Colombo Marine Silicate EX

Een te hoog gehalte aan silicaat oftewel kiezelzuur is de belangrijkste reden voor de aanwezigheid van kiezelalgen (bruinalg). Door met Silicate Ex het silicaat te verwijderen kunnen de algen niet meer groeien en verdwijnen. Normaal is een maximaal silicaat gehalte van 0,50 mg/l acceptabel maar om kiezelalgen te verwijderen moet het gehalte tijdelijk naar nul verlaagd worden.

 

Silicate Ex wordt in een reactor geplaatst om een optimale doorstroming te garanderen, zorg er voor dat de korrels niet tegen elkaar aan schuren wat leidt tot slijtage en stof in het aquarium. Als het silicaat gedaald is naar de waar de nul, verwijderd u de Silicate Ex voor later hergebruik.

 

Silicate Ex bindt ook fosfaat, verwijderen daarom eest altijd fosfaat met Colombo Phosphate ex om de effectiviteit van Silicate ex te verhogen. Voeg ook geen fosfaat aan het water toe tijdens de behandeling met Silicate Ex. 

 

Gebruik de Colombo Silicate test om het beste resultaat te behalen (zijn het beste op elkaar afgestemd) 

Colombo Marine Silicate EX

Silicate Ex kan ook in een reactor worden geplaatst om een optimale doorstroming te garanderen; zorg ervoor dat de korrels niet tegen elkaar schuren wat leidt tot slijtage en stof in het aquarium. Als het silicaat gedaald is naar het gewenste niveau, verwijder dan de Silicate Ex voor later hergebruik. Let op: Silicate Ex bindt ook fosfaat. Verwijder daarom eerst fosfaat met Colombo Phosphate Ex om de effectiviteit van Silicate Ex te verhogen. Voeg ook geen fosfaat aan het water toe als Silicate Ex in gebruik is.

 

Verkrijgbaar in 500 en 1000 ml:

€ 19,95

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 werkdagen