aquarium Filtermaterialen

Elk aquarium heeft zijn eigen problemen of behoeften, daarom is er ook voor elk type aquarium verschillend aquarium filtermateriaal wat in de verschillende situaties het beste werkt. 

 

zoekt u nou juist iets wat het water wat geler maakt (het dark water effect) voor vissen die graag een wat lagere pH willen hebben (zuurder water) of wilt u nou juist het gele van de verkleuring van het kienhout uit het water filteren. Welke filtermateriaal is voor u het meest geschikt? Neem contact met ons op via de telefoon/mail of via het contact formulier. 

HS aqua filtermaterialen

HS AQUA ALGAE CONTROL
HS aqua Algae Control is een absorberend, natuurlijk filtermateriaal, wat algenvoedingsstoffen opneemt en daardoor de voeding voor de algen onttrekt. Het gevolg is schoon en helder water met gereduceerde algengroei tot 3 maanden lang. Spoel ... (meer lezen)
vanaf € 9,95 1
HS aqua Bacto Rings
HS aqua Bacto Rings is een ideaal aanhechtingssubstraat voor nuttige, waterzuiverende bacteriën. Door de poreuze structuur van het materiaal kunnen er meer nuttige bacteriën zich erop aanhechten, zodat met minder filtervolume meer water gezu ... (meer lezen)
vanaf € 7,95 1
HS AQUA BACTO STONES
HS aqua Bacto Stones is een biologisch werkend filtermateriaal van natuurlijke oorsprong met een enorm grote oppervlakte. Het materiaal is in staat zowel aeroob als ook anaeroob afvalstoffen te verwerken. Hierdoor ontstaat een betere waterzu ... (meer lezen)
vanaf € 5,95 1
HS AQUA CARBON ACTIVE
HS aqua Carbon Active verwijdert organische stoffen, opgeloste afvalproducten, kleurstoffen, eiwitten en giftige gassen zoals chloor. Het maakt het water kristalhelder. Actieve filterkool is toepasbaar in elk type filtersysteem.   ... (meer lezen)
vanaf € 6,95 1
HS AQUA CARBON SUPER ACTIVE L
HS aqua Carbon Superactive  L verwijdert organische stoffen, opgeloste afvalproducten, kleurstoffen, reukstoffen, eiwitten, giftige gassen zoals chloor, etc. Door het enorme opnamevermogen en de lange werkingsduur (tot wel 6 maand) is HS aqu ... (meer lezen)
vanaf € 10,90 1
HS AQUA CARBON SUPER ACTIVE S
HS aqua Carbon Superactive S verwijdert organische stoffen, opgeloste afvalproducten, kleurstoffen, reukstoffen, eiwitten, giftige gassen zoals chloor, et cetera. Door het enorme opnamevermogen en de lange werkingsduur (tot wel 6 maanden) is ... (meer lezen)
vanaf € 10,90 1
HS AQUA CERAMIC RINGS 1 L
De keramische buisjes bevorderen een goede biologische filtering voor zowel aquaria als vijvers. Binnen korte tijd vormen zich nitrificerende bacteriën op het oppervlak van de buisjes, waardoor een natuurlijke verwerking van het afval van de ... (meer lezen)
€ 9,90 1
HS AQUA TOROGRAN 1 L
HS aqua Torogran geeft aquariumwater het zwartwatereffect. Vissen en planten voelen zich hierdoor prettig, omdat dit overeenkomt met hun oorspronkelijke milieu. Door de structuur van het granulaat wordt het water optimaal aangezuurd. Ook bru ... (meer lezen)
€ 6,95 1
HS AQUA ZEOLITE
HS Aqua Zeoliet is een natuurlijk filtermateriaal dat ammoniak, nitriet, nitraten en fosfaten absorbeert. Zeoliet heeft de eigenschap dat het algengroei verminderd. Je gebruikt 1 liter HS Aqua Zeoliet op 200 liter water. Zeoliet heeft een ab ... (meer lezen)
vanaf € 5,90 1

