bodembedekking ZOETWATER

Bodembedekking voor zoetwater aquaria is niet alleen decoratief, maar heeft ook als functie dat de planten goed kunnen wortelen. Een voedingsbodem toevoegen zorgt voor betere plantengroei, zo kunnen de planten de voeding goed via de wortels opnemen. Vroeger sprak men alleen over aquariumgrind, maar tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten, voor ieder wat wils. Heeft u geen idee welke bodembedekking zoetwater voor uw aquarium het beste is? Neem gerust contact met ons op 050-3129092 of mail info@fritskuiper.nl

JBL Bodembedekking

JBL AQUABASIS PLUS
  Voeding voor aquariumplanten Gezonde planten zijn voor elk aquarium van belang. Planten verzorgen het aquarium met essentiële zuurstof voor de aquariumbewoners, voorkomen algen en verwijderen problematische stoffen.   ... (meer lezen)
vanaf € 8,90 1
JBL kleiballen kugeln 7 stuks
Zeven balletjes voor wortelbemesting • Voor een langdurige wortelbemesting in bestaande aquaria. • Bevat ijzer en essentiële mineralen in een vorm die planten gemakkelijk kunnen opnemen via de wortels. • Fosfaat- en nitraatv ... (meer lezen)
€ 3,90 1
JBL Manado bodemgrond
Succesvolle plantenverzorging.  De natuurlijke bodemgrond activeert de bodemflora en is optimaal voor de verzorging van planten. De waterneutrale voedingsstofbuffer werkt als een batterij (geeft voedingsstoffen af tot alles is opgelost waarn ... (meer lezen)
vanaf € 4,90 1
JBL Manado Dark
Succesvolle plantenverzorging: De natuurlijke bodemgrond activeert de bodemflora en is optimaal voor de verzorging van planten. De voedingsstoffenbuffer met batterij-effect (geeft voedingsstoffen af totdat hij uitgeput is en kan vervo ... (meer lezen)
vanaf € 9,90 1
JBL PROSCAPE SHRIMPSOIL BEIGE 9 LITER
Soil zonder aanvullende voedingsstoffen voor garnalenaquaria: Speciale bodemgrond voor aquascaping aquaria Ideaal voor garnalen: Door de onthardende werking bijzonder geschikt voor garnalen en andere dieren die de voorkeur geven aan zacht ... (meer lezen)
€ 36,90 1
JBL PROSCAPE VOLCANO MINERAL
  Als u zware stenen en hout op uw bodemgrond wilt plaatsen, kent u het probleem dat de stenen of het hout niet stabiel zijn en in de grond wegzakken.  De hele structuur kan dan zelfs instabiel worden en omvallen.  Professio ... (meer lezen)
vanaf € 9,90 1
JBL Sansibar Dark
De fijne zandkorrels vormen een dichte bodemlaag, die voorkomt dat molm en ander vuil zich vastzetten, zodat  verrottingsprocessen die de plantengroei kunnen afremmen niet plaatsvinden. Voor weelderig groeiende planten adviseren wij om de bo ... (meer lezen)
vanaf € 11,90 1
JBL Sansibar Grey
De fijne zandkorrels vormen een dichte bodemlaag, die voorkomt dat molm en ander vuil zich vastzetten, zodat  verrottingsprocessen die de plantengroei kunnen afremmen niet plaatsvinden. Voor weelderig groeiende planten adviseren wij om de bo ... (meer lezen)
vanaf € 11,90 1
JBL Sansibar orange
  - Fijne, ongekleurde zandbodem: Bodemgrond voor zoet,- en zoutwateraquaria en terraria. - Vitale plantengroei: Verhindert indringen van molm en andere soorten afval door fijne korrelgrootte en dichte opslag. - Voorkomt bes ... (meer lezen)
vanaf € 12,90 1
JBL Sansibar Red
JBL Sansibar Red 5 kg, fijne rode bodemgrond. Sansibar heeft totaal geen invloed op de waterkwaliteit. JBL Sansibar is ongeschikt voor bodemverwarmingskabels. Sansibar is vooraf gereinigd, maar het beste is om voorgebruik het zand even te ... (meer lezen)
vanaf € 12,90 1
JBL Sansibar Snow
De fijne zandkorrels vormen een dichte bodemlaag, die voorkomt dat molm en ander vuil zich vastzetten, zodat  verrottingsprocessen die de plantengroei kunnen afremmen niet plaatsvinden. Voor weelderig groeiende planten adviseren wij om de bo ... (meer lezen)
vanaf € 14,90 1
JBL Shrimp Soil brown
De perfecte bodem voor uw aquariumscape als u van plan bent om garnalen te gaan houden.    Soil zonder aanvullende voedingsstoffen voor garnalenaquaria: Speciale bodemgrond voor aquascaping aquaria Door de onthardende werkin ... (meer lezen)
vanaf € 16,45 1

Colombo Flora base bodembedekking

Colombo FloraBase Pro Fijn
  FloraBase verlaagt de pH van het water en is niet geschikt voor vissen die een hoge pH waarde nodig hebben FloraBase voorkomt pH schommelingen wat de gezondheid van de vissen sterk bevordert Zorgt voor goede doorstroming v ... (meer lezen)
vanaf € 7,90 1

Dupla Bodembedekking

DUPLA GROUND
Ground is een kalkvrij, waterneutraal bodemsubstraat. Het geeft planten een veilig houvast en biedt een zeer decoratief effect. De korrelgrootte van 1 - 4 mm is bevorderlijk voor de doorstroming van de bodem. De ronde vorm is optimaal voor b ... (meer lezen)
vanaf € 4,90 1

Jbl bodembedekking

In ons assortiment hebben wij verschillende bodembedekkingen zoetwater van JBL, deze zijn er in veel verschillende kleuren en soorten. Zo zijn er speciale korrels geschikt voor het houden van garnalen. Hier zijn geen metalen aan toegevoegd die schadelijk zijn voor garnalen. Er is ook afgerond zand dat geschikt is voor Corydorassen en overige bodembewoners. Het zand is naast de verschillende verpakkingsformaten ook in veel verschillende natuurlijke kleuren. 

Colombo Flora base bodembedekking

De bodembedekking van Colombo voor zoetwater is met een speciale functie ontwikkeld. Deze bodembedekking zorgt dat  het vaak te harde aquariumwater zachter wordt.  De pH wordt door deze bodembedekking dus lager. Een voordeel van een lage pH waarde in het aquarium is dat u veel minder last heeft van draadalg en minder kalkaanslag krijgt op de randen van het aquarium. De Colombo Flora Base bodembedekking is dus geen bodem die u kunt gebruiken voor vissen die een hoge pH waarde nodig hebben, zoals Malawi cichliden. 

Dupla bodembedekking

Dupla is een bodembedekking voor zoetwater welke wij zelf in gebruik hebben in ons aquascape aquarium. Deze kunt u vinden bij ons op de  zoetwater aquariumafdeling. Een natuurlijk ogende bodem van klei, die kalkarm is, makkelijk te reinigen en een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Het zorgt voor een luchtige structuur.  De planten kunnen goed wortelen en ademen in tegenstelling tot een te dichte bodem. Een te dichte bodem is vaak de oorzaak van bodemrot in het aquarium. Bodemrot aquarium herkennen? Dit kunt u zien aan gasbelletjes die zich vormen door het rottingsproces en dit tast de wortels van de aquariumplanten aan.