bodembedekking aquarium

Bij de inrichting van een mooi aquarium hoort natuurlijk ook een bodembedekking. Waar vroeger alleen maar aquariumgrind en voedingsbodem tot de keuzes behoorde, is de keuze tegenwoordig veel ruimer. Wij hebben een schikking gemaakt tussen bodembedekking zoetwater aquarium en bodembedekking zoutwater aquarium. Wilt u graag wat hulp bij de juiste keuze voor de bodembedekking voor uw aquarium? Wij helpen u graag persoonlijk, neem hier voor contact met ons op.
Nieuwste Frits Kuiper webshop producten

Jecod DCP 6500
€ 109,90 1
HS Aqua Tubifex FD
vanaf € 3,90 1
Red Sea Energy AB+
vanaf € 12,90 1
JBL Slangaansluitblok
vanaf € 10,90 1
Red Sea DipX
vanaf € 7,90 1
Juwel SmartCam
€ 129,90 1
Colombo Aquatest Test Lab
€ 39,95 € 34,90 1

Koraalzand

Een bodembedekking voor het zoutwateraquarium bestaat voornamelijk uit koraalbreuk/koraalzand. Dit heeft niet alleen een decoratieve functie maar bied ook huisvesting voor miljoenen nuttige bacteriën welke in de bodembedekking gaan leven. Deze bacteriën in de bodembedekking gaan er voor zorgen dat in het aquarium een stabiel evenwicht ontstaat. Als bodembedekking voor het zoutwateraquaria is er keuze tussen verschillende korrel groottes welke worden uitgedrukt in het aantal millimeters. 

PH verlagende bodembedekking

Een aquarium aan het opzetten voor garnalen? Kies hier voor de juiste bodembedekking! Het grootste gedeelte van de garnalen houdt van een lage pH. Speciaal daarvoor is de pH verlagende bodembedekking. Hiermee zorg u ervoor dat het vaak te harde water uit de kraan geschikt wordt voor het houden van de meeste garnaalsoorten. Naast pH verlagende bodembedekking voor het aquarium kan er gebruik gemaakt worden van bijvoorbeeld Catappa bladen of kienhout om de pH te verlagen en geschikt te maken voor garnalen.

Welke bodembedekking kopen?

Geen idee welke bodembedekking het beste bij uw aquarium past? Wat voor u het mooiste is of wat het beste bij uw toekomstige vissenbestand past. Wij helpen u uiteraard graag persoonlijk verder. Neem hier voor contact met ons op via het contact formulier, via de chat of via Facebook. Hoeveel bodemdekking nodig voor uw aquarium? Ga uit van ongeveer 5 cm om de planten goed te laten wortelen. Dit kunt u berekenen door de lengte x breedte x 5 de uitkomst delen door 1000 en dan weet u precies hoeveel liter bodembedekking u nodig heeft.