ATI Nutrition P - FOSFAAT

ATI Nutrition P bevat biologisch beschikbaar fosfor. Fosfor speelt een sleutelrol als regulator van biomassa in een ecosysteem.

 

Onder typische aquatische omstandigheden (PO4-waarde lager dan 0,025 mg / l) is fosfor mogelijk al beperkt. Dit kan leiden tot verlies van koralen en nuttige bacteriën. Hierdoor kunnen concurrenten zoals cyanobacteriën zich vaak verspreiden. 

 

We raden aan om de PO4-waarde niet onder 0,04-0,05 mg / l te laten vallen (ICP-meting). De Toevoeging van ATI Nutrition P is niet alleen heel nuttig wanneer men op ATI Essentials draaid en het fosfaatgehalte komt te laag maar ATI Nutrition P is ook in te zetten wanneer uw aquarium op een andere methoden draait dan ATI Essentials. 


ATI Nutrition P - fosfaat

ATI Nutrition P is een phosphorus bron die uiteindelijk in fosfaat zal eindigen

Voor de vorming van het skelet hebben steenkoralen calcium, carbonaten, magnesium, strontium en barium nodig. Spoorelementen, organische verbindingen en voedingsstoffen uit koolstof (C), stikstof (N) en fosfor (P) zijn nodig voor de constructie van biomassa.

 

ATI Nutrition P bereidt dat aanbod van essentiële producten uit door essentiële organische verbindingen en voedingsstoffen te voorzien. Het ondersteunt de levering van essentiële producten met organische verbindingen en mineralen. Zorgt voor een perfecte instelling van voedingsstoffen na de Redfield-verhouding en voorkomt actief beperkingen van voedingsstoffen.

Activeert de vorming van Chromoproteins met koralen. Bevordert de groei en vitaliteit van alle rifbewoners.

 

ATI Nutrition P - fosfaat is bij Frits Kuiper Groningen verkrijgbaar in 500 ml en 2000ml:

€ 14,50

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 werkdagen

Beheer van voedingsstoffen

Het maakt niet uit of nitraat en fosfaat te hoog of te laag zijn, met Nutrition C, N en P kunt u uw rif voeden en de voedingswaarden in de juiste richting verplaatsen. In de volgende tabel ziet u hoe u doelgericht te werk kunt gaan.


Alle ATI Nutrition's


Combineer ATI Nutrition's met ATI Essentials


Het uitgebreide voedingsbeheersysteem voor elk aquarium.

Ongeacht of de elementaire verzorging van uw koralen wordt beheerd door de Essentials pro, de ballingmethode of een ander systeem, met de Nutritions krijgt u de voedingssituatie in elk aquarium onder controle.

.

Element aanbod:

KH, calcium, magnesium, sporenelementen

Essentials, Essentials pro, ...

Nutriëntenbeheer:

Koolstof, stikstof, fosfor

Voedingswaarde C, N en P

.

De Nutritions bevatten tal van essentiële ingrediënten. Deze dienen uw koralen en nuttige rifbewoners als voedsel waaruit energie en bouwmaterialen worden verkregen. Met de Nutritions krijg je extra controle over de groei en verkleuring van koralen en over de stabiliteit van het ecosysteem in je Aquairum.

 

Word wetenschapper, werk met C: N: P

Om levende wezens te laten groeien en gedijen, moet je eiwitten, vetten en DNA bouwen uit de bouwstenen koolstof (C), stikstof (N) en fosfor (P). Dit geldt ook voor de koralen. Met Nutrition C, N en P krijg je het inzicht om deze voedingsstoffen correct te gebruiken en hun beschikbaarheid te beheersen.

CNP

De verhouding waarin koolstof (C), stikstof (N) en fosfor (P) nodig zijn voor groei wordt de C: N: P-verhouding genoemd. Het is specifiek voor de verschillende levende wezens, maar de C: N: P-verhoudingen van de verschillende levende wezens verschillen nauwelijks van elkaar.
De bekendste C: N: P-verhouding is die van fytoplankton (Redfield-verhouding). Er wordt gezegd dat fytoplankton bestaat uit 106 delen koolstof, 16 delen stikstof en 1 deel fosfor. Fytoplankton heeft daarom 106 delen koolstof, 16 delen stikstof en 1 deel fosfor nodig om optimaal te kunnen groeien.

Als slechts één van deze bouwstenen ontbreekt, kunnen de rifbewoners niet meer groeien en hopen nitraat en / of fosfaat zich op. De oplossing: professioneel nutriëntenbeheer met Nutrition C, N en P.


Overige ATI producten