Koraalzand zeeaquarium

Frits Kuiper Groningen heeft voor u een selectie gemaakt van verschillende soorten koraalzand voor het zeeaquarium. Zo is er de keuze voor grote stukken koraalbreuk, hier kunnen bewoners bijvoorbeeld nesten van maken. Levend zand zit ook in het assortiment wat er weer voor zorgt dat er in het aquarium een stabiel evenwicht ontstaat. Geen idee wat de beste keuze is voor uw aquarium? Neem contact met ons op via de chat of het contact formulier.


Aqua medic koraalzand

Aqua Medic Bali Sand - 0,5 - 1,2 mm
  -    Natuurlijk product, zonder toevoegingen -    Bevordert de afbraak van Detritus -    Geschikt voor gebruik in zeewater aquaria -    Voor gebruik goed uitspoelen Bali Sand is geschikt voor ongewervelden zo ... (meer lezen)
vanaf € 11,90 1
Aqua Medic Bali sand 2 - 3 mm
  Natuurlijk product, zonder toevoegingen Bevordert de afbraak van Detritus Geschikt voor gebruik in zeewater aquaria Voor gebruik goed uitspoelen   Bali Sand is geschikt voor ongewervelden ... (meer lezen)
vanaf € 11,90 1
Aqua Medic Coral Sand 0-1mm
Aqua Medic koraalzand is verkrijgbaar in 5 en 10kg zakken
vanaf € 11,50 1
Aqua Medic Coral Sand 10 - 29 mm koraalbreuk
Aqua Medic Coral Sand 10 - 29 mm is verkrijgbaar in 5 en 10kg zakken
vanaf € 11,50 1
Aqua Medic Coral Sand 2-5 mm koraalzand
Aqua Medic Coral Sand 2-5 mm is verkrijgbaar in 5 en kg zakken
vanaf € 11,50 1

Red Sea live sand

Red Sea live ocean white sand 10 kg
  Voordelen Red Sea Live Reef Base Helpt een stabiele pH waarde van 8,2-8,3 te behouden. Versneld het rijpingsproces van onder andere uw koralen Jong ecologisch verantwoord gewonnen koraal Verpakt in gesterilis ... (meer lezen)
€ 35,90 1
Red Sea Live Reef Pink 10KG levend zand
    Premium Aragonite voor zee- en rifaquariums. Premium kwaliteit, natuurlijk aragonite, hoog in essentiële elementen. Bevordert de stabilisatie van de pH en Alkaliniteit (KH). Makkelijk in gebruik, ideaal voo ... (meer lezen)
€ 35,90 1

Caribsea levend zand

Caribsea - Ocean Direct 0,1-1mm 9,07 kg levend zan
Ocean Direct™ - is anders dan alle andere soorten levendzand die verkrijgbaar zijn. Dit zand maakt gebruik van Sea Breathe laser technologie; welke echt levend zand met de originele bacteriën behoud. Elke zak Ocean Direct™ ademt en leeft en ... (meer lezen)
€ 29,90 1
Caribsea Live sand 2.25 kg 0,1-1mm Ocean Direct ar
Dit substraat is anders dan al het andere levend zand op de markt. Ocean Direct ™ maakt gebruik van "Sea Breathe" technologie. Dit zorgt ervoor dat echt levend zand zijn eigen originele bacteriën behoudt. Elke ademende zak van Ocean Direct ™ ... (meer lezen)
€ 9,90 1
CaribSea Special Grade 1-2mm levend zand grof
Levend Zand Koraalzand voorzien van "levende" bacteriën. Deze substraten bevatten milioenen levende bacteriën om een aquarium snel op te starten of een boost te geven aan een bestaand aquarium.   CaribSea Levend zand ... (meer lezen)
€ 35,90 1

Calcean Oolistic Aragonite zand

Calcean Coarse Oolitic Aragonite wit (0,5-1mm) 4,5
Calcean Oolitic Aragonite is een puur Oolitisch Aragonietzand dat wordt verzameld uit de kristalheldere oceanen van de Bahama's. Calcean Oolitic Aragonite zand is ideaal voor zee-,rif- of Afrikaanse Cichliden aquaria.   Ca ... (meer lezen)
€ 12,90 1
Calcean Coarse Oolitic Aragonite wit (1-2 mm)
Calcean Oolitic Aragonite is een puur Oolitisch Aragonietzand dat wordt verzameld uit de kristalheldere oceanen van de Bahama's. Calcean Oolitic Aragonite zand is ideaal voor zee-,rif- of Afrikaanse Cichliden aquaria.   Ca ... (meer lezen)
vanaf € 13,90 1
Calcean Oolitic Aragonite Onyx Black (0,5 -1 mm)
Calcean Oolitic Aragonite is een puur Oolitisch Aragonietzand dat wordt verzameld uit de kristalheldere oceanen van de Bahama's. Calcean Oolitic Aragonite zand is ideaal voor zee-,rif- of Afrikaanse Cichliden aquaria.   Ca ... (meer lezen)
vanaf € 14,90 1

Koraalzand eigenschappen

Als bodembedekking voor uw zeeaquarium kiest u natuurlijk voor het beste koraalzand. De eigenschap van koraalzand is dat het een zeer groot oppervlakte bied. Hier vestigen zich miljoenen nuttige bacteriën die er op hun beurt voor zorgen dat het aquarium stabiele waterwaardes krijgt. Deze bacteriën leven van detritus wat een afvalproduct is van de vissen, koralen en ongewervelden. Naast dat koraalzand de huisvesting bied aan de voor ons onzichtbare bacteriën bied het ook huisvesting voor bewoners van het aquarium. Denk hier bij aan Lipvissen die in het koraalzand slapen, kokerwormen die hun koker in het koraalzand bouwen of wat dacht u van een prachtig symbiose koppel Gobi en Pistoolgarnaal. 


Levend koraalzand

Zoals hier boven beschreven bij koraalzand eigenschappen bestaat er ook koraalzand met al een hele goede eigenschap, levend koraalzand! Dit koraalzand is al voorzien van miljoenen denitrificerende bacteriën, wat zorgt voor een snellere opstart van het zeeaquarium. Het zand kan zelfs de balans herstellen wanneer er onbalans in het zeeaquarium is. Vaak uit onbalans zich in Cyano (rodeflap). Levend zand kan altijd worden toegevoegd aan het zeeaquarium, wij adviseren echter altijd om eerst de stenen te plaatsen en dan pas (na minimaal 2 weken) het levend zand.


Koraalzand kopen Groningen

Het mooiste koraalzand koop u gemakkelijk online of haalt u bij ons in de winkel bij Frits Kuiper in Groningen. Aan de hand van de wensen en de afmeting van uw zeeaquarium kunnen wij u een passend advies geven. Zo voorkomt u dat u met het verkeerde koraalzand of moet misschien wel veel te veel (of te weinig) koraalzand de deur uit gaat. Bij online koraalzand aankopen, u kan altijd een berichtje sturen naar ons via de mail, chat of Facebook zodat wij u persoonlijk verder kunnen helpen met de juiste keuze.