bodembedekking ZOETWATER

Een bodembedekking zoetwater is niet alleen decoratief maar heeft als functie dat de planten goed kunnen wortelen. Een voedingsbodem toevoegen zorgt voor een betere plantengroei. Zo kunnen de planten de voeding goed via de wortels opnemen. Vroeger sprak men alleen over aquariumgrind maar tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten, voor elk wat wils. Heeft u geen idee welke bodembedekking zoetwater voor uw aquarium het beste is, neem gerust contact met ons op 050-3129092 of mail info@fritskuiper.nl

JBL Bodembedekking

JBL AQUABASIS PLUS
Bevat alle essentiële voedingsstoffen, zoals ijzer, mineralen en spoorelementen. Kleibestanddelen fungeren als voedingsdepot dat overtollige voedingsstoffen bindt en bij behoefte weer afgeeft. Werkt minstens 3 jaar. Behoeft ... (meer lezen)
vanaf € 8,90 1
JBL kleiballen kugeln 7 stuks
Zeven balletjes voor wortelbemesting • Voor een langdurige wortelbemesting in bestaande aquaria. • Bevat ijzer en essentiële mineralen in een vorm die planten gemakkelijk kunnen opnemen via de wortels. • Fosfaat- en nitraatv ... (meer lezen)
€ 4,50 1
JBL Manado bodemgrond
Succesvolle plantenverzorging.  De natuurlijke bodemgrond activeert de bodemflora en is optimaal voor de verzorging van planten. De waterneutrale voedingsstofbuffer werkt als een batterij (geeft voedingsstoffen af tot alles is opgelost waarn ... (meer lezen)
vanaf € 4,90 1
JBL Manado Dark
Succesvolle plantenverzorging: De natuurlijke bodemgrond activeert de bodemflora en is optimaal voor de verzorging van planten. De voedingsstoffenbuffer met batterij-effect (geeft voedingsstoffen af totdat hij uitgeput is en kan vervo ... (meer lezen)
vanaf € 9,90 1
JBL PROSCAPE SHRIMPSOIL BEIGE
Soil zonder aanvullende voedingsstoffen voor garnalenaquaria: Speciale bodemgrond voor aquascaping aquaria Ideaal voor garnalen: Door de onthardende werking bijzonder geschikt voor garnalen en andere dieren die de voorkeur geven a ... (meer lezen)
vanaf € 16,45 1
JBL PROSCAPE VOLCANO MINERAL
Bij uitstek geschikt als basis en onderbouw van bodemgronden, daarmee is de JBL proscape volcano mineral een ideale fundatie. Tevens bevordert het poreuze vulkanische gesteente de watercirculatie in de bodem.  De open poriën, die v ... (meer lezen)
vanaf € 9,90 1
JBL Sansibar Dark 5 kg,
Fijne zwarte bodemgrond. JBL Sansibar Dark bestaat uit hetzelfde fijne zand met afgeronde korrels als in de wateren van de siervissen in de landen van herkomst. Bij op de bodem naar voedsel zoekende soorten zoals pantsermeervallen en ... (meer lezen)
€ 9,95 1
JBL Sansibar Grey 5kg
JBL Sansibar Grey 5 kg, fijne grijze bodemgrond. JBL Sansibar Grey bestaat uit hetzelfde fijne zand met afgeronde korrels als in de wateren van de siervissen in de landen van herkomst. Bij op de bodem naar voedsel zoekende soorten zoals ... (meer lezen)
€ 9,95 1
JBL Sansibar orange 5 KG
  JBL Sansibar Orange Fijne, oranjekleurige bodemgrond voor zoet,- en zoutwateraquaria. - Fijne, ongekleurde zandbodem: Bodemgrond voor zoet,- en zoutwateraquaria en terraria. - Vitale plantengroei: Verhindert indring ... (meer lezen)
€ 12,90 1
JBL Sansibar Red 5kg
JBL Sansibar Red 5 kg, fijne rode bodemgrond. JBL Sansibar Red bestaat uit hetzelfde fijne zand met afgeronde korrels als in de wateren van de siervissen in de landen van herkomst. Bij op de bodem naar voedsel zoekende soorten zoals p ... (meer lezen)
€ 12,90 1
JBL Sansibar Snow 5 kg,
 fijne sneeuw witte bodemgrond. JBL Sansibar Snow bestaat uit hetzelfde fijne zand met afgeronde korrels als in de wateren van de siervissen in de landen van herkomst. Bij op de bodem naar voedsel zoekende soorten zoals pantsermeerval ... (meer lezen)
€ 14,90 1
JBL Shrimp Soil brown
De perfecte bodem voor uw aquariumscape als u van plan bent om garnalen te gaan houden.    Soil zonder aanvullende voedingsstoffen voor garnalenaquaria: Speciale bodemgrond voor aquascaping aquaria Door de onthardende werkin ... (meer lezen)
vanaf € 16,45 1

Colombo Flora base bodembedekking

Colombo FloraBase Pro Fijn
FloraBase Pro is een substraat wat de PH van het water stabiliseert rond pH6, hierdoor wordt de natuurlijk CO2 concentratie in het water vanzelf verhoogd. Doordat FloraBase Pro uit een voedingsbodem en afdeklaag bestaat wordt het aanbevolen ... (meer lezen)
vanaf € 7,90 1

Dupla Bodembedekking

DUPLA GROUND
Ground is een kalkvrij, waterneutraal bodemsubstraat. Het geeft planten een veilig houvast en biedt een zeer decoratief effect. De korrelgrootte van 1 - 4 mm is bevorderlijk voor de doorstroming van de bodem. De ronde vorm is optimaal voor b ... (meer lezen)
vanaf € 4,90 1

Jbl bodembedekking

In ons assortiment hebben wij verschillende bodembedekkingen zoetwater van JBL, deze is er in veel verschillende kleuren en soorten. Zo zijn er speciale korrels geschikt om te houden bij garnalen, hier zijn geen metalen aan toegevoegd welke schadelijk zijn voor garnalen. Er is ook zand wat afgerond is wat het weer geschikt maar voor Corrydorassen en overige bodembewoners. Het zand komt naast de verschillende verpakkingsformaten ook in veel verschillende natuurlijke kleuren. 

Colombo Flora base bodembedekking

De bodembedekking van Colombo voor zoetwater is met een speciaal functie ontwikkeld. Deze bodembedekking zorgt dat  het vaak te harde aquariumwater zachter wordt.  De pH wordt door deze bodembedekking dus lager. Een voordeel van een lage pH waarde in het aquarium is dat u veel minder last heeft van draadalg, minder kalk aanslag op de randen van het aquarium. De Colombo Flora base bodembedekking is dus geen bodem die u kunt gebruiken voor vissen met een hoge pH waarde zoals bijvoorbeeld Malawi cichliden. 

Dupla bodembedekking

Dupla is een bodembedekking voor zoetwater welke wij zelf in gebruik hebben in ons aquascape aquarium. Deze kunt u vinden voor bij ons op de  aquariumafdeling. Een natuurlijk ogende bodem van klei, welke kalk arm is, makkelijk te reinigen en een zeer goede prijs kwaliteitsverhouding heeft. Het zorgt voor een luchtige structuur.  De planten kunnen goed wortelen en ademen in tegenstelling tot een te dichte bodem. Een te dichte bodem is vaak de oorzaak van bodemrot in het aquarium. Bodemrot aquarium herkennen? Dit kunt u zien aan gasbelletjes die zich vormen door het rottingsproces en dit tast de wortels van de aquariumplanten aan.