Uv-Filters

Aqua Medic Helix Max UV filters

 

Helix Max elimineren 1-cellige algen en maken kristalhelder water in het aquarium en in de tuinvijver. Hij verkleint het aantal bacteriën en ziekteverwekkers en daarmee en daarmee de kans op infecties en ziekten voor de vissen. Door de spiraalvormige waterloop en het grote volume van de Helix Max wordt een optimale waterzuivering bereikt. Het water wordt spiraalvormig met een lange contacttijd aan de UV lamp voorbij gevoerd. De UV straling wordt hierdoor optimaal benut. De in- en uitstroomopeningen van de Helix Max zijn 360° draaibaar. Dit geeft de mogelijkheid voor een plaats besparende en eenvoudige installatie.

 

Helix Max waterzuiveraar worden in 6 sterkten geleverd: -5 Watt, 9 Watt en 11 Watt, met een 2 m kabel met steker voor zout- en zoetwateraquaria. -18 Watt, 36 Watt en 55 Watt, met 10 m rubberkabel en een elektronisch hoogfrequent voorschakelapparaat voor tuinvijvers, zee- en zoetwateraquaria. Door de elektronische voorschakelapparaten wordt een hogere UV-opbrengst en een langere levensduur bereikt.

€ 65,00

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

EHEIM REEFLEX UV

EHEIM REEFLEX UV

 

EHEIM reeflexUV vermindert micro-organismen in het water en elimineert vuiligheid in het water beter dan ooit tevoren. ReeflexUV is nog een andere typische innovatie van EHEIM: vanwege een ingebouwde reflector is de micro-organisme-dodende UV-C straling is aanzienlijk toegenomen. En terwijl in de conventionele UV-sterilisatoren het water via omwegen langs de UV-C lamp leiden, gaat dat in de EHEIM reeflexUV via een directe route. Er is dus geen prestatieverlies. U verbruikt dus minder energie. En de mate van effectiviteit is 1,8 keer groter. ReeflexUV mag alleen worden gebruikt ter ondersteuning van het filter, om kleine organismen (micro-organismen algensporen etc.) in het aquarium verminderen.

 

De Eheim Reeflex UV is leverbaar in drie verschillende modellen;

-EHEIM REEFLEX UV 350 

-EHEIM REEFLEX UV 500

-EHEIM REEFLEX UV 800

€ 99,90

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen

JBL ProCristal Compact UV-C

 

Gezond en kristalhelder water

Slechte lichtverhoudingen, overbemesting en een overschot aan voedingsstoffen hebben een negatieve uitwerking op het aquariumwater en bevorderen de algengroei. Zweefalgen veroorzaken een groene en bacteriën een witachtige vertroebeling. De JBL waterzuiveraars bestrijden vertroebeling door bacteriën en zweefalgen. Het aquariumwater wordt door de stabiele, UV-bestendige behuizing van de zuiveraar gevoerd. Door de UV-C straling worden bacteriën, ziektekiemen en zweefalgen in het stromende water gedood. De effectiviteit van deze UV-C waterzuiveraars is bijzonder groot daar de glazen kolf met een gepolijste, reflecterende rvs folie is omgeven die de UV-C straling terugkaatst en zo de effectiviteit verdubbelt.

Een positieve uitwerking kan dit ook op de bestrijding van vastzittende algen hebben, zoals draadalgen, daar diens sporen eveneens geneutraliseerd worden.

 

Geen schadelijke bijwerkingen

Geen verandering in de waterwaarden, geen negatief effect op de belangrijke reinigingsbacteriën in het filter.

Eenvoudige installatie

 

De waterzuiveraar aan het buitenfilter aansluiten of aan een separate waterpomp. Door de 90° hoek kan elke gewenste positie worden bereikt.

Veiligheid

 

De JBL UV-C waterzuiveraar is gekeurd door het TÜV en beschikt over een veiligheidsschakelaar voor automatische deactivering wanneer het apparaat geopend wordt. De behuizing is UV-resistent en bezit een ledlampje dat weergeeft of de UV-C brander functioneert.

€ 109,90

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen