Koraalzand zeeaquarium

Frits Kuiper Groningen heeft voor u een selectie gemaakt van verschillende soorten koraalzand voor het zeeaquarium. Zo is er de keuze voor grote stukken koraalbreuk, hier kunnen bewoners bijvoorbeeld nesten van maken. Levend zand zit ook in het assortiment wat er weer voor zorgt dat er in het aquarium een stabiel evenwicht ontstaat. Geen idee wat de beste keuze is voor uw aquarium? Neem contact met ons op via de chat of het contact formulier.

Aqua medic koraalzand

Aqua Medic Bali Sand - 0,5 - 1,2 mm
Bali Sand is een heel zuivere kalksteen dat bestaat uit 98 % Calcium carbonaat en diverse zeoliet-achtige mineralen. Door zijn textuur en het zeer witte uiterlijk is het ideaal voor zeewater aquaria. -    Natuurlijk product, zonder to ... (meer lezen)
vanaf € 11,90 1
Aqua Medic Bali sand 2 - 3 mm
Bali Sand is een heel zuivere kalksteen dat bestaat uit 98 % Calcium carbonaat en diverse zeoliet-achtige mineralen. Door zijn textuur en het zeer witte uiterlijk is het ideaal voor zeewater aquaria. -    Natuurlijk product, zonder to ... (meer lezen)
vanaf € 11,90 1
Aqua Medic Coral Sand 0-1mm
Aqua Medic koraalzand is verkrijgbaar in 5 en 10kg zakken
vanaf € 11,50 1
Aqua Medic Coral Sand 10 - 29 mm koraalbreuk
Aqua Medic Coral Sand 10 - 29 mm is verkrijgbaar in 5 en 10kg zakken
vanaf € 11,50 1
Aqua Medic Coral Sand 2-5 mm koraalzand
Aqua Medic Coral Sand 2-5 mm is verkrijgbaar in 5 en kg zakken
vanaf € 11,50 1

Red Sea live sand

Red Sea live ocean white sand 10 kg
Red Sea Live Ocean White / Red Sea levend zand Red Sea Reef Base is een nieuw jong ecologisch gewonnen koraalbodem. Red Sea 's Reef Base en Base live wordt in de Bahama's verzameld en ondergaat een ... Red Sea Live Ocean White / Red S ... (meer lezen)
€ 29,90 1
Red Sea Live Reef Pink 10KG levend zand
  Red Sea Live Reef Pink Levend zand/bodem substraat van het merk Red Sea. Bevorderd de opstart van het aquarium gezien het feit dat het zand is voorzien van de nodige goede bacterien. Premium Aragonite voor zee- en rifaquar ... (meer lezen)
€ 29,90 1

Caribsea levend zand

Caribsea - Ocean Direct 0,1-1mm 9,07 kg levend zan
Ocean Direct™ - is anders dan alle andere soorten levendzand die verkrijgbaar zijn. Dit zand maakt gebruik van Sea Breathe laser technologie; welke echt levend zand met de originele bacteriën behoud. Elke zak Ocean Direct™ ademt en leeft en ... (meer lezen)
€ 26,90 1
Caribsea Live sand 2.25 kg 0,1-1mm Ocean Direct ar
Dit substraat is anders dan al het andere levend zand op de markt. Ocean Direct ™ maakt gebruik van "Sea Breathe" technologie. Dit zorgt ervoor dat echt levend zand zijn eigen originele bacteriën behoudt. Elke ademende zak van Ocean Direct ™ ... (meer lezen)
€ 9,90 1
CaribSea Special Grade 1-2mm levend zand grof
Levend Zand Koraalzand voorzien van "levende" bacteriën. Deze substraten bevatten milioenen levende bacteriën om een aquarium snel op te starten of een boost te geven aan een bestaand aquarium.   CaribSea Levend zand ... (meer lezen)
€ 35,90 1

Koraalzand eigenschappen

Als bodembedekking voor uw zeeaquarium kiest u natuurlijk voor het beste koraalzand. De eigenschap van koraalzand is dat het een zeer groot oppervlakte bied. Hier vestigen zich miljoenen nuttige bacteriën die er op hun beurt voor zorgen dat het aquarium stabiele waterwaardes krijgt. Deze bacteriën leven van detritus  wat een afvalproduct is van de vissen, koralen en ongewervelden. Naast dat Koraalzand de huisvesting bied aan de voor ons onzichtbare bacteriën bied het ook huisvesting voor bewoners van het aquarium. Denk hier bij aan lipvissen die in het koraalzand slapen, kokerwormen die hun koker in het koraalzand bouwen of wat dacht u van een prachtig symbiose koppel gobi en pistoolgarnaal. 

Levend koraalzand

Zoals hier boven beschreven bij koraalzand eigenschappen bestaat er ook koraalzand met al een hele goede eigenschap, levend koraalzand! Dit koraalzand is al voorzien van miljoenen denitrificerende bacteriën, wat zorgt voor een snellere opstart van het zeeaquarium. Het zand kan zelfs de balans herstellen wanneer er onbalans in het zeeaquarium is. Vaak uit onbalans zich in cyano (rodeflap). Levend zand kan altijd worden toegevoegd aan het zeeaquarium, wij adviseren echter altijd om eerst de stenen te plaatsen en dan pas (na minimaal 2 weken) het levend zand.

Koraalzand kopen Groningen

Het mooiste koraalzand koop u gemakkelijk online of haalt u bij ons in de winkel Frits Kuiper Groningen. Aan de hand van de wensen en de afmeting van uw zeeaquarium kunnen wij u een passend advies geven. Zo voorkomt u dat u met het verkeerde koraalzand of moet misschien wel veel te veel (of te weinig) koraalzand de deur uit gaat. Bij online koraalzand aankopen, u kan altijd een berichtje sturen naar ons via de mail, chat of Facebook zodat wij u persoonlijk verder kunnen helpen met de juiste keuze.