Aquarium onderhoud

Wil je graag je een mooi aquarium? Dan is het onderhoud van het aquarium onvermijdelijk. Bodemstofzuiger, algensteker, filtermaterialen en zeezout voor de zoutwateraquaria behoren allemaal tot de categorie aquarium onderhoud.


Onlangs toegevoegd aan onze webshop

Tunze Doc skimmer 9004 DC
€ 199,99 € 169,90 1
Superfish Bonsai Twin tree S
€ 51,00 € 25,90 1
Superfish Bonsai Twin tree M
€ 61,00 € 29,90 1
Jecod DCP 6500
€ 109,90 1
HS Aqua Tubifex FD
vanaf € 3,90 1
Red Sea Energy AB+
vanaf € 14,90 1
JBL Slangaansluitblok
vanaf € 10,90 1
Red Sea DipX
vanaf € 7,90 1
Juwel SmartCam
€ 137,90 1

Waterverversen

Een groot gedeelte van aquarium onderhoud is waterverversingen. De meest efficiënte manier van  water verversen is gebruik te maken van een vuilhevel ook wel bodemstofzuiger of bodemreiniger genoemd. Op deze manier voert u tijdens het aquarium onderhoud twee belangrijke taken uit. Namelijk het water verversen en het reinigen van de bodem/grind in het aquarium. Elk type aquarium is anders en daarom hebben wij inde categorie bodemstofzuiger ook verschillende types voor u geselecteerd. Wij helpen u graag met de juiste keuze voor welk type bodemreinigers het beste geschikt is voor uw aquarium

Algen

Na verloop van tijd kan het aquarium last krijgen van verschillende algen. Tijdens het aquarium onderhoud is het zaak om deze algen te verwijderen. Algen zijn namelijk niet alleen esthetisch niet mooi maar er bestaat ook de kans dat ze de aquariumplanten gaan verstikken. Algen in het aquarium heb je in verschillende soorten. Elke soort alg heeft vaak zijn eigen aanpakt hoe te verwijderen tijdens het aquarium onderhoud. Last van algen in het aquarium? Er is bijna altijd wel een oorzaak te vinden. Wij geven advies op maat hoe en welke algen aan te pakken, en ook hier geld voorkomen is beter dan genezen. Het regelmatig testen van het water geeft inzicht en zo kan een onbalans in de waterwaardes tijdig gesignaleerd worden. Met een betere balans zult u zien dat er minder vaak aquarium onderhoud uitgevoerd hoeft te worden.

Filtermateriaal aquarium

Het vervangen of schoonmaken van het filtermateriaal tijdens het aquariumonderhoud is een belangrijk punt, dit voorkomt dat verzadigde filtermaterialen weer stoffen gaan afgeven aan het water en de kwaliteit van het aquariumwater verslechterd. Filtermaterialen heb je tegenwoordig in heel veel verschillende soorten (en maten), zo kan het soms nuttig zijn om over turfgranulaat te gaan filter om de ph te laten zakken of gebruik actief filterkool om kristalhelder aquariumwater te krijgen. Ben je er niet helemaal zeker van welk type filtermateriaal u moet vervangen tijdens het aquarium onderhoud? neem contact met ons op en wij adviseren u graag.