AQUAMEDIC ANTIRED

Tegen rode smeeralgen (cyanobacteriën) in zeewateraquaria.

 

aqua medic antired bestrijd rode slijm algen in het zoutwater aquarium. Antired veilig is voor ongewervelde dieren, is onschadelijk voor nitrificerende bacteriën en bevordert de groei van hogere algen. Tijdens de behandeling moet de afschuimer blijven ingeschakeld en de koolstoffilters worden verwijdert. De rottende algen kunnen worden verwijderd door snel filtering.

aqua medic antired

 

 

 

Toepassing/Dosering:

Het grootste deel van het slijm algen van te voren mechanisch verwijderen. Rottende slijm algen bevatten namelijk giftige stoffen. Behandeling alleen onder controle uitvoeren. Als de vissen tekenen vertonen van ongemak, plaats ze dan in een ander aquarium. Eiwitafschuimer aan laten staan (versterkt de werking). Gebruik geen ozon en UV. Niet filteren door middel van actiefkool. Maak gebruik van snel filteren voor het verwijderen van de dode algen. Filters regelmatig verschonen en niet hergebruiken. 

- 10 ml is geschikt voor 40 liter. 

- Met 2 liter water aanmaken en giet dit langzaam voor de helft in het aquarium. 

- Overige deel na 4 tot 6 uur toepassen.

- Herhalings behandeling mogelijk na 3 dagen.

 

Let op, ondanks dat de productsheet schrijft "onschadelijk voor lage dieren" is en blijft het altijd een medicatie wat je toevoegt! Wellicht is er een alternatief of de cyano weg te nemen in jouw aquarium, begin bij het aanpakken van de oorzaak bijvoorbeeld. voor meer info neem contact met ons op.

 

Verkrijgbaar bij ons in 100 en 250ml

€ 14,90

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 werkdagen

Overigen Aquamedic Producten

Aquamedic EcoDrift 15.2
€ 129,90 € 110,00 1
Aquamedic EcoDrift 8.2
€ 119,90 € 99,90 1
aqua medic antired
vanaf € 14,90 1
Aqua medic Multi Reactor L
€ 149,90 € 128,50 1
Aqua medic Multi Reactor S
€ 89,90 € 69,90 1