JBL ProCristal Compact UV-C 11 watt

 

Gezond en kristalhelder water

Slechte lichtverhoudingen, overbemesting en een overschot aan voedingsstoffen hebben een negatieve uitwerking op het aquariumwater en bevorderen de algengroei. Zweefalgen veroorzaken een groene en bacteriën een witachtige vertroebeling. De JBL waterzuiveraars bestrijden vertroebeling door bacteriën en zweefalgen. Het aquariumwater wordt door de stabiele, UV-bestendige behuizing van de zuiveraar gevoerd. Door de UV-C straling worden bacteriën, ziektekiemen en zweefalgen in het stromende water gedood. De effectiviteit van deze UV-C waterzuiveraars is bijzonder groot daar de glazen kolf met een gepolijste, reflecterende rvs folie is omgeven die de UV-C straling terugkaatst en zo de effectiviteit verdubbelt.

Een positieve uitwerking kan dit ook op de bestrijding van vastzittende algen hebben, zoals draadalgen, daar diens sporen eveneens geneutraliseerd worden.

 

Geen schadelijke bijwerkingen

Geen verandering in de waterwaarden, geen negatief effect op de belangrijke reinigingsbacteriën in het filter.

Eenvoudige installatie

 

De waterzuiveraar aan het buitenfilter aansluiten of aan een separate waterpomp. Door de 90° hoek kan elke gewenste positie worden bereikt.

Veiligheid

 

De JBL UV-C waterzuiveraar is gekeurd door het TÜV en beschikt over een veiligheidsschakelaar voor automatische deactivering wanneer het apparaat geopend wordt. De behuizing is UV-resistent en bezit een ledlampje dat weergeeft of de UV-C brander functioneert.

€ 109,90

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen