Eiwitafschuimer zeeaquarium

Bij de selectie zoutwateraquariumtechniek mag een goed werkende eiwitafschuimer niet ontbreken. Frits Kuiper Groningen heeft een selectie met eiwitafschuimers  waarmee wij zelf veel werken. Zo kunnen wij u advies geven aan de hand van eigen ervaring. Gaat het om een interne eiwitafschuimmer of een externe, wij helpen u graag verder. 


Red Sea skimmers

De Redsea skimmers hebben een hoge prestaties, zijn super stil is en hebben ook nog eens geweldige specificaties! Die het dagelijks gebruik en het genot van een zeeaquarium nog makkelijker maakt. Het klinkt als een sprookje, maar dat is het niet. De nieuwe RedSea Reefer skimmers hebben dit namelijk allemaal in huis.

REDSEA REEFER 300 SKIMMER
Specificaties: - Geschikt voor een SPS aquarium van 300 L - Geschikt voor een mixed reef van 600 L - Geschikt voor een fish only van 900 L - Pomp: Sicce PSK 600 - Air flow : 500 LPH - Waterflow : 1000 LP ... (meer lezen)
€ 299,00 1
REDSEA REEFER 600 SKIMMER
Specificaties: - Geschikt voor een SPS aquarium van 600 L - Geschikt voor een mixed reef van 1200 L - Geschikt voor een fish only van 1800 L - Pomp: Sicce PSK 1000 - Air flow : 750 LPH - Waterflow : 1500 ... (meer lezen)
€ 349,00 1
REDSEA REEFER 900 SKIMMER
Specificaties: - Geschikt voor een SPS aquarium van 900 L - Geschikt voor een mixed reef van 1800 L - Geschikt voor een fish only van 2700 L - Pomp: Sicce PSK 1200 - Air flow : 900 LPH - Waterflow : 2000 ... (meer lezen)
€ 449,00 1

Aqua Medic eiwitafschuimers

Compacte en regelbare skimmers voor gebruik in een sump

We bieden de afschuimer aan in verschillende capaciteiten aquaria tot 500 liter.

Aqua Medic EVO 1000
   Gepolijste keramische lagers en assen zorgen voor een maximale stilte en onderhoudsarme prestaties. Met de meegeleverde controller kan de pompcapaciteit en daarmee de schuimproductie traploos worden aangepast. Hierdoor kan de afsch ... (meer lezen)
€ 189,90 1
Aqua Medic power floter M > 400 liter skimmer
Apparatuur: - Geïntegreerde en regelbare 24 V pomp DC Runner incl. controller met een knop om de skimmer uit te zetten voor b.v. voeren. 0 - 10 V aansluiting - Optimale luchtbellen afmetingen en vorm t.g.v. het effectieve Power Whe ... (meer lezen)
€ 169,50 1
Aqua Medic power flotor L > 500 liter skimmer
    Apparatuur: - Geïntegreerde en regelbare 24 V pomp DC Runner incl. controller met een knop om de skimmer uit te zetten voor b.v. voeren. 0 - 10 V aansluiting - Optimale luchtbellen afmetingen en vorm t.g.v. het ef ... (meer lezen)
€ 199,00 1
Aqua Medic power flotor S > 300 liter skimmer
  Apparatuur: - Geïntegreerde en regelbare 24 V pomp DC Runner incl. controller met een knop om de skimmer uit te zetten voor b.v. voeren. 0 - 10 V aansluiting - Optimale luchtbellen afmetingen en vorm t.g.v. het effectieve ... (meer lezen)
€ 159,90 1

Tunze interne eiwitafschuimers

De Tunze eiwitafschuimers zijn de aangewezen skimmer voor intern in het aquarium. Wilt u uw juwel aquarium ombouwen naar een zeewateraquarium dan adviseren wij een Tunze eiwitafschuimer. De kleinere versies passen niet alleen heel mooi onder de kap maar zijn naast dat het hele stille eiwitafschuimers zijn ook nog eens energie zuinige eiwitafschuimers.

Tunze Doc skimmer 9001
    Specificaties: 9001 Aanbevolen voor aquaria: 20 - 140 liter zout water Verbruik: 2.5W - 230 V / 50 Hz    
€ 99,90 € 83,90 1
Tunze Doc skimmer 9004
   De Tunze DOC skimmers zijn voorzien van een variabelniveau en behoeven geen verdere aanpassing voor de bediening.   Specificaties: tunze 9004 eiwitafschuimer Aanbevolen voor aquaria met een inhoud van 60 tot 250 li ... (meer lezen)
€ 139,90 € 117,90 1
Tunze Doc skimmer 9012
  De eiwitafschuimers van Tunze zijn uitsluitend van hoogwaardig materiaal vervaardigd en kwalitatief behoren deze skimmers tot absolute top. Uitmuntende prestaties, zeer praktisch in gebruik en in combinatie met een laag energieverbr ... (meer lezen)
€ 219,90 1

Deltec eiwitafschuimers

De Deltec eiwitafschuimers hebben een nieuw ontwikkelde noodoverloop. Dit voorkomt het "overkoken" van de afschuimer wanneer het waterniveau in de afschuimer stijgt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren doordat de opvoerpomp stopt en het waterniveau in de sump stijgt.

 

Hiernaast kunnen er problemen zijn met de luchttoevoer, b.v. door een knik in de siliconenslang. Hierdoor kan de afschuimer  "overkoken" en stijgt het water zo hoog dat het in de schuimpot wordt gedrukt en het schuimafval wordt teruggespoeld in de sump. Dit leidt tot een extreme belasting van water. Door de noodoverloop wordt dit voorkomen. 

