Eheim Algozid

Eheim Algozid is een biocide voor algenbestrijding. Het biedt betrouwbare hulp, zelfs in geval van acute algenplaag, als voorzorgsmaatregel en om de vorming van nieuwe algen te voorkomen. Betrouwbare algenbestrijding voor groene, baard, borstel en blauwgroene algen. 

 

Eheim Algozid is één van de weinige anti algenmiddelen die ook geschikt is voor het gebruik bij garnalen. 

Eheim Algozid

Eheim Algozid, het klinkt als een sprookje maar na het test gebruik staan zelfs wij versteld van opnieuw een top product van Eheim.

 

Een goede dosering is de volgende:

 

  • Normaal gesproken: 10 ml per 100 liter aquariumwater.
  • Als je blauwe algen hebt, 3 ml per 100 liter, drie dagen lang.
  • Als je baardalg hebt, 20 ml per 100 liter en herhaal deze dosering na 3 tot 4 weken.
  • Bij penseelalgen, 20 ml per 100 liter en deze dosering herhalen na 3 tot 4 weken.
  • Preventief gebruik: Elke 3 tot 4 weken 10 ml op 100 liter aquariumwater.
  • Bij juist gebruik niet schadelijk voor aquariumplanten, aquariumvissen en garnalen. (door de afbraak van algen kan het no3 oplopen, daarom bij een al hoge no3 een grote waterwissel vooraf wordt aangeraden. 

 

Verkrijgbaar in 100 en 250ml:

€ 8,90

  • Uitverkocht

Eheim Alzozid niet leverbaar, Frits Kuiper Groningen adviseert u het volgende vervangende product:

Colombo ALGISIN NO ALGAE - Anti alg zoetwater
Dosering: 100 ml is voldoende voor 1000 liter aquariumwater 250 ml is voldoende voor 2500 liter aquariumwater   1 maatschepje van 1ml per 20 liter aquariumwater, eventueel herhalen na 2 weken indien het fosfaatgehalte ... (meer lezen)
vanaf € 7,90 1

Overige Eheim producten

Eheim Algozid
vanaf € 8,90 1

Algen in het aquarium

Heeft u algen in het aquarium? Dan adviseren wij altijd als eerste om de belangrijkste waterwaardes te meten. Algen in het aquarium zijn namelijk ook vaak de oorzaak van een te schoon aquarium. Wanneer u bijvoorbeeld wel no3 aanwezig heeft in het aquarium maar geen po4 kan uw aquariumplant de Co2 niet optimaal omzetten in zuurstof O2 en gaat suikers loslaten. Deze suikers zijn vaak voedingsbronnen voor vervelende algen in het aquarium. Naast de aanwezigheid van no3 en po4 in het aquarium is ijzer (Fe) ook een belangrijk spoorelement voor de juiste groei. Een goede plantengroei betekend over het algemeen een gezond aquarium en geen algen. 

Algen bestrijden in het aquarium

De waterwaardes in het aquarium zijn goed, de micro en macro elementen voor de groei zijn aanwezig maar er zijn toch nog wat algen in het aquarium? Dan is Eheim Algozid een goed en veilig middel om overgebleven algen te bestrijden. Veilig in gebruik en eventueel ook preventief te gebruiken.