Aquarium Filters

Een aquarium zonder aquarium filter wordt geen succes. Het kloppend hart van het aquarium is een juist filter. Zoekt u een klein intern filter of juist een filter voor uw 800 liter aquarium? Frits Kuiper Groningen heeft ze allemaal voor u in huis.

Eheim Filters

Kwaliteit - gemaakt door EHEIM

EHEIM biedt u superieure technologieën, esthetisch, functioneel ontwerp en duurzame oplossingen. Met baanbrekende, ingenieuze innovaties en de hoogste kwaliteit hebben we de norm gesteld. Wereldwijd. Gemaakt in Duitsland.  

Superfish Xpro externe filters

Het Superfish X-Pro buitenfilter zorgt voor een optimale biologische filtratie van het aquarium. Voor een groot aquarium is het raadzaam een buitenfilter te gebruiken. Het heeft een veel groter filtermedia-oppervlak dan een binnenfilter, en is eenvoudig te reinigen.

 

De X-Pro is een krachtig filter met Multi-Step filtratie voor glashelder en gezond water.

Snelstart knop, met één keer pompen start u het filter op.

All-in-one afsluiter met 360 graden roteerbare slangaansluitingen. Met de hendel op de slangadapter sluit u direct het de aan- en afvoer af. De slangadapter blijft netjes in uw aquariumkast, terwijl u het filter mee kunt nemen om te reinigen.

Skimmer om het wateroppervlakte schoon te houden.

Krachtige motor met een hoge debiet, zelfs onder belasting.

Kleurgecodeerde slangaansluiting (rood is inlaat, blauw is uitlaat) voor een eenvoudigere installatie.

Inclusief kwaliteits slangen, buizen en aansluitmaterialen.

Groot filtermedia volume, zorgt voor uitstekende filterprestaties.

Inclusief filtermedia van hoge kwaliteit: Actieve kool, CrystalMax, Bio Balls en filterschuim.

Geïntegreerde handgreep voor eenvoudiger onderhoud en hantering.

JBL CristalProfi greenline buitenfilters

Bij de keuze van een filter is niet alleen de pompcapaciteit van belang maar boven alles het filtervolume. Want wat voor nut heeft een krachtige pomp wanneer het filtermateriaal te snel verstopt raakt en de doorstroom blokkeert? Op een filter wordt altijd aangegeven voor welke aquarium afmeting deze geschikt is. Wanneer u twijfelt kunt u beter een maatje groter kiezen - u heeft dan alleen maar minder werk bij het schoonmaken en een maat groter kost over het algemeen niet veel meer. Om ervoor te zorgen dat de filterreiniging per maand of om de twee maanden snel af te handelen is dient u erop te letten dat het filter snel en eenvoudig te reinigen is. Aarzel niet ook een blik op het stroomverbruik te werpen en vergelijk dit gerust met zgn. "goedkope filters" waarmee u een paar euro bespaart op de aanschaf maar waarvan het gebruik wezenlijk meer geld vreet dan u bespaard heeft.

Aquariumslang

Superfish binnenfilter

Aqua-Flow binnenfilters zijn compact en perfect voor kleine en middelgrote tropische en koudwater aquaria. Deze filters halen de verontreiniging uit het water en zorgen voor gezond en schoon water. De aquaflow filters zijn gemakkelijk te installeren, voorzien van een sproeibuit, regelbare waterflow (met uitzondering van de aquaflow 50) en een gemakkelijk vervangbare Easy-click cassette. Vervang eens per maand ede filtercassette voor een optimale werking.

Superfish luchtfilter

Juwel pompen

Airfilter

Macro algen filters

Vliesrollen filters

Powerfilters

Aquarium filter extern

Het grote voordeel aan een aquarium filter extern is dat je het filtervolume verhoogt, het vuil ook echt buiten je aquarium en je kan het filter veel langer door laten draaien dan een intern filter. Als inhoud van aquarium filters extern kan je naar eigen wens zelf vullen met verschillende filtermedia. Verschillende merken, met verschillende eigenschappen aquarium filters extern. Heeft u geen idee welk filter het beste bij uw situatie past, neem gerust met ons contact op via de mail of het contactformulier.

Aquarium filter Eheim

Eheim aquarium filters zijn al bijna net zo lang op de markt als dat de aquariumhobby oud is. Wij bieden de aquarium filters van eheim aan in de classic serie in de pick up interne filters. Deze aquarium filters hebben zich door de jaren heen als zeer stille en kwalitatief goede filters bewezen. Koop je een Eheim aquarium filter dan ben je er van verzekerd dat onderdelen snel te leveren zijn (en in veel gevallen gewoon op voorraad bij ons in de winkel) zodat uw aquarium nooit lang zonder filter hoeft te draaien.

Aquarium buitenfilter of intern filter

De keuze voor een intern op extern filter hangt vaak samen met de grote van het aquarium, er zijn buitenfilters aanwezig voor aquaria van 20 liter maar er zijn ook aquarium buitenfilters voor aquaria van 800 liter. Waar je bij een aquarium van 20 tot 200 liter nog wel een binnenfilter kan plaatsen adviseren van vanaf 150 liter altijd voor een aquarium buitenfilter te gaan. Tevens is een combinatie ook mogelijk, het aquarium buitenfilter wordt dan ingericht voor biologische filtering en een binnenfilter laat u mee draaien om het fijnste vuil uit het water te filteren.