Colombo Marine Silicate EX

Colombo Marine Silicate EX wordt gebruikt om een te hoog gehalte aan silicaat oftewel kiezelzuur te verlagen. Dit is de belangrijkste reden voor de aanwezigheid van kiezelalgen (bruin alg). Door met Silicate Ex het silicaat te verwijderen kunnen de algen niet meer groeien en zullen deze verdwijnen. Normaal is een maximaal silicaat gehalte van 0,50 mg/l acceptabel maar om kiezelalgen te verwijderen moet het gehalte tijdelijk naar 0 verlaagd worden.

 

Silicate Ex wordt in een reactor geplaatst om een optimale doorstroming te garanderen. Zorg er wel voor dat de korrels niet tegen elkaar aan schuren wat leidt tot slijtage en stof in uw aquarium. Als het silicaat gedaald is naar de waar de 0, verwijdert u de Silicate Ex voor later hergebruik.

 

Silicate Ex bindt ook fosfaat, verwijder daarom altijd eerst fosfaat met Colombo Phosphate ex om de effectiviteit van Silicate ex te verhogen. Voeg ook geen fosfaat aan het water toe tijdens de behandeling met Silicate Ex. 

 

Gebruik de Colombo Silicate test om het beste resultaat te behalen (deze zijn het beste op elkaar afgestemd).


Colombo Marine Silicate EX

 

Colombo Marine Silicate EX wordt gebruikt om een te hoog gehalte aan silicaat oftewel kiezelzuur te verlagen. Dit is de belangrijkste reden voor de aanwezigheid van kiezelalgen (bruin alg). Door met Silicate Ex het silicaat te verwijderen kunnen de algen niet meer groeien en dan zullen ze verdwijnen.

 

Zorg ervoor dat de korrels niet tegen elkaar schuren wat leidt tot slijtage en stof in het aquarium. Als het silicaat gedaald is naar het gewenste niveau, verwijder dan de Silicate Ex voor later hergebruik.

 

Let op: Silicate Ex bindt ook fosfaat. Verwijder daarom altijd eerst fosfaat met Colombo Phosphate Ex om de effectiviteit van Silicate Ex te verhogen.

Voeg ook geen fosfaat aan het water toe als Silicate Ex in gebruik is.

 

Verkrijgbaar in 500 en 1000 ml:

€ 19,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 werkdagen

Colombo Marine Sillicate EX - Kiezelzuur

Colombo Marine Silicate EX wordt gebruikt om een te hoog gehalte aan silicaat oftewel kiezelzuur te verlagen. 

Door met Colombo Marine Silicate Ex het silicaat te verwijderen kunnen de algen niet meer groeien en dan zullen ze verdwijnen. 


Colombo Marine Sillicate EX - Hoog gehalte Silicaat

Colombo Marine Sillicate EX is een middel om het Sillicate gehalte van uw aquarium water te verlagen. Normaal is een maximaal silicaat gehalte van 0,50 mg/l acceptabel maar als u last heeft van kiezelalgen (bruin alg) moet deze waarde tijdelijk verlaagd worden naar 0.


Colombo Marine Sillicate EX - Bruin alg zoutwater aquarium

Colombo Marine Silicate EX wordt gebruikt om een te hoog gehalte aan Silicaat oftewel kiezelzuur te verlagen. Dit is de belangrijkste reden voor de aanwezigheid van kiezelalgen (bruin alg). Door met Colombo Marine Silicate Ex het silicaat te verwijderen kunnen de algen niet meer groeien en zullen deze verdwijnen. 


Colombo Marine Sillicate EX - Bindt Fosfaat

Colombo Marine Silicate Ex bindt ook fosfaat, verwijder daarom altijd eerst fosfaat met Colombo Phosphate ex om de effectiviteit van Silicate ex te verhogen. Voeg ook geen fosfaat aan het water toe tijdens de behandeling met Colombo Marine Silicate Ex. 


Overige Colombo zoutwater toevoegingen