Catappa Aquarium

Catappa bladeren in  het aquarium zorgen voor een verlaging van de pH, hebben een antibacteriële werking, geven het aquarium een natuurlijke uitstraling, versterken de kleuren van vissen en garnalen, zijn stress verlagend en werken preventief tegen ziekten in het aquarium. Garnalen en kreeften vinden de bladeren erg lekker en de bladeren werken daarom prima als bijvoer.

 

Catappa bladeren XL

Mooi grote XL Catappa bladeren. 

Afmeting: 20 - 30 cm per blad

Aantal: per 10 stuks verpakt

 

€ 5,90

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 werkdagen

Catappa bladeren M

Een zak vol met 15 Catappa bladeren van de maat M

Afmeting: tussen de 10 en 15 cm per blad

Aantal: 15 stuk per zak 

€ 5,90

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 werkdagen

Catappa bladeren Nano

Een zak vol met 10 Catappa bladeren van de maat Nano

Afmeting: tussen de 8 en 10 cm per blad

Aantal: 10 stuk per zak 

€ 3,90

  • Uitverkocht

Guave bladeren

Guave bladeren hebben een antibacteriële werking tegen wormen, infecties en bacteriën die ziektes veroorzaken. Deze bladeren zijn 100% schoon en onbehandeld. Ze kunnen zo worden gebruikt in het aquarium.

 

Dosering: 1 blad per 50 liter aquariumwater. Blad vervangen wanneer deze op is.

 

€ 5,90

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 werkdagen

Moerbei blad

Moerbei bladeren zitten boordevol voedzame vitaminen, waaronder vitamine A (betacaroteen), B1 en B2. Ze zijn ook een grote bron van mineralen zoals magnesium, ijzer, zink, natrium en kalium. Gebruik de gedroogde moerbeibladeren als een organisch, vitaminerijke traktatie om succesvolle verschraling (vervelling) en schaalgroei voor alle soorten garnalen te bevorderen.

€ 3,90

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 werkdagen

Wat zijn Catappa bladeren

Catappa bladeren zijn bladeren afkomstig van de Terminalia catappa boom. Deze is te vinden in Azië. De Catappa bladeren hebben een preventieve werking op schimmels, bacteriële problemen zoals vinrot en kunnen stress voorkomen. Ze hebben de natuurlijke kracht om het harde aquariumwater zachter te maken. Hierdoor zijn ze erg geschikt voor garnalen en Apistogramma-soorten die de voorkeur hebben voor een lagere pH waarde in het water.  Naast de pH verlagende eigenschap, worden ze preventief ingezet om schimmels, bacteriële problemen zoals vinrot en stress te voorkomen. Catappa bladeren kunt u halen bij ons in de winkel of bestel ze gemakkelijk online bij Frits Kuiper Groningen

Catappa bladeren ervaring

Door de meer dan 70 jaar ervaring die wij hebben met het houden van aquaria, kunnen wij uit ervaring vertellen dat Catappa bladeren een zeer positief effect hebben op de waterkwaliteit en bevordert het de kweek van verschillende garnalensoorten. De pH verlagende eigenschappen van Catappa bladeren en de natuurlijke schuilmogelijkheden zorgt ervoor dat deze bladeren als één van de favoriete broedplaats voor bijvoorbeeld Mikrogeophagus Ramirezi dwergcichliden of de wel bekende Apistogramma Cacatuoides. Naast Catappa heeft Frits Kuiper Groningen ook Elzenproppen te koop, wil je daar meer informatie over ontvangen, klik dan hier.

Catappa bladeren kopen

Je kunt Catappa bladeren kopen in emmers, dozen of zelfs containers vol, maar de gemiddelde aquarist heeft aan een zak van € 5,90 al voldoende voor een jaar (bij een aquarium van 60 liter). Daarom bieden wij alleen maat XL (verpakt per 10 bladeren) en maat M (per 15 stuks Catappa bladeren) aan. Voor grotere hoeveelheden Catappa bladen neem contact met ons op, we kunnen u uiteraard een grotere hoeveelheden leveren voor een scherpe prijs. Hierdoor bent u altijd verzekerd van Catappa bladeren kopen in de juiste hoeveelheid zonder later bladeren te hoeven weggooien omdat ze zijn verkruimeld (wat bij oude bladeren nog wel eens voorkomt).