Eiwitafschuimer zeeaquarium

Bij de selectie zoutwateraquariumtechniek mag een goed werkende eiwitafschuimer niet ontbreken. Frits Kuiper Groningen heeft een selectie met eiwitafschuimers  waarmee wij zelf veel werken. Zo kunnen wij u advies geven aan de hand van eigen ervaring. Gaat het om een interne eiwitafschuimmer of een externe, wij helpen u graag verder. 

Red Sea skimmers

De Redsea skimmers hebben een hoge prestaties, zijn super stil is en hebben ook nog eens geweldige specificaties! Die het dagelijks gebruik en het genot van een zeeaquarium nog makkelijker maakt. Het klinkt als een sprookje, maar dat is het niet. De nieuwe RedSea Reefer skimmers hebben dit namelijk allemaal in huis.

Blue Marine eiwitafschuimers

De Blue Marine Skim 300, 500, 750 en 1250 zijn kwaliteit eiwitafschuimer voor in de sump. Deze 2e generatie is voorzien van de nieuwe Blue Marine ReefPower pompen met Needle Wheel rotor voor optimale luchttoevoer, de niveauregeling is beter instelbaar en op de luchtinlaat zit een geluidsdemper. Deze eiwitafschuimers van Blue Marine beschikken over een grote schuim opvangbeker met handige aftapmogelijkheid compleet met slang en kraan.

Met spoed een eiwitafschuimer nodig omdat de uwe defect is, de Blue Marine Skim series hebben wij op voorraad liggen bij onze winkel aan de Noorderhaven 13 Groningen

Aqua Medic eiwitafschuimers

Compacte en regelbare skimmers voor gebruik in een sump

We bieden de afschuimer aan in verschillende capaciteiten aquaria tot 500 liter.

Bubble Magus eiwitafschuimer

De Bubble-Magus eiwitafschuimers everen een uitstekende prestatie tegen een erg gunstige prijs.  Geschikt voor aquaria met een inhoud van 100 tot 700 liter. De Bubble-Magus eiwitafschuimers zijn geluidsarm, gebruikersvriendelijk en zeer efficiënt en betrouwbaar. Verder heeft de Bubble-Magus een solide bouw van hoogwaardig acryl dat garant staat voor een lange levensduur.

Deltec eiwitafschuimers

De Deltec eiwitafschuimers hebben een nieuw ontwikkelde noodoverloop. Dit voorkomt het "overkoken" van de afschuimer wanneer het waterniveau in de afschuimer stijgt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren doordat de opvoerpomp stopt en het waterniveau in de sump stijgt.

 

Hiernaast kunnen er problemen zijn met de luchttoevoer, b.v. door een knik in de siliconenslang. Hierdoor kan de afschuimer  "overkoken" en stijgt het water zo hoog dat het in de schuimpot wordt gedrukt en het schuimafval wordt teruggespoeld in de sump. Dit leidt tot een extreme belasting van water. Door de noodoverloop wordt dit voorkomen. 

NYOS eiwitafschuimer

Extreme luchtprestaties en de beste bubbels zijn één ding. Maar om een optimaal afschuiming te bereiken, moeten de bubbels die worden opgewekt ook zo lang mogelijk in contact blijven met het water. Dat is de reden waarom we, in aanvulling op onze normale bellenplaat, de zaagbladvormige Twister hebben ontwikkeld. Dit geeft de bubbels een extra draai en dwarrelt ze verder in een vortex. Dit verhoogt de contacttijd van de luchtbellen in de waterkolom aanzienlijk.

Skimz eiwitafschuimer

Skimz Protein Skimmers hebben een kleinere footprint dan zijn voorgangers, wordt geleverd met een QuietPro DC-skimmerpomp en een RPM-controller. De nieuwe Skimz Monzter eiwitafschuimers zijn opnieuw ontworpen en bevat een tandwielsysteemafvoerplaat. Deze unieke uitlaat van het tandwielsysteem zorgt voor een soepele en eenvoudige aanpassing van de waterhoogte in de eiwitafschuimer. Het maakt gebruik van 70 tandwieltanden voor een perfecte uitlaatcontrole.

 

Skimz heeft de nieuwe luchtgeluiddemper ontwikkeld voor eenvoudige reiniging en onderhoud. De nieuwe Easy Cleaning-luchtdemper is instelbaar en gemakkelijk te demonteren. Tijdens het reinigen, kun je de basisplaat losschroeven en de kamer uit elkaar halen om te reinigen.

Tunze eiwitafschuimer

De Tunze eiwitafschuimers zijn de aangewezen skimmer voor intern in het aquarium. Wilt u uw juwel aquarium ombouwen naar een zeewateraquarium dan adviseren wij een Tunze eiwitafschuimer. De kleinere versies passen niet alleen heel mooi onder de kap maar zijn naast dat het hele stille eiwitafschuimers zijn ook nog eens energie zuinige eiwitafschuimers.

Juwel

Sera nano skimmer

Beste eiwitafschuimer zeeaquarium

Ga eerst bij u zelf na wat u wilt gaan houden in uw zeeaquarium om te bepalen wat de beste eiwitafschuimer voor uw zeeaquarium is. Bent u van plan om een fish only tank te gaan houden dan is een skimmer voor het juiste aantal liters vaak al voldoende voor uw zeeaquarium. Het tegenovergestelde is als u een eiwitafschuimer zoekt voor uw low nutrition systeem, dan is een drie dubbele capaciteit aan te raden. Tevens is er de mogelijkheid om een interne eiwitafschuimer te plaatsen daar waar geen sump aanwezig is.

Eiwitafschuimer werking.

Wat is eigenlijk de werking van een eiwitafschuimer voor het zeeaquarium? Een eiwitafschuimer in een zeeaquarium is onmisbaar, door het voeren van de vissen produceren deze poep, deze poep wordt door de eiwitten die er in zitten nitriet en ammonia. Deze nitriet en ammonia mogen op onze hobby testen zo goed als niet meetbaar zijn en worden via nitraat en fosfaat afgebroken. De eiwitafschuimer help hier een groot deel aan mee waardoor waardes onder controle blijven en het succesvol houden van een zeeaquarium ook echt een succes wordt. De eiwitafschuimer doet dit aan de hand van heel veel luchtbelletjes in een cilinder blazen waardoor de eiwitten zich binden aan de luchtbellen, welke op hun beurt worden afgeschuimd in de afschuimerbeker.

Eiwitafschuimer afstellen

Een juiste werking van de eiwitafschuimer hangt samen met de juiste afstelling van de eiwitafschuimer. Het overgrote deel eiwitafschuimers kan de lucht en watertoevoer aangepast worden, waardoor je een dik donker schuim in de beker krijgt (koffiekleur). Dit is een teken dat de eiwitafschuimer goed zijn werk doet. Maar wil je bijvoorbeeld meer nitraten in fosfaten uit het water trekken dan zet je het waterniveau in de skimmer hoger, je laat de pomp harder draaien en de lucht volledig open. Om deze reden en dit grote pluspunt raden wij altijd aan om een eiwitafschuimer met overcapaciteit te aan te schaffen.