Osmose apparaat aquarium

Alleen het alle beste water is goed genoeg voor uw (zee)aquarium! In kraanwater zitten meer van 30 stoffen/toevoegingen die je liever niet in je aquariumwater wilt hebben. Niet allen metalen maar ook nitriet en fosfaat zijn stoffen die in het kraanwater voorkomen. Deze stoffen bouwen zich langzaam op in uw aquarium wat voor veel narigheid kan zorgen. Daarom adviseren wij voor zeeaquaria altijd bijpassende osmose apparatuur. 

aquamedic osmose apparaat

Osmose toebehoren

Hoe werkt een osmose apparaat

Een osmose apparaat wordt rechtstreeks aangesloten op de waterleiding (meestal op een wasmachine kraan), door de waterdruk wordt het water door een sediment, kool en osmosemembraan geperst. Alleen het water wat door het membraan komt is water wat 99,9% gereinigd en vrij van toevoegingen is, de rest van het water gaat de afvoer in. Wanneer er in het osmosewater nog silicaten aanwezig zijn kan een toevoeging van een vierde trap een silicatenfilter een toevoeging zijn voor uw osmose apparaat.

Osmose apparaat zeeaquarium

Zoals hier boven beschreven adviseren wij voor uw zeeaquarium altijd gebruik te maken van een osmose apparaat. Door verschillende methoden waar waterverversingen tot een minimum wordt beperkt hopen stoffen die in het kraanwater zitten zich steeds meer op. Koralen krijgen hier vroeg of laat last van en zullen groeibeperking hebben of later zelfs afsterven. De meetbare (te hoge) waardes beginnen veelal bij het fosfaat gehalte. Schaf een osmose apparaat aan voor uw zeeaquarium en voorkom een hoop problemen.

Welk type osmose apparaat voor mijn aquarium

Welk type osmose apparaat voor u het meest geschikt is hangt af van de grote van uw aquarium, hoeveel waterverversingen gaat u doen en hoe snel wilt u het water geproduceerd hebben. Het zwaarste apparaat wat wij uit voorraad leveren is de Aqua Medic platinium lijn plus, dit apparaat komt compleet met boosterpomp tds meter en maakt per 24 uur 400 liter osmose water (afhankelijk van de waterdruk) met dit osmose apparaat maken wij het osmosewater in de winkel ook aan (wat tevens te koop is voor 20cent per liter). Voor de gemiddelde verdamping van een huis thuis en keuken aquarium kan u meetstal al wel volstaan met een Easyline 90 of 150 osmose apparaat.