bodembedekking ZOETWATER

Een bodembedekking zoetwater is niet alleen decoratief maar heeft als functie dat de planten goed kunnen wortelen. Een voedingsbodem toevoegen zorgt voor een betere plantengroei. Zo kunnen de planten de voeding goed via de wortels opnemen. Vroeger sprak men alleen over aquariumgrind maar tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten, voor elk wat wils. Heeft u geen idee welke bodembedekking zoetwater voor uw aquarium het beste is, neem gerust contact met ons op 050-3129092 of mail info@fritskuiper.nl

JBL Bodembedekking

Colombo Flora base bodembedekking

Dupla Bodembedekking

DUPLA GROUND
vanaf € 4,90 1

Jbl bodembedekking

In ons assortiment hebben wij verschillende bodembedekkingen zoetwater van JBL, deze is er in veel verschillende kleuren en soorten. Zo zijn er speciale korrels geschikt om te houden bij garnalen, hier zijn geen metalen aan toegevoegd welke schadelijk zijn voor garnalen. Er is ook zand wat afgerond is wat het weer geschikt maar voor Corrydorassen en overige bodembewoners. Het zand komt naast de verschillende verpakkingsformaten ook in veel verschillende natuurlijke kleuren. 

Colombo Flora base bodembedekking

De bodembedekking van Colombo voor zoetwater is met een speciaal functie ontwikkeld. Deze bodembedekking zorgt dat  het vaak te harde aquariumwater zachter wordt.  De pH wordt door deze bodembedekking dus lager. Een voordeel van een lage pH waarde in het aquarium is dat u veel minder last heeft van draadalg, minder kalk aanslag op de randen van het aquarium. De Colombo Flora base bodembedekking is dus geen bodem die u kunt gebruiken voor vissen met een hoge pH waarde zoals bijvoorbeeld Malawi cichliden. 

Dupla bodembedekking

Dupla is een bodembedekking voor zoetwater welke wij zelf in gebruik hebben in ons aquascape aquarium. Deze kunt u vinden voor bij ons op de  aquariumafdeling. Een natuurlijk ogende bodem van klei, welke kalk arm is, makkelijk te reinigen en een zeer goede prijs kwaliteitsverhouding heeft. Het zorgt voor een luchtige structuur.  De planten kunnen goed wortelen en ademen in tegenstelling tot een te dichte bodem. Een te dichte bodem is vaak de oorzaak van bodemrot in het aquarium. Bodemrot aquarium herkennen? Dit kunt u zien aan gasbelletjes die zich vormen door het rottingsproces en dit tast de wortels van de aquariumplanten aan.