Koraalzand zeeaquarium

Frits Kuiper Groningen heeft voor u een selectie gemaakt van verschillende soorten koraalzand voor het zeeaquarium. Zo is er de keuze voor grote stukken koraalbreuk, hier kunnen bewoners bijvoorbeeld nesten van maken. Levend zand zit ook in het assortiment wat er weer voor zorgt dat er in het aquarium een stabiel evenwicht ontstaat. Geen idee wat de beste keuze is voor uw aquarium? Neem contact met ons op via de chat of het contact formulier.

Aqua medic koraalzand

Red Sea live sand

Caribsea levend zand

Koraalzand eigenschappen

Als bodembedekking voor uw zeeaquarium kiest u natuurlijk voor het beste koraalzand. De eigenschap van koraalzand is dat het een zeer groot oppervlakte bied. Hier vestigen zich miljoenen nuttige bacteriën die er op hun beurt voor zorgen dat het aquarium stabiele waterwaardes krijgt. Deze bacteriën leven van detritus  wat een afvalproduct is van de vissen, koralen en ongewervelden. Naast dat Koraalzand de huisvesting bied aan de voor ons onzichtbare bacteriën bied het ook huisvesting voor bewoners van het aquarium. Denk hier bij aan lipvissen die in het koraalzand slapen, kokerwormen die hun koker in het koraalzand bouwen of wat dacht u van een prachtig symbiose koppel gobi en pistoolgarnaal. 

Levend koraalzand

Zoals hier boven beschreven bij koraalzand eigenschappen bestaat er ook koraalzand met al een hele goede eigenschap, levend koraalzand! Dit koraalzand is al voorzien van miljoenen denitrificerende bacteriën, wat zorgt voor een snellere opstart van het zeeaquarium. Het zand kan zelfs de balans herstellen wanneer er onbalans in het zeeaquarium is. Vaak uit onbalans zich in cyano (rodeflap). Levend zand kan altijd worden toegevoegd aan het zeeaquarium, wij adviseren echter altijd om eerst de stenen te plaatsen en dan pas (na minimaal 2 weken) het levend zand.

Koraalzand kopen Groningen

Het mooiste koraalzand koop u gemakkelijk online of haalt u bij ons in de winkel Frits Kuiper Groningen. Aan de hand van de wensen en de afmeting van uw zeeaquarium kunnen wij u een passend advies geven. Zo voorkomt u dat u met het verkeerde koraalzand of moet misschien wel veel te veel (of te weinig) koraalzand de deur uit gaat. Bij online koraalzand aankopen, u kan altijd een berichtje sturen naar ons via de mail, chat of Facebook zodat wij u persoonlijk verder kunnen helpen met de juiste keuze.