HS AQUA PH/KH MINUS

HS aqua pH/KH Minus verlaagt te hoge pH- en KH-waarden in het aquarium. Veel vissen komen uit wateren met een lage pH-waarde.

HS AQUA pH/KH MINUS

 Leidingwater heeft veelal een hoge pH, HS aqua pH/KH Minus helpt u de vereiste levensomstandigheden voor uw vissen te bereiken.

 

Verkrijgbaar in 150 en 350 ml:

€ 4,90

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 werkdagen

HS aqua pH/KH Minus verlaagt te hoge pH- en KH-waarden in het aquarium. 

 

 

 

Niet alleen leidingwater kan een hoge pH-waarde vertonen, maar in sommige aquaria kan door toedoen van algen of planten een te hoge pH-waarde ontstaan. Deze kan door het gebruik van HS aqua pH/KH Minus eenvoudig worden ingesteld op een lagere waarde. Ook is HS aqua pH/KH Minus bruikbaar voor het verlagen van de pH-waarde wanneer vissen worden gehouden uit zacht zuur water. Zulke vissen verlangen doorgaans een pH-waarde tussen 6 en 7.

 

 

 

Door het gebruik van HS aqua pH/KH Minus wordt niet alleen de pH-waarde verlaagd maar daalt ook de KH-waarde. De pH-waarde en de KH-waarde staan duidelijk in verband met elkaar. Het is onmogelijk om de pH-waarde te verlagen zonder ook de KH-waarde te veranderen. Pas bij een KH-waarde onder 3 kan onder normale omstandigheden een pH-waarde worden ingesteld onder 7. Water met een hoge KH-waarde verzet zich als het ware tegen pH veranderingen. In water met een hoge KH-waarde zal dan ook meer HS aqua pH/KH Minus dienen te worden gebruikt dan in water met een lage KH-waarde, net zo lang totdat de KH-waarde voldoende is gedaald.

 

In extreem hard water, althans water met een hoge KH-waarde (boven 7 ºKH) is het eenvoudiger om het water eerst te ontharden door middel van een Reverse Osmose toestel. Dit is een toestel wat niet alleen de KH-waarde geheel verwijderd maar ook bijna alle mineralen. Het gemaakte Osmosewater dient natuurlijk dan wel gemengd te worden met leidingwater om de juiste GH-waarde en KH-waarde in te stellen. Hierna kan de pH-waarde eenvoudig worden bijgesteld met geringe hoeveelheden HS aqua pH/KH-minus.

 

HS pH-minus kan ook worden ingezet wanneer in hard water een gebrek aan koolzuur is ontstaan bijvoorbeeld door toedoen van algen. Vaak groeien in deze algen lastig te bestrijden penseel-algen. Door de pH-waarde te verlagen ontstaat koolzuur en de algen zullen op lange zicht afnemen. Maar let op: niet alle vissen zijn aan lage pH-waarde aangepast. Vooral Malawi- en Tanganjika-Cichliden eisen hoge pH-waarden.

 

 

Overige HS producten

HS Aqua Tubifex FD
vanaf € 3,90 1
HS Aqua Fishguard
vanaf € 7,90 1
HS Aqua GH Plus
vanaf € 6,90 1
HS Aqua Bacto Turbo
vanaf € 9,90 1
HS AQUA TURTLE STICKS
vanaf € 6,90 1
HS Aqua Clear
vanaf € 4,90 1
HS AQUA RIO NEGRO
vanaf € 5,90 1
HS Aqua EasyCell
vanaf € 5,50 1
HS AQUA FLORA CARBO
vanaf € 7,90 1
HS AQUA FERROCELL
vanaf € 5,90 1
HS AQUA ZEOLITE
vanaf € 5,90 1
HS AQUA pH/KH MINUS
vanaf € 4,90 1
HS AQUA pH PLUS
vanaf € 4,95 1
HS AQUA DENIBAC
vanaf € 10,50 1
HS AQUA BACTO
vanaf € 8,90 1
HS AQUA CARBON ACTIVE
vanaf € 6,95 1
HS AQUA BACTO STONES
vanaf € 5,95 1
HS aqua Bacto Rings
vanaf € 7,95 1
HS AQUA ALGAE CONTROL
vanaf € 9,95 1