Superfish filtermaterialen

Superfish MICRO PAD 120X30CM
Micro Filter pad van 30x 120 cm. ca 2 cm dik. Ideaal in gebruik met heel veel verschillende functies.
€ 7,90 1
Superfish witte filterwatten
  Superfish witte filterwatten 250g Fijne filterwatten toepasbaar in elk type filter. Ideaal voor het verwijderen van de fijnste vuildeeltjes en organische verontreiniging.   Verkrijgbaar  in de volgende verpakkingen: ... (meer lezen)
vanaf € 2,50 1
Superfish Filter Foam 50x50x5cm Grof
  Filterschuim voor alle soorten vijverfilters. Voor het filteren van vuildeeltjes en organische verontreinigingen. Handig op maat te knippen.  Filterschuim is gemakkelijk schoon te maken.  ... (meer lezen)
€ 11,90 1
Superfish Filter foam 50x50x5cm fijn
  Superfish Filter Foam 50x50x5cm Fijn Voor het filteren van vuildeeltjes en organische verontreinigingen. Handig op maat te knippen. Filterschuim is gemakkelijk schoon te maken. ... (meer lezen)
€ 11,90 1
Superfish groene filterwatten grof
Superfish groene filterwatten Grove filterwatten toepasbaar in elk type filter. Ideaal voor het verwijderen van vuildeeltjes en organische verontreiniging. - Ideaal voor het verwijderen van vuildeeltjes en organische verontreinigin ... (meer lezen)
vanaf € 2,90 1
Superfish Filter Foam 100x10x10cm
Voor het filteren van vuildeeltjes en organische verontreinigingen. In handig op maat te knippen.  Filterschuim is gemakkelijk schoon te maken.  ... (meer lezen)
€ 9,90 1
Superfish phos pad 45x25cm
SuperFish Phosphate Pad 25x45 cm. Absorbeert fosfaat (PO4), hoge fosfaatgehaltes stimuleren de algengroei. Geschikt voor zoet- en zeewateraquaria. Geschikt voor alle soorten binnen en buitenfilters. Afmetingen: 45 x 25 cm. Gemakkelijk in de ... (meer lezen)
€ 5,90 1
SUPERFISH NITRATE PAD - 45X25CM
  Absorbeert nitriet (NO2) en nitraat (NO3) d.m.v. natuurlijke aerobe bacteriën. Nitriet is giftig voor vissen en nitraat veroorzaak algengroei. Geschikt voor alle soorten binnen en buitenfilters.   Gemakkelijk in de ... (meer lezen)
€ 5,90 1
Superfish ammonia pad 45x25cm
De Superfish Filtermat Ammonium is een ammonia pad met een afmeting van 45 x 25 cm en kan eenvoudig op maat worden geknipt waardoor het voor elk type filter geschikt wordt. De Superfish Filtermat Ammonium absorbeert ammonium en andere giftig ... (meer lezen)
€ 5,90 1
Superfish carbon pad 45x25cm
Speciale Filtermat, handig op maat te knippen voor ieder soort filter.  Unieke werking!  - Carbon filtermat absorbeert kleur- en giftige stoffen uit het water terwijl de pH-waarde neutraal blijft - Voor helder en gezond wate ... (meer lezen)
€ 5,90 1
Superfish micro pad 45x25cm
De Superfish Micro Pad filtermat verwijdert fijne vuildeeltjes die schadelijk kunnen zijn, ideaal als pre-filter. Het verbeterd de waterkwaliteit en is geschikt voor zoet- en zeewateraquaria. ... (meer lezen)
€ 3,90 1
Superfish crystal clear media
  Superfish Crystal clear media Glashelder en gezond water met minimale algengroei. Dit unieke filtermedium bestaat uit een combinatie van Norit actieve kool, Zeoliet, Cleanwater en actieve Alumina. Het verwijderd kle ... (meer lezen)
vanaf € 5,90 1
Superfish Super actief kool carbon
Superfish Super actief kool Norit actieve filterkool voor maximale filter performance. De actieve kool absorbeert schadelijke stoffen in het water en is phosfaat vrij. verkrijgbaar in 500, 1000 en 2000 ml ... (meer lezen)
vanaf € 5,90 1
Superfish clean ball
Clean ball voor glashelder water en ter preventie van algen. Het unieke filtermedium in de clean ball bestaat uit cleanwater en zeoliet. Dit verwijdert nitraat en ammoniak en reduceert de algengroei. Vervang maandelijks de c ... (meer lezen)
€ 3,90 1
Superfish crystal max media
Superfish CrystalMax is een uiterst poreus filtermedium gemaakt uit glas met unieke eigenschappen en een extreem groot oppervlakte voor micro-organismen (275m² per liter inhoud). Door de snelle hechting werkt het als een spons voor micro-org ... (meer lezen)
vanaf € 4,90 1

