bijvulsysteem aquarium

Een bijvulsysteem voor het aquarium is naar onze mening een stukje techniek dat niet zou mogen missen op een zeeaquarium. Doordat er continu wordt gemonitord hoe het waterniveau is, en direct wordt aangevuld wanneer deze te laag is blijft het zoutgehalte van uw zoutwateraquarium op pijl. Een automatisch bijvulsysteem is uiteraard ook geschikt voor uw zoetwateraquarium. 

Niveauregelaar aquarium

Een Niveauregelaar in het aquarium of sump monitort continu het waterniveau. Bij een te laag niveau gaat er een signaal naar de pomp in het osmosevat waarna het waterniveau weer wordt aangevuld. De uitgebreide bijvulsystemen zoals de Tunze 3155 beschikken zelfs over twee sensoren waarvan één optische en één flottersensor, de flottersensor dient dan als extra veiligheid. Wilt u graag weten welk bijvulsysteem voor uw aquarium het meest geschikt is? Neem contact op via de chat of via ons contact formulier.


Automatisch bijvullen aquarium

Een automatisch bijvulsysteem is naar onze mening één van de beste uitvindingen voor het zeeaquarium. Door gebruik te maken van een automatisch vul systeem blijft het zoutgehalte perfect op pijl, het scheelt je wekelijks veel meet- en bijvulwerk en zelfs kunnen kh buffers aan het bij te vullen water worden toegevoegd zodat naast het juiste zoutgehalte de kH ook op pijl blijft. Investeer in een automatisch bijvulsysteem voor uw aquarium en u zal er zeker geen moment spijt van hebben.

Bijvulsysteem kopen Groningen

Op zoek naar een automatisch bijvulsysteem? Bij Frits Kuiper in Groningen bent u aan het juiste adres! Wij hebben verschillende systemen zelf in gebruik en op voorraad. Zo bent u er van verzekerd dat u met het juiste automatische bijvulsysteem naar huis gaat. Voor systemen met de sensor in het aquarium adviseren wij altijd de Tunze 3155, bij dit systeem hoeft het water maar 1 mm te zakken en het water wordt al weer aangevuld. Heeft u een nano systeem met een sump achterin het aquarium dan  is het automatische bijvulsysteem zoals de tunze 3152 uitermate geschikt. Een sump onder het aquarium en ruimte voor een bijvulvat op de sump dan is een flotter systeem zoals de Blue marine water top off een aanrader als automatisch bijvulsysteem voor het aquarium.