HS AQUA FERROCELL

HS aqua Ferrocell (Ferrum = ijzer) is een ijzervoeding supplement voor aquariumplanten. HS Aqua Ferrocell is onmisbaar voor sterke planten, rode planten en grootbladige aquariumplanten.

HS AQUA FERROCELL

 Roodkleurige planten hebben veel behoefte aan ijzer, wat met HS aqua Ferrocell eenvoudig kan worden aangevuld. Het gestabiliseerde ijzer in HS aqua Ferrocell kan gemakkelijk door de planten worden opgenomen.

 

Verkrijgbaar in 150, 350 ml en 2,5 liter

€ 5,90

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 werkdagen

Overige HS producten

HS Aqua Tubifex FD
vanaf € 3,90 1
HS Aqua Fishguard
vanaf € 7,90 1
HS Aqua GH Plus
vanaf € 6,90 1
HS Aqua Bacto Turbo
vanaf € 9,90 1
HS AQUA TURTLE STICKS
vanaf € 6,90 1
HS Aqua Clear
vanaf € 4,90 1
HS AQUA RIO NEGRO
vanaf € 5,90 1
HS Aqua EasyCell
vanaf € 5,50 1
HS AQUA FLORA CARBO
vanaf € 7,90 1
HS AQUA FERROCELL
vanaf € 5,90 1
HS AQUA ZEOLITE
vanaf € 5,90 1
HS AQUA pH/KH MINUS
vanaf € 4,90 1
HS AQUA pH PLUS
vanaf € 4,95 1
HS AQUA DENIBAC
vanaf € 10,50 1
HS AQUA BACTO
vanaf € 8,90 1
HS AQUA CARBON ACTIVE
vanaf € 6,95 1
HS AQUA BACTO STONES
vanaf € 5,95 1
HS aqua Bacto Rings
vanaf € 7,95 1
HS AQUA ALGAE CONTROL
vanaf € 9,95 1

HS Aqua Ferrocel

HS aqua Ferrocell is een ijzer-voeding supplement voor aquariumplanten.

Naast andere sporenelementen is IJzer (Ferrum, chemische afkorting Fe) heel belangrijk voor de groei van aquariumplanten. In de natuur groeien veel aquariumplanten op het ijzerhoudende Laterit. Hierdoor is het hoge ijzergehalte in het water van veel tropische rivieren te verklaren. Bij een ijzergebrek vermindert de plantengroei. De bladeren worden geel en tenslotte sterven de planten af.

 

IJzer komt in natuurlijk water in twee verschillende vormen voor (Fe2+ en Fe3+).  Planten zijn alleen instaat Fe2+ uit het water op te nemen. Het Fe2+ is echter niet erg lang stabiel in het water en zal snel veranderen in het onopneembare Fe3+. Door diverse andere stoffen in natuurlijk water zoals humuszuur wordt Fe2+ stabiel gehouden zodat de planten het kunnen blijven opnemen. HS aqua Ferrocell bevat soortgelijke stabiliserende stoffen waardoor het Fe2+ beschikbaar blijft in het aquariumwater voor de planten. Daarom hoeft aqua HS Ferrocell ook niet dagelijks te worden gedoseerd.

 

Een optimale concentratie van het ijzergehalte in het aquariumwater bedraagt 0,03 mg/l in tegenstelling tot veel literatuur die veel hogere waarden adviseert. Deze hogere waardes zijn met HS aqua Ferrocell absoluut overbodig door de stabiele samenstelling van het product. Hogere waarden ijzer verhinderen bovendien de opname van veel andere sporenelementen door de planten.

 

 

Omdat aquariumplanten hoofdzakelijk hun voedsel rechtstreeks uit het water via de bladeren opnemen, is voor dit soort beplanting een meststof noodzakelijk welke men aan het water toevoegt. Moerasplanten echter hebben naast HS aqua Ferrocell of HS aqua Floracell (complete meststof) bovendien nog een goede voedingsbodem, zoals HS aqua Humalit 5 Plus voor hun groei nodig omdat deze via hun wortelstelsel voedsel uit de bodem kunnen opnemen. Met HS Terra Caps of HS aqua Lateritabs kan men bovendien op eenvoudige wijze moerasplanten individueel bemesten.

 

HS Ferrocell kan uitstekend worden toegepast voor het opheffen van kleur- en groeistoornissen bij aquariumplanten in zoetwater. Deze zijn herkenbaar aan 

de bleekgele toppen van de groene planten, groen geaderde bladeren met een bleekgele ondergrond bij vaste planten en het tot groen verkleuren van de rode plantensoorten. 


Algen bestrijden in je aquarium, hoe te werk gaan bij algen - dit product gezien op ons YouTube kanaal

Algen in het aquarium? Meten is weten ... Deze week bespreken we hoe je de ideale waterwaardes krijgt en op een natuurlijke wijze, de algen in je aquarium kan bestrijden! Door het testen van het aquariumwater kan je de juiste balans bepalen, een juiste balans in het aquarium zorgt voor een goede plantengroei en voorkomt algengroei in het aquarium. Wil jij ook een mooi aquarium met levendige plantengroei en geen algen. Bekijk dan hier onze nieuwste vlog over algen bestrijden in het aquarium.