Blue Life Flux RX - Fluconazole poeder


Blue Life Flux RX is een eenvoudig en effectief middel tegen Bryopsis of groene haaralgen in uw zeewater aquarium. Het is veilig te gebruiken bij koralen en vissen in uw zeewater aquarium.

 

Belangrijk is dat u de eiwitafschuimer in uw aquarium uit zet en stopt met het gebruiken van actieve kool en fosfaatverwijderaar gedurende 72 uur. Dit kan na de 72 uur worden hervat. Let op: altijd nieuwe actieve kool en fosfaatverwijderaar gebruiken.

 

Aanbevolen wordt om een gafzak te gebruiken in uw sump of een snelfilter (beide regelmatig schoonmaken). Voor gebruik is het raadzaam om zo veel mogelijk algen te verwijderen (borstelen en afzuigen) voor optimaal resultaat.

 

Nieuwsgierig wat voor alg u in het het zeeaquarium heeft? Dan nodigen wij u uit om met een sample bij ons langs te komen, zodat wij onder de microscoop kunnen vaststellen om welke soort alg het gaat.


Blue Life Flux RX - Fluconazole poeder

Tegen Bryopsis in het zeeaquarium.

Dosering:

De dosering is 1 (klein) afgestreken maatschepje op 95 liter water.

In geval van overdosering adviseren wij het water te verversen en te filteren over kool.

 

Na een behandeling kan het wel tot vier weken duren tot u resultaat ziet. Daarna pas water verversen en over kool filteren.

 

Blue Life Flux RX is verkrijgbaar in:

2000mg (750 liter)

4000 mg (1500 liter)

€ 14,90

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 werkdagen

Bryopsis bestrijden zeeaquarium

Bryopsis is één van de lastigste plagen die men kan hebben in het zeeaquarium. Omdat Bryopsis eigenlijk geen alg is maar een wier (hogere algen) is u vaak ook niks te verwijten waar deze alg (wier) vandaan komt. Onder een microscoop is erg gemakkelijk te zien of het om bryopsis gaat. Op een vergroting van 200x zijn al kleine kerstboompjes te zien, dit is Bryopsis. 

 

Het bestrijden Bryopsis gaat erg succesvol met Fluconazole, wat in de ruwe grondstof alleen via de dierenarts verkrijgbaar is. Met de komst van Blue Life Flux RX is het nu ook via de aquariumspecialist verkrijgbaar. Overige Blue Life producten