HS AQUA FLORACELL PLANTENVOEDING

HS aqua Floracell (Flora = Planten) voorziet uw planten van alle belangrijke voedingstoffen. Hierdoor wordt de groei van planten verbeterd. Goed groeiende planten reinigen het water doordat zij voedingstoffen opnemen, die anders door schadelijke algen worden benut.

HS AQUA FLORACELL PLANTENVOEDING

 

Aquarium plantenvoeding.

150 ml voor 750 liter

350 ml voor 1750 liter

Eens per 14 dagen 10 ml op 50 liter aquariumwater of dagelijks 1 ml op 50 liter aquariumwater.

 

Verkrijgbaar in 150, 350ml en 2,5 liter:

€ 5,90

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 werkdagen

HS Floracell - Overige HS producten

HS Aqua Tubifex FD
vanaf € 3,90 1
HS Aqua Fishguard
vanaf € 7,90 1
HS Aqua GH Plus
vanaf € 6,90 1
HS Aqua Bacto Turbo
vanaf € 9,90 1
HS AQUA TURTLE STICKS
vanaf € 6,90 1
HS Aqua Clear
vanaf € 4,90 1
HS AQUA RIO NEGRO
vanaf € 5,90 1
HS Aqua EasyCell
vanaf € 5,50 1
HS AQUA FLORA CARBO
vanaf € 7,90 1
HS AQUA FERROCELL
vanaf € 5,90 1
HS AQUA ZEOLITE
vanaf € 5,90 1
HS AQUA pH/KH MINUS
vanaf € 4,90 1
HS AQUA pH PLUS
vanaf € 4,95 1
HS AQUA DENIBAC
vanaf € 10,50 1
HS AQUA BACTO
vanaf € 8,90 1
HS AQUA CARBON ACTIVE
vanaf € 6,95 1
HS AQUA BACTO STONES
vanaf € 5,95 1
HS aqua Bacto Rings
vanaf € 7,95 1
HS AQUA ALGAE CONTROL
vanaf € 9,95 1

HS aqua Floracell plantenvoeding

 

HS aqua Floracell is een vloeibare meststof voor alle aquariumplanten en bevat alle nodige sporenelementen en mineralen, die voor de groei van planten nodig zijn. Missen de planten ook maar een sporenelement,  dan stopt meteen de groei en kunnen ze ook geen schadelijke stoffen, zoals nitraten, uit het water meer verwijderen.

Als het nitraat gehalte te hoog oploopt kunnen lastige algen ontstaan. HS aqua Floracell is daarom niet slechts een plantenmeststof maar kan ook prima als profylaxe tegen algengroei worden ingezet. Gecombineerd met HS aqua Bacto wordt een biologisch milieu geschapen waarin zelfs aanwezige algengroei drastisch vermindert zonder gebruik te hoeven maken van bestrijdingsmiddelen.

Een gebrek aan sporenelementen en voedingstoffen voor de planten is vaak herkenbaar aan een verkleuring van de bladeren, gaten in het blad en een vertraagde groei. Vooral in zacht water is een regelmatig tekort aan mineralen en sporenelementen de oorzaak voor een slechte plantengroei en een toename van lastige groenalgen. 

 

HS aqua Floracell kan in elk beplant aquarium worden toegepast. Omdat echte waterplanten hun voedsel meestal via de bladeren opnemen, kunnen de mineralen en sporenelementen meteen in het water gedoseerd worden. Erg belangrijk is het om HS aqua Floracell regelmatig te doseren zodat er nooit een tekort aan een van de elementen en sporenelementen ontstaat en een constante groei bereikt wordt. Alleen de echte moerasplanten, die ook vaak in het aquarium gehouden worden hebben naast HS aqua Floracell ook nog een goed voedingssubstraat nodig zoals HS aqua Humalit 5 Plus voor hun groei nodig.

Het gebruik van HS aqua Terracaps, HS aqua Lateritabs of HS Terracell in de bodem bij sterk beplante aquaria bevordert de werking van HS aqua Floracell doordat deze producten als een depot werken en de gedoseerde hoeveelheden HS aqua Floracell geleidelijk weer aan het omringende wortelstelsel van de planten afgeven.


Algen bestrijden in je aquarium, hoe te werk gaan bij algen - dit product gezien op ons YouTube kanaal

Algen in het aquarium? Meten is weten... Deze week bespreken we hoe je de ideale waterwaardes krijgt en op een natuurlijke wijze, de algen in je aquarium kan bestrijden! Door het testen van het aquariumwater kan je de juiste balans bepalen, een juiste balans in het aquarium zorgt voor een goede plantengroei en voorkomt algengroei in het aquarium. Wil jij ook een mooi aquarium met levendige plantengroei en geen algen. Bekijk dan hier onze nieuwste vlog over algen bestrijden in het aquarium.