Deltec 1000i Skimmer
  Deltec eiwitafschuimersDeltec produceert al ruim meer dan 25 jaar met veel succes eiwitafschuimers. De producten worden met de hand gemaakt en staan voor kwaliteit en duurzaamheid. De pompen zijn voorzien van een speciaal geladen na ... (meer lezen)
€ 349,00 1
Deltec 1500i Skimmer
  Deltec eiwitafschuimersDeltec produceert al ruim meer dan 25 jaar met veel succes eiwitafschuimers. De producten worden met de hand gemaakt en staan voor kwaliteit en duurzaamheid. De pompen zijn voorzien van een speciaal geladen na ... (meer lezen)
€ 465,00 1
Deltec 600i skimmer
  Deltec eiwitafschuimersDeltec produceert al ruim meer dan 25 jaar met veel succes eiwitafschuimers. De producten worden met de hand gemaakt en staan voor kwaliteit en duurzaamheid. De pompen zijn voorzien van een speciaal geladen na ... (meer lezen)
€ 299,00 1

Skimz eiwitafschuimer

Skimz Protein Skimmers hebben een kleinere footprint dan zijn voorgangers, wordt geleverd met een QuietPro DC-skimmerpomp en een RPM-controller. De nieuwe Skimz Monzter eiwitafschuimers zijn opnieuw ontworpen en bevat een tandwielsysteemafvoerplaat. Deze unieke uitlaat van het tandwielsysteem zorgt voor een soepele en eenvoudige aanpassing van de waterhoogte in de eiwitafschuimer. Het maakt gebruik van 70 tandwieltanden voor een perfecte uitlaatcontrole.

 

Skimz heeft de nieuwe luchtgeluiddemper ontwikkeld voor eenvoudige reiniging en onderhoud. De nieuwe Easy Cleaning-luchtdemper is instelbaar en gemakkelijk te demonteren. Tijdens het reinigen, kun je de basisplaat losschroeven en de kamer uit elkaar halen om te reinigen.

SKIMZ MONZTER SKIMMER D-SERIES SN127DC MINI 500 L
    SKIMZ MONZTER SKIMMER D-SERIES SN127DC MINI 500 L De Monzter mini-eiwitafschuimers zijn klein, krachtig en stil. Ze hebben de kleinst regelbare DC-skimmerpompen, zijn geïnstalleerd in een compacte behuizing met een klein ... (meer lezen)
€ 229,95 1
SKIMZ MONZTER SKIMMER D-SERIES SN147DC MINI 900 L
SKIMZ MONZTER SKIMMER D-SERIES SN147DC MINI 900 L De Monzter mini-eiwitafschuimers zijn klein, krachtig en stil. Ze hebben de kleinst regelbare DC-skimmerpompen, zijn geïnstalleerd in een compacte behuizing met een klein basisformaat, die ... (meer lezen)
€ 249,95 1

Sera nano skimmer

Sera Marin Protein Skimmer PS 130
Afschuimers vormen het hoofdbestanddeel van de filtering in een zeewateraquarium. Ze verwijderen de door micro-organismen, lagere dieren en vissen voortdurend aan het water afgegeven proteïne (eiwit). De krachtige en energiebesparende afschu ... (meer lezen)
€ 33,90 1

Beste eiwitafschuimer zeeaquarium

Ga eerst bij u zelf na wat u wilt gaan houden in uw zeeaquarium om te bepalen wat de beste eiwitafschuimer voor uw zeeaquarium is. Bent u van plan om een fish only tank te gaan houden dan is een skimmer voor het juiste aantal liters vaak al voldoende voor uw zeeaquarium. Het tegenovergestelde is als u een eiwitafschuimer zoekt voor uw low nutrition systeem, dan is een drie dubbele capaciteit aan te raden. Tevens is er de mogelijkheid om een interne eiwitafschuimer te plaatsen daar waar geen sump aanwezig is.

Eiwitafschuimer werking.

Wat is eigenlijk de werking van een eiwitafschuimer voor het zeeaquarium? Een eiwitafschuimer in een zeeaquarium is onmisbaar, door het voeren van de vissen produceren deze poep, deze poep wordt door de eiwitten die er in zitten nitriet en ammonia. Deze nitriet en ammonia mogen op onze hobby testen zo goed als niet meetbaar zijn en worden via nitraat en fosfaat afgebroken. De eiwitafschuimer help hier een groot deel aan mee waardoor waardes onder controle blijven en het succesvol houden van een zeeaquarium ook echt een succes wordt. De eiwitafschuimer doet dit aan de hand van heel veel luchtbelletjes in een cilinder blazen waardoor de eiwitten zich binden aan de luchtbellen, welke op hun beurt worden afgeschuimd in de afschuimerbeker.

Eiwitafschuimer afstellen

Een juiste werking van de eiwitafschuimer hangt samen met de juiste afstelling van de eiwitafschuimer. Het overgrote deel eiwitafschuimers kan de lucht en watertoevoer aangepast worden, waardoor je een dik donker schuim in de beker krijgt (koffiekleur). Dit is een teken dat de eiwitafschuimer goed zijn werk doet. Maar wil je bijvoorbeeld meer nitraten in fosfaten uit het water trekken dan zet je het waterniveau in de skimmer hoger, je laat de pomp harder draaien en de lucht volledig open. Om deze reden en dit grote pluspunt raden wij altijd aan om een eiwitafschuimer met overcapaciteit te aan te schaffen.