Superfish filter cartridges

JBL filtermedia

JBL NitratEX
-Voorkomen en bestrijden van ongewenste algen: Filtermassa voor aquariumfilters ten behoeve van een snelle nitraatverwijdering. -Gebruik: Vul de universele filterzak met de filtermassa en plaats in het filter. -Meerdere malen te ge ... (meer lezen)
€ 12,90 1
JBL PhosEx ultra
-Verwijdering van fosfaat uit aquaria: Filtermassa voor gebruik in aquariumfilters. -Gebruik: Vul de universele filterzak met de filtermassa en plaats in het filter. -Onoplosbare ijzerverbinding: Geeft geen stoffen aan het water af ... (meer lezen)
€ 12,90 1
JBL Silicatex Rapid
Silicaat (silica, SiO₂) is de oorzaak van kiezelalgen in het aquarium. Vaak bevat leidingwater verhoogde hoeveelheden silicaat dat problemen met kiezelwieren kan veroorzaken. Dit filtermateriaal bindt silicaat duurzaam en voorkomt daardoo ... (meer lezen)
€ 22,90 1
JBL TORMEC ADSORPTIETURFGRANULAAT 1000ML 1l
JBL TORMEC ADSORPTIETURFGRANULAAT 1000ML 1l   2 componenten pellets voor een snelle en lang aanhoudende werking. Verlaagt de KH (carbonaathardheid) en pH (zuurgraad) van water. Geeft het water een lichte, op barnsteen lijkende gele ... (meer lezen)
€ 6,30 1

Red sea filtermaterialen/filtercups/gafzakken

DvH Aquatics Media Cups
Filter mediacups t.b.v. Red sea reefer aquaria. Ter vervanging van de Red Sea gafzakken.    Kunnen naar wens gevuld worden met diverse filtermedia.   Passende in de Red sea reefer aquaria. DVH Aquatics M ... (meer lezen)
€ 21,50 1
Red Sea 225 micron Thin-mesh filter bag
Je kunt het ook gebruiken als houder voor verschillende soorten media. Gemakkelijk te reinigen.   Geschikt voor de redsea Reefer aquaria ... (meer lezen)
€ 8,90 1
Red Sea Filter Media Cup
Dit is een “stand alone” product wat we ook gebruiken in onze nieuwe Reefer aquaria en is een perfecte aanvulling op de bestaande Reefer aquaria. De 4” diameter maakt de cup ook geschikt voor veel andere aquariums.  ... (meer lezen)
€ 17,95 1
REEF SPEC Carbon (Red Sea)
Carbon (kool) is de ultieme keuze voor de marine & rifaquaria vanwege zijn unieke technische kenmerken . Red Sea REEF - SPEC ™ Carbon korrelgrootte en de micro / macro- poreuze structuur, zorgt voor een zeer hoge adsorptie capaciteit en s ... (meer lezen)
vanaf € 8,90 1

Bluemarine gafzak(houder) / filter sock's

Blue Marine Filter Sock Bracket gafzakhouder
  De filter sock Bracket is de houder voor de Blue Marine filter sock ... (meer lezen)
€ 16,25 1
Blue Marine Filter Sock gafzak
De hoge kwaliteit gafzak van Blue Marine is ideaal omdat deze uitwasbaar is. Deze filter sock is gemaakt van hoge kwaliteit materialen. Gebruik deze filter sock in combinatie met de filter sock bracket.
€ 7,25 1

