easy life excital

Hoe verwijdert u cyanobacteriën zonder antibiotica of koper? Easy Life Excital is het antwoord.

Rode smeer- of slijmalgen, rode flap zijn cyanobacteriën die in uw aquarium kunnen ontstaan. Dat kan liggen aan een hoge organische belasting van het water, verrotting van het bodemmateriaal al dan niet in combinatie met een verhoogde watertemperatuur. 

Excital is veilig te gebruiken en bestrijdt al die ongewenste bacteriën. Bovendien kan Excital geen kwaad voor vissen en koralen. Verwijder eerst zoveel mogelijk algen met de hand voordat u Excital gebruikt. 

In zeer ernstige gevallen, of als de algen nog niet helemaal weg zijn,  kunt u een aantal dagen doordoseren, zelfs met dubbele dosering. 

De concurrendende bacteriën hebben even tijd nodig om te groeien. Na 5 tot 7 dagen zal de rode alg verminderen. U ziet al resultaat binnen 10 dagen. 

Gebruik:

Voor een kuur van 5 dagen gebruikt u elke dag 10 ml per 40 liter. 

Voor een blijvend resultaat kunt u voor onderhoud iedere week 10 ml per 100 liter toevoegen.

 

Verkrijgbaar in 

easy life excital 250ml

easy life excital 500ml

 

Let op, ondanks dat de productsheet schrijft "onschadelijk voor lage dieren" is en blijft het altijd een medicatie wat je toevoegt! Wellicht is er een alternatief om de cyano weg te nemen in jouw aquarium, begin bij het aanpakken van de oorzaak bijvoorbeeld. Voor meer info neem contact met ons op.

€ 7,90

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-2 dagen