Aquarium co2 set systeem

Een levendig aquarium bereik je met een aquarium co2 set. Aquariumplanten halen de voeding uit nitraten, fosfaten, kalium, ijzer en co2. Om er voor te zorgen dat er meer co2 in het aquariumwater wordt opgenomen zijn er verschillende methodes en systemen op de markt.  Er zijn computergestuurde co2 sets maar ook bio co2 is een mogelijkheid. Geen idee welk systeem het meest geschikt is voor uw aquarium? Neem contact met ons op via het contact formulier.

HS Aqua co2

Co2 sets voor aquaria tot 500 liter. Complete en hervulbare CO2 Sets. Stimuleert de plantengroei.

 

Koolstof is voor alle planten een belangrijke voedingsstof en wordt in de vorm van kooldioxide opgenomen. Kooldioxide is meestal onvoldoende aanwezig in het water van aquaria waarin veel planten groeien. Met CO2-bemesting groeien aquariumplanten beter, waardoor een hoger zuurstofgehalte in het aquarium wordt bereikt.  Met een HS Aqua co2 set bent u verzekerd van een prachtig begroeid aquarium.

Colombo co2 set

JBL co2 sets

Colombo co2 set

De aquarium co2 sets van Colombo zijn leuke instap aquarium co2 sets geschikt voor aquaria van 30 tot 150 liter. Er zijn systemen met 12 grams co2 flessen compleet met diffusor en wegwerp CO2 fles (12 gram) met terugslagklep en slang geschikt voor aquaria tot 50 liter. Voor de grotere aquarium heeft Colombo aquarium co2 sets zoals de profi set. Deze set bestaat uit een CO2 fles / cylinder 800 gram (niet hervulbaar), precisie regulator, 3 in 1 difussor en CO2 slang (2 meter) De co2 set is eventueel uit te breiden met een mageneetklep om CO2 af te sluiten.

Jbl co2 set

De aquarium co2 sets van Jbl zijn volgens ons het neusje van de de zalm om in aquarium termen te blijven. Een co2 set van jbl komt in vele soorten en maten, zo zijn er bio co2 sytemen voor de nano aquaria van 30 liter maar ook voor aquaria van maximaal 1000 liter heeft jbl een aquarium co2 set. Het meest uitgebreide systeem van jbl is de JBL PROFLORA M2003 + PH-SENSOR+CAL SET. Deze set komt met een 2kg co2 fles een pH computer en natuurlijk alle overige toebehoren wat u bij een degelijke aquarium co2 set mag verwachten.

 

Co2 installatie aquarium kopen

Uw aquarium draait prima, maar u wilt net wat meer plantengroei in het aquarium? Dan is het aanschaffen van een aquarium co2 set  wellicht een uitkomst. Omdat er meer co2 in het water wordt opgenomen zijn uw aquariumplanten beter in staat om fosfaten en nitraten om te zetten in zuurstof/groei. Het is dan ook belangrijk dat altijd er altijd voldoende fosfaten en nitraten aanwezig zijn anders heeft co2 toevoegen helaas geen zin.  Wij kunnen u uiteraard ondersteunen met het inrichten van het systeem. Wij kunnen het water ook testen op de benodigde voedingstoffen iets wat wij gratis aanbieden.  Een Co2 systeem ingewikkeld? Nee hoor dat valt best mee, loop bij ons binnen en laat u vakkundig adviseren.