieve invloed op het aantal eitjes dat uitkomt van jonge vissen. Hardheidswa ... (meer lezen)
€ 11,95 1

Hoe werkt een osmose apparaat

Een osmose apparaat wordt rechtstreeks aangesloten op de waterleiding (meestal op een wasmachine kraan), door de waterdruk wordt het water door een sediment, kool en osmosemembraan geperst. Alleen het water wat door het membraan komt is water wat 99,9% gereinigd en vrij van toevoegingen is, de rest van het water gaat de afvoer in. Wanneer er in het osmosewater nog silicaten aanwezig zijn kan een toevoeging van een vierde trap een silicatenfilter een toevoeging zijn voor uw osmose apparaat.

Osmose apparaat zeeaquarium

Zoals hier boven beschreven adviseren wij voor uw zeeaquarium altijd gebruik te maken van een osmose apparaat. Door verschillende methoden waar waterverversingen tot een minimum wordt beperkt hopen stoffen die in het kraanwater zitten zich steeds meer op. Koralen krijgen hier vroeg of laat last van en zullen groeibeperking hebben of later zelfs afsterven. De meetbare (te hoge) waardes beginnen veelal bij het fosfaat gehalte. Schaf een osmose apparaat aan voor uw zeeaquarium en voorkom een hoop problemen.

Welk type osmose apparaat voor mijn aquarium

Welk type osmose apparaat voor u het meest geschikt is hangt af van de grote van uw aquarium, hoeveel waterverversingen gaat u doen en hoe snel wilt u het water geproduceerd hebben. Het zwaarste apparaat wat wij uit voorraad leveren is de Aqua Medic platinium lijn plus, dit apparaat komt compleet met boosterpomp tds meter en maakt per 24 uur 400 liter osmose water (afhankelijk van de waterdruk) met dit osmose apparaat maken wij het osmosewater in de winkel ook aan (wat tevens te koop is voor 20cent per liter). Voor de gemiddelde verdamping van een huis thuis en keuken aquarium kan u meetstal al wel volstaan met een Easyline 90 of 150 osmose apparaat.