Eitwitafschuimer zeeaquarium

Bij de selectie zoutwateraquariumtechniek mag een goed werkende eiwitafschuimer niet ontbreken. Frits Kuiper Groningen heeft een selectie met eiwitafschuimers  waarmee wij zelf veel werken en kunnen juist daardoor u helpen bij het selecteren van de juiste eiwitafschuimer. Gaat het om een interne eiwitafschuimmer of een externe, wij helpen u graag verder. 

Aqua Medic eiwitafschuimers

Blue Marine eiwitafschuimers

Bubble Magus Skimmers

Deltec eiwitafschuimers

NYOS Skimmers 

Skimz skimmers

Tunze eiwitafschuimers

Juwel

Beste eiwitafschuimer zeeaquarium

Ga eerst bij u zelf na wat u wilt gaan houden in uw zeeaquarium om te bepalen wat de beste eiwitafschuimer voor uw zeeaquarium is. Bent u van plant om een fish only tank te gaan houden dan is skimmer voor het juiste aantal liters vaak al voldoende voor uw zeeaquarium. Het tegenovergestelde is als u een eiwitafschuimer zoekt voor uw low nutrition systeem, dan is een drie dubbele capaciteit aan te raden. Tevens is er de mogelijkheid om een interne eiwitafschuimer te plaatsen daar waar geen sump aanwezig is.

Eiwitafschuimer werking.

Wat is eigenlijk de werking van een eiwitafschuimer voor het zeeaquarium? Een eiwitafschuimer in een zeeaquarium is onmisbaar, door het voeren van de vissen produceren deze poep, deze poep wordt door de eiwitten die er in zitten nitriet en ammonia. Deze nitriet en ammonia mogen op onze hobby testen zo goed als niet meetbaar zijn en worden via nitraat en fosfaat afgebroken. De eiwitafschuimer help hier een groot deel aan mee waardoor waardes onder controle blijven en het succesvol houden van een zeeaquarium ook echt een succes wordt. De eiwitafschuimer doet dit aan de hand van heel veel luchtbelletjes in een cilinder blazen waardoor de eiwitten zich binden aan de luchtbellen, welke op hun beurt worden afgeschuimd in de afschuimerbeker.

Eiwitafschuimer afstellen

Een juiste werking van de eiwitafschuimer hangt samen met de juiste afstelling van de eiwitafschuimer. Het overgrote deel eiwitafschuimers kan de lucht en watertoevoer aangepast worden, waardoor je een dik donker schuim in de beker krijgt (koffiekleur). Dit is een teken dat de eiwitafschuimer goed zijn werk doet. Maar wil je bijvoorbeeld meer nitraten in fosfaten uit het water trekken dan zet je het waterniveau in de skimmer hoger, je laat de pomp harder draaien en de lucht volledig open. Om deze reden en dit grote pluspunt raden wij altijd aan om een eiwitafschuimer met overcapaciteit te aan te schaffen.