Dvh Gafzakken/filtersokken

DvH Gafzak 18cm nylon 200micron
Filtersokken/gafzakken zijn de meest effectieve en gemakkelijkste manier van mechanische filtering. Ze verwijderen de kleinste deeltjes uit het aquariumwater. Te plaatsen in een houder in de bioloog/sump of in de Mount.   ... (meer lezen)
€ 10,90 1
DvH Gafzak houder
De DvH Gafzak houder is geschikt voor stoffen en nylon gafzakken.   Hiernaast kan de DvH Aquatic Gafzak Houder zowel voor gafzakken worden gebruikt met een diameter van 10 en 18 cm. Specificaties:  Zeer eenvoudig te i ... (meer lezen)
€ 20,95 1
DvH Gafzak Stof 10 cm, 200 micron
Filtersokken/gafzakken zijn de meest effectieve en gemakkelijkste manier van mechanische filtering. Ze verwijderen de kleinste deeltjes uit het aquariumwater. Te plaatsen in een houder in de bioloog/sump of in de Mount
€ 7,90 1
DvH gafzak stof 18cm
  Verkrijgbaar in 200 en 350 micron, stof of nylon en in 10 cm of 18 cm.   ... (meer lezen)
€ 9,90 1

Seachem filtermedia

Seachem Phosguard
PhosGuard heeft een grote capaciteit en is een efficiënt filtratie product voor het verwijderen van fosfaten en silicaten uit zeewater of zoetwater aquariums. PhosGuard is parelvormig voor optimale waterstroom karakteristieken en heeft een u ... (meer lezen)
vanaf € 10,90 1
Seachem Purigen
Purigen™ is een eersteklas synthetisch absorptie middel dat anders is dan andere filtratie producten. Het is GEEN mix van ionen uitwisselaars of andere absorptie middelen, maar een uniek macroporeus synthetisch polymeer dat oplosbare en niet ... (meer lezen)
vanaf € 11,90 1

filtermaterialen aquaria div.

AQUA MEDIC CARBOLIT 4 MM PELLETS
Actieve kool korrels voor zoet- en zeewateraquaria   Onze producten: Zoetwater Zeewater PVC carbolit Actieve kool korrels voor zoet- en zeewateraquaria   carbolit is een zeer efficië ... (meer lezen)
vanaf € 6,90 1
Cleanwater filterkorrels filtermedia
De inhoud van dit pak is voldoende om een aquarium van ongeveer 250 liter gedurende 3 maanden kristalhelder te houden. Het granulaat wordt geleverd in een handige speciale filterzak en kan in alle filtertypes geplaatst worden.
€ 9,90 1
DvH NP-BioPellets
  DvH NP-BioPellets   De nieuwe NP-verwijderende biopellets van DVH zijn gemaakt van een verbeterde formule van fosfaat- en nitraatverwijderaars, die bestaan uit 100% zuivere, biologisch afbreekbare polymeren. ... (meer lezen)
vanaf € 15,90 1
Maxspect Nano Tech Bio Block keramisch filter blok
2 keramische filterblokken van 10x10x2.5cm (lxbxh)     Elk bio-blok heeft een oppervlakte van 1.080 M² (11.635ft²) voor de huisvesting van bacteriële kolonies, dit komt overeen met ongeveer 10kg levend steen.  Laat ve ... (meer lezen)
€ 29,90 1
POLY FILTER
POLY FILTER   Een product van de Amerikaanse Firma Poly-Bio-marine Inc. Dit product is reeds vele jaren een bestseller wereldwijd en enig in zijn soort. Geschikt voor zowel zoet- en zeewateraquaria als vijvers. POLY F ... (meer lezen)
€ 14,90 1
Rowaphos
  ROWAphos (Excellente fosfaat verwijderaar) RowaPhos is een uniek en gepatenteerd product. Het is gemaakt van ijzerhydroxide materiaal, chemisch ontwikkeld voor de efficiënte verwijdering van fosfaten, arsenicum en silicaten uit z ... (meer lezen)
vanaf € 9,90 1
Sera Marin Silicate Clear
Silicaat stimuleert de groei van kiezelalgen in het zeewateraquarium. sera marin silicate clear bindt silicaat eenvoudig en duurzaam.   Sera marin silicate clear wordt geleverd met een praktisch filterzakje. Voor gebruik kort onder ... (meer lezen)
€ 9,90 1
TMC fiji mud booster marine sediment 710 ml/240z
Fiji Mud wordt vanuit zeldzame modder plaatsen gewonnen, die worden aangetroffen in helder ongerepte zeewater. Deze plaatsen verschijnen meestal op 12 - 15 meter in koel, heldere water vlak bij het koraalrif. Fiji Mud is uniek in z ... (meer lezen)
€ 9,90 1